به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، پایهگذاری شبکههای بهداشت در ایران بعد از انقلاب آغاز شد و به اذعان متولیان نظام سلامت همین حالا هیچ منطقهای در کشور با جمعیت هزار نفر پیدا نمیشود که از پایگاه یا خانه بهداشت محروم باشد؛ سیاستی که در وزارت بهداشت دولت چهاردهم هم با جدیت پیگیری میشود.
نشان به آن نشان که یکی از مهمترین برنامههایشان در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح همزمان 225پروژه بهداشتی با اولویت مناطق محروم کشور بود که با حضور وزیر بهداشت در مرکز جامع خدمات سلامت شهر قدس برگزار شد؛ مرکزی که جزو افتتاحهای جدید به شمار میآید و با 3پایگاه، خدماترسانی در حوزه بهداشت و پیشگیری به مردم این منطقه را آغاز کرد.
بهگفته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، افتتاح هر مرکز و خانه بهداشت، امیدی برای مردم در مناطق محروم است و نکته مهم اینکه در گذشته مراکز بهداشتی فقط به بیماریهای واگیر رسیدگی میکردند، اما امروز خدماتی درباره چاقی، فشار خون، دیابت و حتی چالشهای جمعیتی هم ارائهمیشود.
تدبیری برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت افتتاح 225پروژه در حوزه بهداشت را باعث خیر و سلامت و آینده بهتر برای مردم این مناطق عنوان کرد و گفت: «برای توسعه خدمات، تخصیص منابع مهم است و باید محقق شود. هنوز در بحث هدفمندی بهطور کامل محقق نشده و امیدواریم در سال آینده تخصیص پیدا کند و تلاش میکنیم، موارد نقص در کشور مرتفع شود.»
ظفرقندی با تأکید بر اینکه امیدواریم در برنامه هفتم در شبکه و خانه بهداشت، پزشکی خانواده و نظام ارجاع محقق شود، ادامه داد: «پایه و قاعده اجرای کامل این 2برنامه در سال1404 همین شبکه گسترده بهداشتی است که بعد از انقلاب شکل گرفت و یکی از مفاخر ایران است.
مراکز شهری و روستایی جدید هم میتوانند قدم مثبت و مؤثری در حوزه بهداشت بردارند که برای ما بسیار حائز اهمیت است. تعدادی از پروژهها زیستپزشکها هستند که میتوانند منجر به ماندگاری بیشتر پزشکان در مناطق محروم و روستاهای دورافتاده شوند.»
وزیر بهداشت عنوان کرد: «اگر بخواهیم در حوزه سلامت گام بزرگی برداریم باید از بهورزان استفاده کنیم و افتتاح یک مرکز آموزش بهورزی در میان این 225پروژه میتواند به افزایش سطح دانش بهورزان کمک کند.»