باید در مدیریت بیماریهای دام و طیور جلوتر حرکت کنیم
اقتصاد ایران: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای این که بتوانیم بیماریهای دام و طیور را کنترل و مدیریت کنیم باید جلوتر از این بیماریها حرکت کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ نهمین کنگره بینالمللی طیور از سوی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در محل هتل المپیک برگزار شد.
علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این کنگره گفت: صنعت طیور کشور پیشینه ۸ دههای دارد و در طول این سالها ترقی خوبی داشته و صنعت طیور همچنان در حال پیشرفت در دنیا است. اگر بهداشت و سلامت اولویت ما در صنعت طیور نباشد خطرات بزرگی به این صنعت تحمیل میکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: دستورالعمل و شیوهنامه ای در سازمان تدوین و ابلاغ شد که به فعالان این صنعت اختیار میدهد اگر در اروپا یا آمریکا دارو یا واکسنی تولید شد، روز بعد امکان تولیدش در ایران فراهم است؛ یعنی میتوانیم همزمان تولید دارو و واکسن را تحت لیسانس داشته باشیم.
لزوم افزایش سطح ایمنی زیستی در تمام اجزا طیور
وی با بیان اینکه پروانه ساخت تسهیل شده است، تصریح کرد: فعالیت سازمان دامپزشکی کشور بر ۴ اصل و قاعده پایبند است و به آنها عمل میکند. نخست اینکه اگر قرار است صنعتی موفق داشته باشیم و در کنترل و حتی ریشهکنی بیماری موفق شویم باید سطح ایمنی زیستی را در تمام اجزا طیور افزایش دهیم.
رفیعی پور اضافه کرد: این فرایند جوجه ریزی تا تمدید پروانه باید جاری شود؛ به این ترتیب بسیاری از بیماریها امکان بروز و گسترش نخواهند داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به دومین اصل دستورالعمل اشاره کرد و گفت: افزایش سطح ایمنی جمعیت طیور خاص مسئله بعدی است. سال ۹۶ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور تجربه شد. در حال حاضر باید اولویت ما این موضوع باشد و با واکسیناسیون سطح ایمنی صنعت طیور خاص کشور را بالا ببریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به مسئله سوم اشاره کرد و افزود: مراقبتهای فعال و غیرفعال و پایش ها توسط همکاران ما باید برای پیدا کردن ردپای بیماریها باشد.
وی تصریح کرد: اقدامات باید به گونهای باشد که ما جلوتر از ویروسها و بیماریها حرکت کنیم که امکان کنترل را داشته باشیم. کانونهای فعال باید شناسایی شود که با این پایش ها ممکن است.
رفیعی پور به چهارمین نکته این شیوهنامه اشاره کرد و گفت: به عنوان یک اقدام جدید که در سازمان پیگیری میکنیم «سیاست ارزیابی خطر» است، برای اینکه در فعالیتهای خود به سمتی برویم که مناطق پرخطر، متوسط خطر و کمخطر شناسایی و مدیریت شود. نباید عوامل خود را در مناطق کم خطر و متوسط خطر متمرکز کنیم و مناطق پرخطر هم مدیریت شود.
وی تاکید کرد: نیاز به اصلاحات در ساختار بهداشتی صنعت طیور، کشتارگاه و حیات وحش داریم و در ادامه برگزاری کنگره در سالهای بعد باید به موضوع بهداشت توجه ویژه شود.