آلودگی هوا در اروپا؛ کدام کشورها در خطرند؟

اقتصاد ایران: نتایج یک مطالعه، میزان اثرپذیری کشورهای اروپایی از آلودگی هوا را بررسی کرده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آلودگی هوا تهدیدی مرگبار برای سلامت عمومی است اما برخی از نقاط اروپا با این تهدید مواجهند که در مقایسه با سایر مناطق شدت بیشتری دارد.

یورونیوز نوشت، آلودگی هوا به سرطان ریه، بیماری‌های قلبی و تنفسی، سکته، مشکلات زایمان و بسیاری مشکلات دیگر مرتبط است. این مسئله به‌ویژه برای افراد مسن خطرناک است و باعث 4 درصد از کل مرگ‌ها در بزرگسالان بالای 65 سال می‌شود.

در سال 2021، سازمان جهانی بهداشت (WHO) دستورالعمل‌های جدیدی برای کیفیت هوا به‌روزرسانی کرد که در آن حد مجاز غلظت سالانه دی‌اکسید نیتروژن و ذرات معلق ریز (PM2.5) مانند گرد و غبار، دود و دوده ناشی از اگزوز را کاهش داد.

در دسامبر گذشته، مقررات سخت‌تری برای کیفیت هوا به‌اجرا درآمد که هدف آن نزدیک‌تر کردن اتحادیه اروپا به استانداردهای سازمان جهانی بهداشت تا سال 2030 است. این مقررات کشورهای عضو را موظف می‌کند که آلاینده‌هایی مانند ذرات معلق ریز، کربن سیاه و آمونیاک را کنترل کنند.

به‌طور کلی، مواجهه با ذرات PM2.5 باعث 239 هزار مرگ زودرس در اروپا در سال 2021 شد، در حالی که 48 هزار نفر دیگر به‌دلیل مواجهه با دی‌اکسید نیتروژن جان خود را از دست دادند.

در حال حاضر، تمام کشورهای اتحادیه اروپا سطوح دی‌اکسید نیتروژن را بالاتر از سطح توصیه‌شده سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌دهند، اما برخی از کشورها بیشتر از دیگران تحت تأثیر آلودگی هوا قرار دارند. مقدونیه شمالی بیشترین مرگ‌ها به‌دلیل آلودگی هوا را تجربه کرده است، پس از آن صربستان قرار دارد. کشورهای هم‌مرز مانند آلبانی، بلغارستان و مونته‌نگرو نیز امتیازهای آلایندگی بالایی دارند.

همچنین ایتالیا، لهستان و جمهوری چک شاهد نرخ‌های بالای مرگ‌ومیر ناشی از PM2.5 بوده‌اند، که عمدتاً ناشی از منابع خانگی مانند سوختن زغال‌سنگ برای گرم کردن خانه‌ها و بخش کشاورزی است.

در عین حال، مرگ‌ومیر ناشی از دی‌اکسید نیتروژن که عمدتاً به ترافیک خودرو و بخش صنعتی مربوط می‌شود، بیشترین میزان را در شهرهای بزرگ و پایتخت‌های اروپای غربی و جنوبی داشت. برخی کشورها گام‌هایی برای کاهش سطوح آلودگی خود برداشته‌اند، از جمله دانمارک که می‌تواند نخستین کشور در جهان باشد که از سال 2030 مالیات کربن را بر دامداری‌ها وضع کند.

با این حال، گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و کمیسیون اروپا می‌گوید که اگرچه اتحادیه اروپا در مسیر کاهش مرگ‌های ناشی از PM2.5 به میزان 55 درصد تا سال 2030 قرار دارد، اما عوامل خطر محیطی مانند آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی "تهدیدات فزاینده‌ای برای سلامت عمومی" هستند.

دانشمندان امروز بیشتر از گذشته از تأثیرات سلامتی آلودگی هوا آگاه شده‌اند و به‌نظر می‌رسد که آلودگی هوا حتی در سطوح پایین‌تر از آنچه که قبلاً شناخته شده بود، برای مردم خطرناک است. آلودگی هوا ممکن است بزرگ‌ترین تهدید محیطی برای سلامت در اروپا باشد، اما این مشکل با عوامل دیگر مانند کمبود فضاهای سبز، آلودگی صوتی و گرمای شدید هم‌پوشانی دارد، که همگی بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارند.

با توجه به اینکه برخی از این چالش‌ها حل آن‌ها سخت‌تر است، مانند تغییرات اقلیمی، اندرسن می‌گوید که دلیل محکم‌تری برای محدود کردن آلودگی هوا در راستای حفاظت از سلامت انسان وجود دارد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ