قهرمان «کوچه مرگ» صهیونیستها از ۱۷ بار حبس ابد فرار کرد
اقتصاد ایران: «نور جابر» یکی از اسرای فلسطینی است که برای اجرای عملیات «کوچه مرگ» علیه صهیونیستها به ۱۷ بار حبس ابد محکوم شده بود.
خبرگزاری مهر، گروه بینالملل: نور جابر اسیر فلسطینی و یکی از فرماندهان ارشد گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی بود که در مرحله اول آتش بس در جنگ غزه و تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی از زندانهای این رژیم آزاد شد. وی یکی از شرکت کنندگان در عملیات موسوم به «کوچه مرگ» بود که به هلاکت ۱۲ نظامی اسرائیلی از جمله یک فرمانده نظامی منجر شد.
جابر در سال ۲۰۰۳ اسیر شده و حکم ۱۷ بار حبس ابد برای او در زندانهای رژیم صهیونیستی صادر شد. او بعد از ۲۱ سال حبس نهایتاً در جریان تبادل اسرا از زندان آزاد شد.
زندگینامه نور جابر
پایگاه خبری الجزیره در گزارشی به بررسی زندگینامه این اسیر فلسطینی پرداخته و نوشت که وی در ۱۴ آگوست سال ۱۹۷۳ در منطقه جبل جوهر واقع در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری به دنیا آمد. او به علت مشکلات معیشتی ناشی از اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین نتوانست تحصیلات ابتدایی را به پایان برساند و وارد بازار کار شد و در سن ۱۷ سالگی ازدواج کرد.
نور در دوران زندان خود روند تحصیلاتش را ادامه داده و علاوه بر پایان تحصیلات دبیرستان، در رشته مطالعات اجتماعی لیسانس خود را دریافت کرد.
نور از دوران جوانی مبارزات خود علیه اشغالگری صهیونیستی را آغاز کرده و به جنبش جهاد اسلامی پیوست. اوج فعالیتهای او در انتفاضه الاقصی در سال ۲۰۰۰ بود که در چندین عملیات نظامی مشارکت داشت و باعث شد به یکی از برجستهترین فرماندهان گردانهای قدس در کرانه باختری تبدیل شود.
وی بعد از انجام اولین عملیاتش در منطقه فرش الهوی به فردی تحت تعقیب تبدیل شد. نور در این عملیات به شدت مجروح شده بود. اشغالگران صهیونیستی ۳ سال برای بازداشت وی متحیر بودند و خانواده وی در این مدت تحت فشارهای شدیدی قرار داشتند. اشغالگران روزانه به خانه آنها حمله میکردند و افراد خانواده را مورد ضرب و جرح و بازجویی قرار میدادند.
همسر نور حدود ۶ ماه بازداشت شد تا وی تحت فشار قرار گیرد. خواهرش نیز دو سال در زندان رژیم صهیونیستی گرفتار شد. همسر خواهرش و تمامی افراد خانواده وی نیز بازداشت شدند.
نور در نوامبر سال ۲۰۰۲ در برنامهریزی و اشراف مستقیم در عملیات کوچه مرگ که یکی از مهمترین عملیات ضد صهیونیستی در آن دوران بود مشارکت داشت. این عملیات به هلاکت ۱۲ افسر و نظامی صهیونیست منجر شد. وی نهایتاً در روز ششم می سال ۲۰۰۳ بعد از جراحت در درگیری مسلحانه با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در الخلیل بازداشت شد.
ادامه مبارزات ضد صهیونیستی در زندان
نور جابر بیش از سه ماه به صورت فشرده تحت بازجویی قرار داشت و در نهایت حکم ۱۷ بار حبس ابد برای او صادر شد. وی در سپتامبر ۲۰۱۵ در زندان اعتصاب غذا کرد. او به سیاست انتقال اجباری از زندان ریمون به زندان جلبوع و همچنین اهمال پزشکی در حق خود معترض بود.
نور در دوران اسارت، پدر و مادرش را از دست داد و نتوانست با آنها وداع کند. مادرش در سال ۲۰۱۶ و پدرش یک سال بعد از آن از دنیا رفتند و این در حالی بود که اشغالگران ۵ سال مانع از دیدار نور با خانواده و پدر و مادر خود شده بودند.
نور سرانجام در روز ۲۵ ژانویه سال ۲۰۲۵ و در اولین دور از تبادل اسرا بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی از زندانهای این رژیم آزاد شد، اما نام وی در فهرست افرادی قرار گرفت که باید به خارج از سرزمینهای اشغالی بروند.