بحران گرانی دارو به جان بیماران افتاد
اقتصاد ایران: سنندج- با افزایش قیمت برخی اقلام دارویی، بیماران زیادی دچار مشکل شدند و این در حالی است که روز به روز با افزایش قیمت دلار داروهای وارداتی و حیاتی هم تحت تاثیر آن قرار میگیرند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: دارو از اساسیترین نیازهای اولیه زندگی افراد بیمار و یک کالای مهم و حیاتی است که کمبود آن یک بحران جدی در بازار محسوب میشود.
امروز هم در شرایط فعلی اوضاع بازار دارویی کشور مساعد نیست و با مراجعه به داروخانهها هم کمبود دارویی و هم افزایش نرخ داروها را میتوان حس کرد.
با افزایش قیمت برخی اقلام دارویی، بیماران زیادی دچار مشکل شدند و این در حالی است که روز به روز با افزایش قیمت دلار داروهای وارداتی و حیاتی هم تحت تأثیر آن قرار میگیرند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در زمینه کمبود دارو در سطح کشور برخی اقلام دارویی کمبودهایی دارد.
تأثیر تحریم بر کمبود دارو
هومن قصری اظهار کرد: این کمبود مخصوصاً در داروهای وارداتی وجود دارد که ناشی از موضوع تحریمهای ظالمانهای که علیه کشور اعمال شده و در کل کشور باعث کمبود برخی اقلام دارویی شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به اینکه این کمبودها در سطح کشور اعمال شده احتمال اینکه بیماران دچار مشکل در این زمینه شده باشند وجود دارد.
قصری افزود: سعی شده از طریق سازمان غذا و دارو این کمبودها با جایگزینهایی که هست و با همان ترکیبات استفاده شده جبران شود تا بیماران عزیز کمتر دچار مشکل شوند.
وی ادامه داد: در برخی موارد هم که موردی و مقطعی در خصوص کمبود دارویی وجود داشته با تلاش سازمان غذا و دارو تلاش شده تا مشکلات حل شود.
فعالیت ۳۳ شرکت توزیع دارو
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: حدود ۳۳ شرکت مستقر در استان کردستان و استانهای همدان و کرمانشاه کار توزیع دارو را انجام میدهند که کل نیاز دارویی استان را تأمین میکنند.
کمبود برخی داروها به ویژه در زمینه داروهای وارداتی که ناشی از موضوع تحریمهای ظالمانه علیه کشور است برخی بیماران را با مشکل مواجه کرده و سازمان غذا و دارو سعی دارد این کمبودها را با داروهای جایگزین جبران کند. وی بیان کرد: نرخ دارو در کشور توسط سازمان غذا و دارو تعیین و ابلاغ میشود و در تعیین آن فاکتورهای متعددی از جمله هزینه ماده اولیه، ساخت دارو، حمل و نقل و قیمت ارز مؤثر است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: این قیمت گذاری برای کل کشور انجام میشود و افزایش و کاهش قیمت دارو در اختیار استانها نیست.
بیمهها افزایش قیمت دارو را برابر طرح «دارویار» جبران کنند
قصری اذعان کرد: بیمهها باید برابر مصوبه مجلس و طرح دارویار این افزایش قیمت را پوشش داده تا کمترین فشار مالی به بیمار وارد نشود و بیماران مبلغ کمتری برای تهیه دارو پرداخت کنند.
وی گفت: در بحث ملزومات پزشکی مصرفی با توجه به اینکه این ملزومات در بیمارستانها و در زمان بستری بیماران به کار برده میشود و ۹۰ درصد هزینههای بستری بیماران توسط بیمهها تقبل میشود بخشی از این هزینه توسط بیمهها و مابقی آن توسط بیمار پرداخت خواهد شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: هرچند که تعدادی از بیمههای تکمیلی کشور هزینه داروی سرپایی بیماران را متقبل نمیشوند که این موضوع نیاز به پیگیری در سطح ملی و کشوری دارد.
داروهای ایرانی و داروهای خارجی فاقد مشابه داخلی تحت پوشش بیمه هستند
قصری افزود: تمامی داروهای ایرانی و ساخت داخل و داروهای خارجی فاقد مشابه داخلی به غیر از مکملها رژیمی و غذایی تحت پوشش بیمه هستند.
وی عنوان کرد: همچنین مباحث مربوط به درمان و هزینهها و تعرفههای آن در مطبها در حوزه کار معاونت درمان است.
گرچه تحریم اثرات خود را بر بسیاری کالاها به ویژه دارو برجای گذاشته است اما تلاش مسئولان باید به سمت اتخاذ تصمیمات و راهکاری برای کمک به بیماران و برآورده کردن نیازهای آنها باشد.