ترامپ از اعمال تعرفههای متقابل بر بسیاری کشورها خبر داد
اقتصاد ایران: دونالد ترامپ اعلام کرد که قصد دارد هفته آینده تعرفههای متقابل را بر بسیاری از کشورها اعمال کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد دوشنبه یا سه شنبه هفته آینده تعرفههای متقابل را بر بسیاری از کشورها اعمال کند.
وی مشخص نکرد که این تعرفه ها بر چه کشورهایی وضع می شود اما تلاشی گسترده خواهد بود که مشکلات بودجه آمریکا را حل می کند.
ترامپ تصریح کرد من هفته آینده تعرفه های متقابلی را اعلام می کنم به طوری که به صورت برابر با کشورهای دیگر رفتار می کنیم. ما چیز بیشتر یا کمتری نمی خواهیم.
این اقدام ترامپ در راستای ادامه کارزار وی برای اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک و چین است.
وی در جریان دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد کاخ سفید در بحبوحه بررسی معافیت های بالقوه، اعمال تعرفه های خودرویی را نیز در دستور کار دارد.
این در حالی است که رئیس جمهور جدید آمریکا بارها گفته که تعرفه 10 درصدی اتحادیه اروپا بر خودروهای وارداتی، بسیار بیشتر از نرخ تعرفه 2/5 درصدی خودروهای آمریکایی است. او اغلب اظهار می کند که اروپا خودروهای ما را نمی خرد اما سالانه میلیون ها نفر را از طریق اقیانوس اطلس به غرب می فرستد.
در همین حال یک منبع آگاه اعلام کرد آمریکا بر کامیون وانت ها تعرفه 25 درصدی اعمال کرده است.
اطلاعات سازمان جهانی تجارت نشان می دهد نرخ متوسط تعرفه تجاری آمریکا حدود 2/2 درصد است، در حالی که این رقم برای هند 12 درصدُ برای برزیل 6/7 درصد، برای ویتنام 5/1 درصد و برای کشورهای اتحادیه اروپا 2/7 درصد است.
سه منبع آگاه اعلام کردند رئیس جمهور روز پنج شنبه در جریان بحث درباره بودجه در کاخ سفید، این طرح خود را برای قانون گذاران جمهوری خواه ارائه داده است. ترامپ و مشاوران ارشدش اظهار کردند که قصد دارند از تعرفه های بیشتر بر محصولات خارجی برای جبران پرداخت طرح کاهش مالیاتی ترامپ در سال 2017 استفاده کنند. که تحلیل گران معتقدند این اقدام تریلیون ها دلار به سقف بدهی های آمریکا اضافه می کند.
براساس این گزارش، افزایش تعرفه ها ممکن است برخی هزینه ها را جبران کند گرچه تنها 2 درصد درآمدهای سالانه در سال های اخیر را به خود اختصاص داده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز 1 فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفههای جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفهها، ترامپ اعمال این تعرفهها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفههای 10 درصدی بر کالاهای چینی از روز سهشنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمد.
به گفته کارشناسان هرچند که امکان رسیدن به نوعی مصالحه وجود دارد، اما احتمال اینکه آمریکا تعرفههای خود بر چین را مانند کانادا و مکزیک به تعویق بیندازد، زیاد نیست، چرا که موضوع چین برای واشنگتن اهمیت استراتژیک و سیاسی بیشتری نسبت به این دو کشور دارد.
در پاسخ به تعرفههای آمریکا، چین اقدامات متقابل متعددی اتخاذ کردهاست. از جمله این اقدامات، اعمال تعرفههای 10 تا 15 درصدی بر برخی از کالاهای وارداتی از آمریکا، آغاز تحقیقات ضدانحصاری علیه گوگل، قرار دادن دو شرکت آمریکایی در "لیست نهادهای غیرقابل اعتماد" به دلیل تبعیض علیه شرکتهای چینی و همچنین اعمال محدودیتهای صادراتی بر عناصر حیاتی مانند تنگستن، تلوریوم، بیسموت، مولیبدن و ایندیوم است.
در همین حال سخنگوی سفارت چین در آمریکا اعلام کرد: ما بر اساس قوانین و مقررات داخلی و اصول اساسی حقوق بینالملل، اقدامات متقابل ضروری را اتخاذ کردهایم که کاملاً مشروع و منطقی است.
کاخ سفید هدف از این اقدام را مقابله با بحران فنتانیل و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا عنوان کرده است. اما پکن این سیاست را تلاشی برای اعمال فشار اقتصادی بر چین میداند و اعلام کرده که بیپاسخ نخواهد ماند.
در پی تنشهای تجاری اخیر میان پکن و واشنگتن، وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که آنچه اکنون بین چین و آمریکا ضروری است، نه اعمال یکجانبه تعرفههای بیشتر، بلکه برقراری گفتوگویی برابر و مبتنی بر احترام متقابل است.
در همین حال اولاف شولتز صدر اعظم آلمان اعلام کرد اگر ترامپ تهدیدهای تعرفهای خود علیه اتحادیه اروپا را اجرایی کند کمیسیون اروپا میتواند در عرض چند ساعت به آن پاسخ دهد.
شولتز در بخش دیگری از سخنانش همچنین از تهدیدهای متعدد رئیس جمهور جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی به ویژه در مورد اعمال تعرفه های تنبیهی و ایده الحاق گرینلند به ایالات متحده انتقاد کرد.
شولتز در این باره گفت: تعرفه ها برای هیچ کس خوب نیست. وی تاکید کرد که به همکاری و نه رویارویی تاکید دارد. با این حال وی اظهار داشت که اگر ایالات متحده آمریکا چنین اقداماتی را انجام دهد، کمیسیون اتحادیه اروپا می تواند در عرض چند ساعت واکنش نشان دهد.
دونالد ترامپ چندین بار در موضع گیری های مختلف اعلام کرده که اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر مازاد تجاری قابل توجهی با ایالات متحده دارند که از نظر وی مشکوک و ناعادلانه است.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا با واشنگتن بسیار بد رفتار میکند اعمال تعرفه را تنها راه برای دستیابی به عدالت معرفی کرده است.
کمیسیون اروپا نیز تاکید کرده که اتحادیه اروپا به هر شریک تجاری که به طور غیرمنصفانه یا خودسرانه بر کالاهای اتحادیه اروپا تعرفه وضع کند، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
فایننشال تایمز در گزارش اخیر خود نوشت که مقامات اتحادیه اروپا از تابستان گذشته اقدام به تهیه برنامههای احتمالی برای جنگ تجاری با ترامپ کردهاند.
انتهای پیام/