بام ایران عطر مهدوی گرفت
اقتصاد ایران: شهرکرد- جشنهای نیمه شعبان و میلاد پرنور و سرور حضرت امام زمان (عج) از روزها قبل در جایجای استان چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: جشنهای نیمه شعبان و میلاد پرنور و سرور حضرت امام زمان (عج) از روزها قبل در جایجای استان چهارمحال و بختیاری آغاز شده که اغلب این جشنهای کاملاً مردمی بوده و توسط خود مردم برگزار میشود.
آذینبندی محلات و خیابانها، نصب پرچم توسط مردم و اصناف و بازاریان، برپایی ایستگاههای صلواتی در جلوی مساجد و حسینیهها، هیئات و … و پذیرایی از مردم، پخت آشهای نذری در کوچهها و محلات و پخش نقل و شیرینی درب منازل و تدارک جشنهای خانوادگی این روزها در جایجای شهرها و روستاها به چشم میخورد که این برنامهها امروز و امشب و فردا همچنان ادامه دارد.
برپایی موکبهای مردمی جشن نیمه شعبان
حجتالاسلام والمسلمین باقر بامیری در گفتوگو با خبرنگار مهر با تبریک ولادت با سعادت حضرت ولیعصر (عج) و با اشاره به اینکه جشنهای نیمه شعبان از روزهای قبل در جایجای شهرستان برگزار شده و طی امروز و فردا با قوت و کثرت بیشتری ادامه دارد، اظهار کرد: جشن خانوادگی نیمه شعبان در روز جمعه از ساعت ۱۳ در مسیر چهارراه شهرداری تا میدان معلم لردگان با برپایی بیش از ۵۰ موکب مردمی و اجرای برنامههای فرهنگی، پذیرایی و مسابقات و جوایز متعدد برگزار میشود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لردگان ادامه داد: جلسه هماهنگی و توجیهی با موکبداران برگزار شده است که این موکبها به همت گروههای مردمی برپا میشود و باتوجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر احتمال بارندگی در روز جمعه، تمهیدات لازم از سوی موکبداران انجام گرفته تا در روز نیمه شعبان بتوانیم این جشن باشکوه و خانوادگی را برپا کنیم.
بامیری بیان کرد: هر یک از موکبها فهرستی از خدمات فرهنگی و مذهبی نظیر بیان احکام، پاسخ به شبهات، غرفههای کودک، مداحی، سرود، تئاتر و نیز پذیرایی از مردم را در دستور کار دارد و همه هزینهها از سوی خود مردم و عاشقان و دلدادگان اهل بیت (ع) تهیه شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لردگان با پیشبینی حضور حداقل پنج هزار نفر در جشن نیمه شعبان، بیان کرد: امیدواریم جشن باشکوهی را در این روز با حضور مردم شاهد باشیم.
این کارشناس مسائل مذهبی اهمیت حضور و نقشآفرینی مردم در برپایی جشنهای مذهبی را یادآور شد و توضیح داد: گاه در افکار عمومی این شائبه پیش میآید که هیئتیها و مذهبیها فقط در ایام سوگواری اهل بیت (ع) به برپایی مجالس میپردازند، اما به نظرم با جشنهایی همچون جشن غدیر یا جشن نیمه شعبان این برداشت در حال اصلاح است.
نقش جشنهای نیمه شعبان در ترویج فرهنگ مهدویت
بامیری ادامه داد: برنامههای تلویزیونی همچون حسینیه معلی که در ایام جشن و سرور نیز به تولید برنامه میپردازد، در اصلاح این تفکر نقش مهمی داشته است. جشنهای بزرگ و باشکوه نیمه شعبان هرچقدر مردمی باشد، در جذب مخاطبان موفقتر خواهد بود که خوشبختانه این مهم محقق شده است.
وی از استقبال گسترده مردم از جشن غدیر سال جاری خبر داد و افزود: اولین بار بود که این حجم زیاد از همه اقشار جمعیت لردگان را شاهد بودیم و مردم با هر تفکری در این برنامه حضور داشتند و تا آخرین دقایق خیابانها را ترک نکردند. پیشبینی میشود همین استقبال و حضور را در جشن نیمه شعبان نیز شاهد باشیم.
بامیری تأکید کرد: باید از ظرفیت این جشنها و برنامههای مردمی برای سوق دادن عوام جامعه به معارف دینی استفاده حداکثری داشته باشیم.
وی افزود: این دست جشنها میتواند در جلب توجه آنانی که شناخت و معرفتی نسبت به امام غایب ندارند مؤثر باشد و اگر این فضاسازی در جامعه ایجاد و تکرار نشود، این افراد در غفلت میمانند. لذا به نظرم جشنهای نیمه شعبان در ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار تأثیرگذار است.
بامیری با بیان اینکه افراد وقتی این فضا را ببینند تلنگری در ذهنشان ایجاد میشود، ادامه داد: چه بسا به فضل الهی کسانی هم با مشاهده فضای جشنها تأثیر بگیرند. ضمن اینکه برپایی این جشن در مرکز شهرستان میتواند الگوی دیگر شهرها و روستاها قرار بگیرد و مردم دیگر مناطق شهرستان نیز پای کار امام زمان (عج) بیایند.
مردم پای کار اهل بیت (ع) هستند
حجتالاسلام والمسلمین پیمان رامینه در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جشن محوری نیمه شعبان از بعد از ظهر امروز پنج شنبه در شهر اردل برگزار میشود، اظهار کرد: به علت بارش باران مکان جشن نیمه شعبان از حوزه علمیه به سالن ورزشی سپاه تغییر پیدا کرد که مردم از شب گذشته مشغول فضاسازی سالن برای میزبانی از عاشقان امام زمان (عج) هستند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردل ادامه داد: برپایی غرفهها، سخنرانی، مداحی، برگزاری مسابقات شاد و مهیج و اهدای جوایز و نیز رونمایی از کیک چندمتری امام زمان (عج) از بخشهای متنوع این برنامه است.
وی با تأکید بر نقش مردم و خیران در بزرگداشت مناسبتها، تصریح کرد: رویکرد ما این است که همه برنامهها به صورت مردمی برگزار شود اما طبیعتاً در جاهایی هم نهادهای دولتی باید حمایت و پشتیبانی کنند.
رامینه بیان کرد: جشنهای دیگری نیز در شب نیمه شعبان و نیز روز میلاد امام زمان (عج) در جایجای شهرستان پیشبینی شده است که با همت مردم طراحی و اجرا میشود.
برپایی جشنهای مردمی در مساجد و محلات
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن چراغی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کیار بیان کرد: در این ایام، مساجد و محلات شهرستان صحنه برپایی جشنهای نیمه شعبان هستند که پخت آش نذری در محلات امام زمان (عج) شامگاه امروز مصادف با شب ولادت این امام همام دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین برنامه نورافشانی و مولودیخوانی بختیاری در برخی مساجد شهر شلمزار و نیز دستنا، گهرو و ناغان و میزبانی از مردم با برگزاری برنامههای متنوع و شاد پیشبینی شده است.
چراغی با اشاره به نقشآفرینی مردم در این برنامهها تصریح کرد: برخی هیئات و مساجد شماره حسابی را برای دریافت کمکهای مردمی اعلام کردند که نذورات برای برپایی هر چه باشکوهتر جشنها جمعآوری میشود.
وی اظهار کرد: در ادامه آذینیندی شهرها و روستاها برای ایام الله دهه فجر، فضاسازی شهرها و روستاها برای جشنهای نیمه شعبان توسط هیئتداران و اصناف و کسبه و عموم مردم شاهد بودیم که در شهرها، شهرداریها هم پای کار آمدند و در چراغانی و ریسهبندی کمک کردند.
چراغی در پایان گفت: حدود ۱۵ مسجد و هشت هیئت در سطح شهرستان کیار در طول سال فعال هستند و به برپایی برنامههای متنوع در مناسبتها میپردازند.