انقلاب ایران شکل دهنده تحولات عمیق اجتماعی و فرهنگی بود
اقتصاد ایران: کرج - مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز گفت: ۲۲ بهمن یادآور روزی است که انقلابی در آن شکل گرفت که شکلدهنده تحولات عمیق اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایرانی شد.
محمد جواد کاظمینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ۲۲ بهمن یادآور روزی است که انقلابی در آن شکل گرفت که شکلدهنده تحولات عمیق اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایرانی شد و این انقلاب، با تغییرات گسترده در سبک زندگی، هویت ملی، و بازتعریف فرهنگی، ساختار جامعه را به طرز چشمگیری تغییر داد.
وی یکی از مهمترین تغییرات را افزایش مشارکت مردمی در امور اجتماعی عنوان کرد و افزود: راهپیماییها، تظاهرات، و بعدها نمازهای جمعه، مکانی برای تجمع و بیان نظرات عمومی شدند.
وی ادامه داد: انقلاب، با تأکید بر ارزشهای اسلامی، تعریف جدیدی از نقشهای جنسیتی و ساختار خانواده ارائه کرد و این تغییرات، اگرچه در جهت تقویت نهاد خانواده بودند، اما بحثهایی در مورد حقوق و آزادیهای زنان را نیز به دنبال داشتند.
کاظمینی اذعان داشت: آموزش و تحصیل بعد از انقلاب دچار تحول اساسی شد و انقلاب منجر به تغییرات در سیستم آموزشی شد، با تأکید بر آموزههای اسلامی و تشویق به تحصیل در رشتههای مرتبط با علوم دینی و همچنین، افزایش دسترسی به آموزش برای همه اقشار جامعه از جمله روستاییان و زنان بود که تا قبل از آن درصد بسیار کمی از زنان باسواد بودند
این مسئول در خصوص تغییرات فرهنگی اذعان داشت: انقلاب اسلامی به تقویت هویت اسلامی در کنار هویت ملی انجامید. نمادهای اسلامی در هنر، ادبیات، و رسانهها جایگاه ویژهای یافتند.
مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز بیان کرد: رسانهها، از جمله تلویزیون و رادیو، به ابزارهایی برای آموزش و ترویج ارزشهای انقلابی و اسلامی تبدیل شدند و نظارت بر محتوا افزایش یافت تا محتوای غربی و غیراسلامی و غیر اخلاقی که میتواند یک جامعه را دچار اختلال بکند کاهش یابد.
وی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران در تمام زمینهها باعث شد مردم در رأس امور باشند، نیازهای مردم دیده شد و مردم خود خواستار روی کار آمدن چنین انقلابی بودند و آنقدر این انقلاب مردمی بود که مردم داوطلبانه اموال و فرزندان خود را تقدیم میکردند و انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی در تاریخ فرهنگی و اجتماعی این کشور بود که به تجدید ساختار هویت، ارزشها و عادات اجتماعی منجر شد.