مهارت آشپزی بانوی کرد عامل کارآفرینی؛ پخت غذاهای محلی اشتغال‌آفرین شد

اقتصاد ایران: سنندج_ مهارت آشپزی و پخت غذاهای محلی علاوه بر اینکه راهکاری برای کمک به اشتغال و کارآفرینی در سنندج شده است موجب می‌شود غذاهای سالم و سنتی به فراموشی سپرده نشود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: کردستان سرشار از جوانان و بانوان توانمندی است که هر کدام کمر همت بسته‌اند تا به گونه‌ای استعدادها و توانمندی خود را در رونق این استان نشان دهند.

بانوان کارآفرینی در این استان تربیت بافته‌اند که هرکدام به شیوه‌ای زمینه‌ساز اشتغال و کارآفرینی شده‌اند و از دل سختی‌ها و رنج‌ها به آرامشی لذت بخش دست یافته‌اند.

بانوان توانمندی که فعل خواستن توانستن است را به صرف کردند و دست رنج سال‌ها سختی آنها شیرین کامی امروز چندین خانواده است.

این بانوان غیرتمند با همت خود شبکه گسترده‌ای از اشتغال‌زایی را ایجاد کردند و امروز نان حلال را بر سفره چندین خانواده گذاشته‌اند.

مهارت آشپزی زمینه‌ساز کارآفرینی بانوی سنندجی

میترا صادقی زن کارآفرینی که ۳۶ سال سن دارد و ۸ سال از ازدواجش می‌گذرد و با مهارت آشپزی خود در پخت غذاهای محلی که امروز دیگر از سفره بعضی خانه‌ها رخ بر بسته و به دست فراموشی سپرده شده بار دیگر با طبعی دلچسب و لذتبخش این غذاها را زنده کرد.

خانم صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: همسرم همراه من بوده و از سال ۹۴ حرفه‌ای شروع به کار آشپزی کردم.

وی تصریح کرد: ابتدا که خودم شروع کردم اما بعد کار که بر سر زبان افتاد و حرفه‌ای‌تر شد نیاز به نیروی کار هم بیشتر شد و چون خودم خانم هستم، نیروهای خانم را هم به کارگیری کردم.

کارآفرین کردستانی ادامه داد: در حال حاضر ۸ نیروی ثابت دارم و برای کارهای دیگر مثل آماده کردن سبزی و ترشی و بردن سفارش‌ها هم به کسانی دیگر کارها سپرده شده و لزومی به حضور فیزیکی و همیشگی آنها نیست.

مهارت آشپزی بانوی کرد عامل کارآفرینی؛ پخت غذاهای محلی اشتغال‌آفرین شد

زنده کردن غذاهای محلی در دل محلات سنندج

صادقی گفت: اینکه کسی از راه آشپزی غذاهای سنتی و محلی را زنده کند ارزشمند است و من با وجود اینکه تجربه کافی نداشتم اما هر کسی غذا را می‌چشید من را تشویق می‌کرد.

وی بیان کرد: هر کسی باید به دنبال استعداد خود برود و هرگز از توانایی‌هایی که دارد چشم پوشی نکند، من زمانی آشپزی تعریفی در نزد اقوام و آشنایان داشتم و دست پخت من مورد تمجید قرار می‌گرفت و همین باعث شد تلنگر و انگیزه شروع کار من باشد.

کارآفرین سنندجی اذعان کرد: در حال حاضر مستقیم برای ۸ نفر از بانوان در آشپزخانه خود اشتغال ایجاد کردم و جدا از این تعداد هم برای چندین نفر دیگر غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.

صادقی خاطرنشان کرد: از ساعت ۷ صبح کار ما شروع می‌شود و نیروها در دو شیفت فعالیت می‌کنند که علاوه بر درآمدزایی سرگرمی و فراغت برای آنها هم هست.

وی گفت: از وقتی در اینجا شروع به کار کردم روحیه من بهتر شده و مدیریت کار و خانه داری من هم بهتر شده و کارهای خودم در خانه را از قبل انجام می‌دهم تا با امور آشپزخانه تداخل نداشته باشد.

وی اظهار کرد: من و همسرم مکمل همدیگر هستیم و در پخت غذا خصوصاً غذاهای جدید نظر ایشان در مورد پخت و طعم غذاها برای من مهم است.

وی عنوان کرد: آرامش داشتن مهمترین موضوع است و با مدیریتی که داشتم در حاکم کردن عنصر آرامش در فضای کار بین نیروها و حاکم کردن آن در محیط خانه بسیار موفق عمل کردم.

وی یادآور شد: برای من مهم است هر کدام از نیروهایی که با من همکاری می‌کنند کار خود را به درستی انجام دهند و در عین حال اولویت اول من در این محیط برقراری و القای حس شادی و نشاط به همکارانم است.

وی ادامه داد: من از اینکه توانستم کارآفرین شوم و شرایط کار کردن چند نفر دیگر را هم فراهم کنم حس خوبی دارم چون داشتن منبع درآمد برای خانم‌ها مهم و ارزشمند است.

وی گفت: کارآفرینی سختی‌های خاص خود را دارد و در کنار آن لذت خاصی هم دارد هر چند در مقابل این مسئولیت هم فرد مسئول است.

رعایت بهداشت اولویت کار آشپزی

وی افزود: در آشپزخانه علاوه بر مدیریت درست و ایجاد رابطه نشاط آفرین با همکاران، تمیز بودن و رعایت بهداشت و فراهم کردن حس لذت در غذاها، خوشمزه بودن و فراهم کردن طعم و چیزی که فرد انتظار آن را دارد از دیگر مسولیت‌های مدیر مجموعه است که با همکاری اعضا ممکن می‌شود.

وی عنوان کرد: سختی‌های در کار ما وجود داشته که همراه با پیش آمدهای از قبل برنامه‌ریزی نشده شاید ما را متحمل ضررهای کرده مثل خراب شدن غذاها در حجم بالا که طبیعی بوده و یا مازاد بودن غذا که نباید در رستوران باقی بماند و ما آن را بین نیازمندان توزیع کردیم شاید مقطعی باعث ضرر به ما شده ولی با این حال با توکل بر خدا ادامه دادیم و خدا هم ما را به جلو و به سوی پیشرفت سوق داده است.

مهارت آشپزی بانوی کرد عامل کارآفرینی؛ پخت غذاهای محلی اشتغال‌آفرین شد

خانم کارآفرین سنندجی افزود: سختی‌ها مانع ما نیستند و همیشه با حمایت مردم و توکل بر خدا با اراده کار خود را به جلو می‌بریم.

مهارت همسرم در آشپزی موجب رونق کسب و کار آشپزی خانگی شد

همسر خانم صادقی هم در ادامه بیان کرد: همسرم دست پخت خوبی داشت و همیشه فردی فعال بود که توان مدیریت خوبی داشت و همین باعث شد با راه اندازی این مکان علاوه بر سرگرمی خود برای تعداد زیادی خانم دیگر هم درآمدزایی کند.

وی گفت: خانم صادقی همیشه درک بالای داشت و با خانواده من ارتباط خوبی داشت و گاهاً در مهمانی‌ها پیش می‌آمد از دست پخت ایشان تعریف بسیار می‌شد و همین انگیزه و مشوقی برای شروع کار ایشان شد.

وی اذعان کرد: انجام کار بیرون از خانه برای خانم‌ها شاید در نگاه اول سخت باشد اما وقتی درگیر آن شوند روحیه بهتری خواهند داشت و آرامش و توان و تحمل خود آنها هم بالا می‌رود.

وی بیان کرد: خدا را شکر راه اندازی این مکان در روحیه همسرم بسیار تأثیر مثبتی داشت و در محیطی با حضور کامل خانم‌ها ایشان در حال حاضر بسیار موفق هستند.

کمک از سوی مسئولان به کارآفرینان هزینه‌های کاری را کاهش می‌دهد و این حمایت موجب رونق سفره نان‌آوران بی‌ادعا و توسعه اشتغالزایی پایدار خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ