استاندار هرمزگان: بحران آب آینده تمدنی را تهدید میکند
اقتصاد ایران: بندرعباس - استاندار هرمزگان با هشدار نسبت به تبدیل بحران آب به یک ابرچالش، تاکید کرد که اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم، آینده تمدنی ما با تهدید مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان، شنبه شب در یکصدمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه باید به جای نگاه سادهانگارانه، به تحلیل عمیقتری از مشکلات آب بپردازیم، اظهار کرد: بحران آب تبدیل به یک ابرچالش شده و اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم آینده تمدنی ما را با تهدید مواجه خواهد ساخت.
وی با برشمردن ریشههای این ابرچالش، مشکلاتی چون ساختارهای غیراستاندارد، گفتمان نادرست در مواجهه با چالشها، افزایش هزینهها و کاهش بهرهوری در مدیریت، رویکردهای نادرست در مواجهه با پدیدهها، مشکلات مدیریتی در حکمرانی آب و رفتارهای غیراستاندارد در مدیریت منابع آبی را به عنوان عوامل اصلی این بحران معرفی کرد.
آشوری با اشاره به ضرورت انتخاب کمهزینهترین و مناسبترین روشها برای حل مسائل بنیادین کشور، افزود: باید در تمشیت امور به سمتی حرکت کنیم که هزینههای کمتری را متحمل شویم.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت منابع آبی به عنوان زیرساخت توسعه و تمدن، تصریح کرد: بیتوجهی به این منابع میتواند صنایع، کشاورزی و خدمات را در معرض چالشهای جدی قرار دهد.
وی با اشاره به برگزاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به میزبانی اتاق بازرگانی، گفت: نقطه آغاز حرکت همه ما بر این اصل استوار است که راجع به شناخت بحرانها و ابر چالشها فهم مشترک داشته باشیم، برای اینکه شورای گفتگو خروجی ارزشمندی داشته باشد ابتدا باید گفتگوی سازنده داشته باشیم و این روش باید تبدیل به حرکتی مداوم شود.
آشوری تازیانی با انتقاد از نحوه استفاده از منابع آبی در گذشته، اظهار داشت: متأسفانه در نحوه استفاده از منابع آبی هیچ زمانی توان اکولوژیک منطقه در نظر گرفته نشده و مرتباً طرحهایی که باید منجر به صرفهجویی میشد موجب افزایش سطح زیر کشت شد و با از بین رفتن توازن بین عرضه و تقاضا در بخش کشاورزی پایداری درآمد بسیاری از کشاورزان دچار مشکل شد.
استاندار هرمزگان کشت فرا سرزمینی را یکی از فرصتهای پیشرو جهت تأمین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: برای منطقهای که در معرض خشکسالی است باید از ظرفیتهای خارج کشور استفاده کرد.
وی با اشاره به مطالعات آمایش سرزمین، حوزههای آبریز استان را مشخص کرد و گفت: در این مطالعات شرق هرمزگان یکی از حوزههای پر آب معرفی شده از این رو راهبرد ما در سد سازی باید به سمت شرق استان معطوف شود و بخش اعظمی از کشاورزی استان در شرق هرمزگان توسعه پیدا کند.
آشوری تازیانی همچنین تاکید کرد: در برداشت از منابع آبی حتماً باید به توان اکولوژیک و چرخه حیات منطقه توجه شود و با تدوین یک برنامه جامع از تجمیع پیشنهادات همه صاحب نظران به سمت مدیریت صحیح در این حوزه حرکت کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تغییر پارادایم یا تغییر الگو در هر بخشی نیازمند آموزش و اقناعسازی است، جامعه کشاورزان کشور اگر در اجرای قوانین و سازوکارهای دولتی متقاعد نشوند، نتیجه عدم همراهی خواهد بود از این رو باید جامعه کشاورزان را نیز در راستای نگاه صیانتی و سرمایهای به منابع آب همراه کنیم.