اهمیت راهبردی عقبنشینی صهیونیستها از محور نتساریم
اقتصاد ایران: یک کارشناس مسائل نظامی به بررسی ابعاد راهبردی و سیاسی عقب نشینی رژیم صهیونیستی از محور نتساریم بر اساس توافق آتشبس غزه پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر، فائر الدویری تحلیلگر مسائل نظامی و راهبردی در گفتگو با شبکه خبری الجزیره به بررسی اقدام ارتش رژیم صهیونیستی در عقب نشینی از محور نتساریم که بر اساس متن توافق آتش بس در جنگ غزه مجبور به این اقدام شده است، پرداخت و آن را یک تحول استراتژیک در روند جنگ دانسته و گفت که این اتفاق باعث شد راهبرد تل آویو در تجزیه نوار غزه و اشغال مناطق شمالی آن با شکست مواجه شود.
الدویری در تحلیل تحولات عرصه نظامی در غزه میافزاید که اشغالگران به دنبال تقویت حضور دائمی خود در منطقه بودند، اما در نتیجه فشار درگیریها و اجبار بر اساس توافقهای سیاسی مجبور به انجام این عقب نشینی شدند.
وی میافزاید که اشغالگران پیش از این عرض محور نتساریم را تا ۸۰ کیلومتر گسترش داده بودند و عمق آن نیز بین ۵ تا ۷ کیلومتر بود و در این مناطق ۴ نقطه اصلی و ۴ نقطه پشتیبان قرار داده بودند.
الدویری میافزاید که گرچه ارتش رژیم صهیونیستی زیرساختهایی برای تقویت موجودیت دائمی خود در این منطقه ایجاد کرده بود، اما بیشتر این زیرساختها سیار و قابل جابجایی بود که این نشان میدهد آنها از همان ابتدا امکان عقب نشینی از این محور را برای خود متصور بودند.
این کارشناس مسائل بین المللی افزود که توافق اخیر، اشغالگران را مجبور به خروج از این محور کرد؛ همانطور که آنها نمیتوانند در محور فیلادلفیا یا منطقه بیطرف آن نیز حضور داشته باشند و باید از آن هم عقب نشینی کنند.
وی طرح رژیم صهیونیستی را مبتنی بر اشغال مناطق شمالی غزه در مراحل اولیه دانست و تصریح کرد که مقاومت اما واقعیتی متفاوت را به صهیونیستها تحمیل کرده و آنها را مجبور به تجدید نظر در محاسبات خود کرد.
الدویری گفت که ممکن بود اشغالگران به دنبال وقت کشی یا تأخیر در اجرای عقب نشینی باشند، اما در نهایت مجبور شدند که در روز بیست و دوم آتش بس این محور را ترک کنند.
وی در خصوص پیامدهای احتمالی این عقب نشینی تاکید کرد که این اتفاق تردد شهروندان غزه را تسهیل خواهد کرد و موانع موجود در نتیجه اشغالگری صهیونیستها را از بین خواهد برد.
الدویری مهمترین تأثیر این اتفاق را بازگشت تمامیت ارضی فلسطینیها به این محور ولو به صورت نسبی دانسته و تاکید کرد که شرایط کنونی کاملاً متفاوت از محاسباتی است که اشغالگران به دنبال تحمیل آن بر ملت فلسطین بودند.
این کارشناس مسائل نظامی میافزاید که عقب نشینی از محور نتساریم تنها یک اقدام نظامی به شمار نمیرود، بلکه ابعادی سیاسی و استراتژیک دارد و نشان دهنده شکست چشم انداز صهیونیستها در خصوص غزه است و ثابت میکند که اراده مقاومت و مذاکرات همزمان با دشمن میتواند معادلات جدیدی در عرصه میدانی رقم بزند.
آتش بس در نوار غزه از روز ۱۹ ژانویه آغاز شده و شامل سه مرحله است که هر کدام از مراحل ۴۲ روز ادامه پیدا میکند. قرار بود در نیمههای مرحله اول مذاکرات برای آغاز مرحله دوم و سوم با میانجیگری قطر و مصر و آمریکا شروع شود که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.