حمله هفتم اکتبر بهانه‌ای برای لابی‌ یهودی‌ها در حمایت از اسرائیل

اقتصاد ایران: حمله هفتم اکتبر حماس به عمق سرزمین‌های اشغالی و پیروزی تاریخی مقاومت در عملیات طوفان الاقصی بهانه‌ای شد تا بار دیگر لابی‌های قدرتمند یهودی برای حمایت از اسرائیل در واشنگتن فعال شوند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: اِی‌پَک (AIPAC) نامی است که با بررسی فضای سیاسی آمریکا به‌طور واضح به چشم می‌خورد. کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم صهیونیستی موسوم به آی‌پَک (AIPAC) یک گروه لابی حامی رژیم صهیونیستی است که از سیاست‌های اشغالگری این رژیم در قوه مقننه و مجریه آمریکا دفاع می‌کند.

علی معروفی آرانی پژوهشگر حوزه صهیونیست و یهودیت در همین‌زمینه یادداشتی با عنوان «ایپک؛ کمیته ای برای قتل و عام مردم فلسطین، غزه وفشار برایران» نوشته که برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است.

در ادامه مشروح متن این‌یادداشت را می‌خوانیم؛

آیپَک یکی از چندین سازمان لابی حامی رژیم صهیونیستی در آمریکا و درواقع یکی از قدرتمندترین گروه‌های لابیگری حامی اشغالگران است. حتی با وجود اینکه یهودیان تنها ۳ درصد از جمعیت آمریکا را شامل می‌شوند، اما تأثیرگذارین اقلیت در این کشور هستند. تأسیس ایپک، برای مقابله با واکنش‌های منفی بین‌المللی به قتل عام فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی تأسیس شد. کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم صهیونیستی موسوم به اِی‌پَک (AIPAC) یک گروه لابی حامی رژیم صهیونیستی است که از سیاست‌های اشغالگری این رژیم در قوه مقننه و مجریه آمریکا دفاع می‌کند.

آیپک در سال ۱۹۵۴ میلادی (۱۳۳۲-۱۳۳۳ شمسی) توسط آیزایا اِل‌کِنِن، لابی‌گر صهیونیست، برای مقابله با واکنش‌های منفی بین‌المللی به قتل‌عام فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی و فشار دائم سیاسی و اقتصادی بر جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد. (۱)

حمله هفتم اکتبر حماس به عمق سرزمین‌های اشغالی و پیروزی تاریخی مقاومت در عملیات طوفان الاقصی بهانه‌ای شد تا بار دیگر لابی‌های قدرتمند یهودی برای حمایت از اسرائیل در واشنگتن فعال شده و اعمال فشار بر دولت، مجلس و حتی ارتش آمریکا جلوی از هم گسیختگی و فروپاشی رژیم صهیونیستی را بگیرند.

از نخستین ساعات عملیات طوفان الاقصی لابی «آیپک» با گرفتن انگشت اتهام به سوی ایران نخست به دنبال همانندسازی این رخداد با حوادثی همچون «هولوکاست» یا «یازدهم سپتامبر» بود تا نوعی اجماع دو حزبی برای هجمه گسترده علیه تهران ایجاد کند. شاید به همین دلیل در همان روزهای نخست مقامات کاخ سفید بارها اعلام کردند که اطلاعاتی در خصوص نقش ایران در عملیات طوفان الاقصی موجود نیست.

لابی صهیونیست در آمریکا یک ائتلاف متنوع از کسانی است که چه به طور فردی و یا گروهی سعی در تأثیرگذاری بر سیاست خارجی و داخلی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی یا سیاست‌های دولت اسرائیل دارند. این لابی متشکل از افراد و گروه‌های سکولار، مسیحی و آمریکای یهای یهودی تباری است که حامی پروژه صهیونیسم هستند. بزرگترین لابی حامی اسرائیل مسیحیان متحد برای اسرائیل است؛ کمیته روابط عمومی آمریکایی اسرائیلی (آیپک) یک سازمان پیشرو درون این لابی است که از طرف گروه‌های یهودی آمریکایی با تفکرات صهیونیستی سخن می گوید.

حمله اسرائیل به غزه و آمار فزاینده صدمات وارده به غیرنظامیان فلسطینی در این باریکه، حتی دموکرات‌هایی را که مدت‌ها از اسرائیل حمایت می‌کردند را به زیر سؤال بردن سطح بالای حمایت‌های آمریکا از اسرائیل وا داشت.

آیپک در سال ۲۰۰۲ برای لابی کردن با کنگره آمریکا برای صدور مجوز استفاده از زور در عراق ابراز تمایل کرد و در سال ۲۰۰۳، از جنگ علیه عراق در رویدادهای ایپک حمایت شد. کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم صهیونیستی در اوج نفوذ خود در دهه ۱۹۸۰ میلادی به یک سازمان قدرتمند در آمریکا تبدیل شد. (۲)

آیپک می کوشد به افکار عمومی درباره اسرائیل و خاورمیانه نیز شکل دهد. ایپک، مباحثه آزاد درباره مسائل مربوط به اسرائیل را نمی خواهد، چرا که چنین مباحثه ای ممکن است باعث شود تا آمریکایی ها سطح حمایت فعلی شان را از اسرائیل مورد پرسش قرار دهند. از این رو ایپک و سایر سازمان‌های طرفدار اسرائیل به شدت فعالیت می کنند تا رسانه ها، گروهی متفکران و دانشگاهیان را تحت نفوذ قرار دهند، چرا که این نهادها در شکل دادن به افکار عمومی، نقش بسزایی دارند.

تأثیر گروه‌های طرفدار صهیونیستی در آمریکا مورد توجه آکادمیک و ژورنالیستی قابل توجهی بوده‌است و تحرکات شدت گرفته این گروه ها در پی انزوای اسرائیل توجهات بیشتری را به آیپک و عمق نفوذ آن در آمریکا انجامیده است.

حال، این کمیته آمریکایی-صهیونیستی درپی جنگ غزه، در حال استفاده از تمام توان خود برای حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است. لابی آیپک همچنین تصمیم‌گیرنده اصلی در ترسیم سیاست‌های آمریکا مقابل فلسطین است و عقب‌نشینی ایالات متحده از ایده راهکار «دو دولتی» در فلسطین نیز به دلیل فشارهای آیپک بوده است. به عنوان مثال «جرج بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا بعد از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ اعلام کرد که با تشکیل دولت مستقل فلسطینی برای حل درگیری اسرائیلی-فلسطینی موافقت کرده است اما بعد از واکنش تند لابی آیپک، از این تصمیم خود عقب‌نشینی کرد.

کارشناسان می‌گویند که کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم صهیونیستی (آی‌پک) که به‌عنوان یک عامل رژیم صهیونیستی عمل می‌کند، با قدرت و نفوذ خود در کنگره آمریکا تأثیرگذار است.

آیپک و حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

علت‌های متعددی هستند که آمریکا به خاطر آنها از امنیت اسرائیل و مردمش حمایت می‌کند. یکی از آنها هولوکاست است که نشان می‌دهد این قوم همواره در معرض خطر رفتارهای انتقامجویانه و نژادپرستانه است و باید سرپناهی داشته باشد. اگر گفته شود که نیازی به کشور مستقل یهودی نیست خوانندگان این یادداشت را به یاد جنایت سوپرمارکت پاریس و کشتارجمعی در کنیسه پیتزبورگ می‌اندازم. اما این توجیه مناسبی برای ادامه اشغالگری اراضی فلسطینی و تضییع حقوق فلسطینیان نیست.

آیپک می‌تواند برای آمریکا مضر باشد اما برای اسرائیل ممکن است فاجعه بار باشد. این چیزی است که جوانان یهودی این روزها آن را دریافته‌اند و انجمن‌هایی برای مقابله با آن تشکیل داده‌اند که با برخی نهادهای عرب-آمریکایی و فلسطینی برای احقاق حقوق مردم فلسطین مبارزه می‌کنند.

کمیته روابط عمومی آمریکا-رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه تمام تلاش خود را برای حمایت از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در منطقه کرده است.به همین دلیل، ای‌پک در راستای تحقق ادامه تأمین تسلیحات کشتار و جنایت برای رژیم صهیونیستی، از همه توان خود برای تأثیرگذاری بر این موضوع استفاده کرده است. این نشان می‌دهد که مقابله با محبوبیت فزاینده آرمان فلسطین برای لابی حامی رژیم صهیونیستی چقدر چالش‌برانگیز شده است.

اما هیچ دولتی به اندازه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده تحت سیطره آیپک قرار نداشت. از آنجایی که طی سال‌های اخیر آیپک تبدیل به بازوی بزرگ «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر فعلی رژیم صهیونیستی شده، این لابی یهودی در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، همه خواسته‌های نتانیاهو از جمله مطرح کردن پروژه ضد فلسطینی «معامله قرن»، الحاق کرانه باختری، انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس و تشدید تحریم‌و فشارهای علیه ایران و … را به ترامپ تحمیل کرد.

به همین دلیل برخی معتقدند که آیپک در مرحله فعلی تبدیل به بازوی اجرایی راست‌افراطی‌های اسرائیل شده و اعضای لابی مذکور در آمریکا سعی دارند یک چهره «لیبرال» از کابینه افراطی نتانیاهو به نمایش بگذارند. به ویژه اینکه بعد از روی کار آمده این کابینه و قدرت‌گیری راست‌افراطی‌های رژیم صهیونیستی، روابط یهودیان ایالات متحده با اسرائیل بسیار تیره و تار شد و آیپک در صدد ترمیم این روابط برآمد.

البته حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه در عمل نشان داد که فارغ از بازی جناحی، حفظ رژیم اشغالگر برای مقامات آمریکا یک اولویت است.

در مجموع، خطوط اصلی سیاست خارجی آمریکا در منطقه غرب آسیا توسط لابی‌های بزرگ حامی صهیونیسم به‌ویژه «ایپک» تدوین و در کنگره به تصویب می‌رسد. این لابی قدرتمند در کنار سایر لابی اسلحه سازی، انرژی، داروسازی، کارخانه‌های صنعتی و … در روند «تصمیم گیری» و تصویب قوانین در آمریکا نقشی کلیدی ایفا می‌کند. بنابراین حمایت تمام قد آمریکا در جریان اشغال غزه نیز چیزی جز ادامه روند قبلی و عروسک‌گردانی ایپک با ترامپ نیست.

موفقیت‌های آیپک در هدایت سیاست‌های خارجی آمریکا درباره مسائل خاورمیانه هم راستا با اهداف اسرائیل یک راز آشکار است. پیش از جنگ آمریکا علیه عراق، بنیامین نتانیاهو بدون ارائه هرگونه سندی، عراق را به تلاش برای دستیابی به کلاهک هسته‌ای متهم کرد و حتی پیش از وقوع جنگ عراق، خواستار تغییر نظام رژیم بعثی بود. در سال‌های اخیر نیز، شاهد لفاظی‌های مشابه علیه کشورمان از سوی مقامات صهیونیستی و حمایت کورکورانه دولت مردان آمریکایی از این لفاظی‌ها هستیم.

آیپک و لابی صهیونیست‌ها در آمریکا، با کنترل نمایندگان کنگره آمریکا، درحال تحکیم سیاست‌های خارجی این کشور هم راستا با اهداف رژیم صهیونیستی هستند. حتی در سال ۲۰۱۶ نیز، اسرائیل و حمایت آیپک از ترامپ، به پیروزی وی انجامید و اکنون در بعداز انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، دوباره شاهد تحرکات آشکار این گروه برای نشاندن افراد تحت سیطره خود در کنگره آمریکا هستیم.

در پایان؛ آیپک برای جلب حمایت امریکا از اسراییل، دو استراتژی عمده را تعقیب می کند؛ اولاً از نفوذ فراوانی در واشنگتن برخوردار است که به آن وسیله هم کنگره و هم قوه مجریه را به حمایت از سیاست های اسراییل وادار می کند و نظرات شخصی یک قانونگذار و یا سیاستگذار هر چه باشد ایپک تلاش دارد حمایت از اسراییل را یک انتخاب خوب جلوه دهد.

دوم اینکه ایپک می کوشد بوسیله تکرار افسانه هایی درباره اسراییل و تاسیس آن وجهه مثبتی از اسرائیل را به معرض نمایش بگذارد.

پی نوشت:

۱- اوبرین، لی.سازمان های یهودیان آمریکا و اسراییل، ترجمه ع.ناصری، تهران: موسسه تحقیقاتی و انتشاراتی نور ،۱۳۶۹..

۲- کیوان حسینی، اصغر.لابی یهود و سیاست خارجی آمریکا، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور ،۱۳۸۸.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ