مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی «تایفون» در فیلیپین
اقتصاد ایران: سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به استقرار سامانه موشکی میانبرد "تایفون" آمریکا در خاک فیلیپین تأکید کرد که چین با این اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه مخالف است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، گوا جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست خبری امروز، چهارشنبه، این وزارتخانه، در واکنش به اظهارات مقامات فیلیپین درباره استقرار سامانه موشکی میانبرد "تایفون" توسط آمریکا در خاک این کشور، اظهار داشت: فیلیپین در مسئله موشکهای میانبرد، بهطور مکرر از تعهدات خود سرپیچی کرده و به خلف وعده پرداخته است.
وی افزود: فیلیپین در ابتدا مدعی بود که استقرار سامانه موشکی "تایفون" اقدامی موقت است و پس از پایان مانورهای نظامی از این کشور خارج خواهد شد، اما در عمل، این وعده را نادیده گرفته و نهتنها موشکهای آمریکایی را در خاک خود حفظ کرده، بلکه اکنون حتی بحث خرید سامانههای موشکی و دستیابی به توان بازدارندگی را مطرح میکند.
گوا جیاکون تأکید کرد: ربط دادن مسئله موشکی به تحولات دریای جنوبی چین، اقدامی نادرست و خطرناک است. سامانه موشکی "تایفون" یک سلاح تهاجمی استراتژیک محسوب میشود که برد آن اکثر کشورهای جنوب شرق آسیا را در بر میگیرد. استقرار این سامانه در فیلیپین نهتنها صلح و ثبات منطقه را تضعیف میکند، بلکه به امنیت سایر کشورها نیز آسیب میزند.
وی ضمن هشدار به آن کشور خاطرنشان کرد: فیلیپین با همکاری آمریکا در این اقدام، امنیت و دفاع ملی خود را به بیگانگان سپرده و همزمان، رقابتهای ژئوپولیتیکی و مسابقه تسلیحاتی را به منطقه کشانده است که در نهایت بهضرر خودش تمام خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین هشدار داد که چین هرگز اجازه نخواهد داد امنیت ملیاش با چنین اقداماتی به خطر بیفتد و کشورهای منطقه نیز این رفتار فیلیپین را نخواهند پذیرفت.
وی از دولت فیلیپین خواست مسیر اشتباه خود را اصلاح و تصمیمی اتخاذ کند که واقعاً در راستای منافع ملی و مردم آن باشد.
گوا جیاکون در آخر تأکید کرد: اگر فیلیپین در موضوع استقرار موشکهای میانبرد آمریکا همچنان به تصمیمات غلط خود ادامه دهد، در نهایت بهضرر خودش تمام خواهد شد.
در دسامبر 2023، آمریکا سامانه موشکی میانبرد "تایفون" را برای نخستین بار در جزیره لوزون فیلیپین مستقر کرد. این سامانه قادر به پرتاب موشکهای کروز تهاجمی و موشکهای بالستیک برد کوتاه است و برد آن مناطق مختلف در شرق و جنوب چین را در بر میگیرد.
این اقدام بخشی از مانورهای نظامی مشترک آمریکا و فیلیپین تحت "توافق همکاری دفاعی پیشرفته" (EDCA) بود که به آمریکا اجازه میدهد تجهیزات نظامی و نیروهای خود را در پایگاههای مختلف آن کشور مستقر کند.
طی ماههای اخیر، برخوردهای متعددی میان گارد ساحلی چین و کشتیهای فیلیپینی در منطقه دریای جنوبی چین رخ داده است. چین مدعی حاکمیت تاریخی بر بخش بزرگی از این دریاست، اما فیلیپین و سایر کشورهای منطقه این ادعا را رد میکنند.
آمریکا نیز در مقابل، از موضع فیلیپین حمایت و در سال 2023، پیمان دفاعی خود را با مانیل تقویت کرد، به این معنا که اگر نیروهای آن کشور در درگیری با چین آسیب ببینند، آمریکا طبق پیمان دفاعی 1951 ملزم به حمایت نظامی از فیلیپین خواهد بود.
انتهای پیام/+