شایع‌ترین علائم رفلاکس نوزادان

اقتصاد ایران: رفلاکس به ویژه در ماههای نخست تولد امری طبیعی است، این عارضه در اطفال ممکن است موجب استفراغ های مکرر، سرفه و مشکلات تنفسی دیگر شود اما اکثر اطفال تا یکسالگی به تدریج بهبود می یابند.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر سید علی جعفری در گفتگو با وبدا، اظهار داشت: رفلاکس یا برگشت غذا به مری، به طور معمول در نتیجه شرایطی ایجاد می شود که دریچه مری به معده دچار مشکل است. این دریچه عضلانی که در انتهای مری قرار دارد، هنگام انتقال غذا به داخل معده، باز و سپس بسته می شود تا غذا از معده به مری برگشت نکند. زمانی که این ماهیچه ها به درستی عملکرد طبیعی خود را انجام ندهند و محتویات معده به داخل مری برگردد، تهوع و سوزش سرِ دل اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه این بیماری به بزرگسالان اختصاص نداشته و نوزادان و اطفال نیز با آن مواجه هستند، گفت: بروز این عارضه به ویژه در ماه های اول تولد معمولا طبیعی است و در صورتیکه با مشکلات دیگری همراه نباشد مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی‌کند.

دکتر جعفری ادامه داد: بتدریج و با افزایش سن تا یکسالگی این مشکل در درصد قابل توجهی از کودکان برطرف می شود به طوریکه کمتر کودک ٢ ساله‌ای را می توان یافت که همچنان دچار رفلاکس باشد..

به گفته این فوق تخصص بیماری های گوارش اطفال، شایع‌ترین علایم این بیماری در نوزادان درد، بی تابی و گریه مداوم یا ناگهانی پس از خوردن غذا (که بسیاری اوقات با دل‌پیچه اشتباه گرفته‌ می شود)، بالا آوردن و استفراغ مکرر بعد از وعده‌های غذائی، ادامه یافتن بالا آوردن های کودک پس از یکسالگی، خوب نخوابیدن کودک، وزن نگرفتن یا کاهش وزن و نیز غذا نخوردن یا کم غذا خوردن علی‌رغم گرسنه بودن است.

رییس بیمارستان کودکان اکبر مشهد با تاکید بر اینکه اولین مساله در مواجهه با رفلاکس نوزاد، حفظ آرامش است، توصیه کرد: در زمان غذا دادن، نوزاد را در وضعیت قائم قرار دهید، بلافاصله بعد از خوردن غذا کودک را به حالت افقی نخوابانید و حد اقل ٣۰ دقیقه صبر کنید، در صورت به خواب رفتن نوزاد، او را با رعایت نکات ایمنی حتی‌الامکان روی سطحی شیب دار بخوابانید به طوریکه سر کودک بالاتر از بدن وی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در برخی موارد با غلیظ‌تر شدن غذا، از میزان رفلاکس کودک کاسته می شود. در چنین شرایطی با مشورت پزشک می توانید ٢ تا ٣ قاشق لعاب برنج به هر وعده غذای کودک اضافه کنید که می تواند نقش موثری در کنترل و درمان این بیماری داشته باشد.

دکتر جعفری در پایان یکی از نکات مهم در کنترل رفلاکس را کم کردن از مقدار شیر در هر وعده و در عوض افزودن تعداد دفعات خوردن شیر دانست و افزود: در صورت بروز هرگونه علائم مراجعه به پزشک متخصص توصیه می شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ