نبض کُند فولاد؛ تولید فولاد ۱.۵ میلیون تن کاهش یافت
اقتصاد ایران: بررسی وضعیت تولید فولاد طی ۱۰ ماهه امسال در قیاس با مدت مشابه پارسال بیانگر افت ۵.۵ درصدی (به ارزش بیش از ۶۵۰ میلیون دلار) فولاد میانی است که ۹۰ درصد این افت مربوط به تولید شمش میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی آخرین وضعیت تولید فولاد و محصولات فولادی در ۱۰ ماهه امسال نشان میدهد که قطعی برق و گاز تأثیر منفی خود را به ویژه در واحدهای کوچک و متوسط به جا گذاشته و در نهایت تولید فولاد را ۵.۵ درصد کاهش داده است. نرخ افت تولید در ۹ ماهه امسال ۴.۸ درصد بود.
بر این اساس تولید فولاد میانی در ۱۰ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۵.۵ درصد (۱.۵ میلیون تن به ارزش بیش از ۶۵۰ میلیون دلار) کاهش داشته است. ۹۰ درصد افت تولید در این بخش در حوزه شمش فولادی رخ داده که نشان از تأثیر بیشت. محدودیتهای برق و گاز در واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی دارد.
همچنین مجموع تولید تیرآهن در کشور با ۲.۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به یک میلیون و ۱۶۴ هزار تن رسیده است.
تولید میلگرد با ۵.۶ درصد به ۸ میلیون و ۲۴۵ هزار تن رسیده است. همچنین تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع نیز با ۰.۸ درصد افزایش به ۷۲۸ هزار تن در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است.
بر این اساس تولید کل مقاطع طویل فولادی در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۰ ماهه اول سال گذشته ۴.۲ کاهش یافته است.
تولید کل مقاطع تخت فولادی در ۱۰ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۶.۴ افزایش یافته و به ۸ میلیون و ۶۹ هزار تن رسیده است.
تولید آهن اسفنجی ۰.۳ درصد افزایش یافته است. همچنین تولید گندله سنگ آهن در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۴ کاهش داشته است. تولید این محصول در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۳ میلیون و ۸۷۹ هزار تن و در ۱۰ ماهه اول سال جاری به میزان ۵۲ میلیون و ۵۴ هزار تن بوده است.
کنسانتره سنگ آهن، در ۱۰ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش یافته است.