به گزارش سلامت نیوز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، امروزه متخصصان عرصه تغذیه، به این نتیجه رسیدهاند که حفظ سلامت و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا، نیازمند توجه ویژه به تغذیه مناسب و مصرف مکملهای غذایی است. از روشهای مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی و حمایت از سلامت کلی بدن، استفاده از عصاره مخمر است.
یک شرکت دانشبنیان که نخستین تولیدکننده عصاره مخمر در ایران به شمار میرود، از سال ۱۳۹۲ این محصول را به بازار عرضه کرده است. این عصاره که از سلولهای مخمر ساکارومایسس سرویزیه استخراج میشود، به عنوان منبعی غنی از مواد مغذی و مؤثر در صنعت غذا و مکملهای غذایی شناخته میشود.
مدیرعامل این شرکت درخصوص تاریخچه و دستاوردهای این مجموعه دانشبنیان در حوزه زیستفناوری گفت: شرکت ما از سال ۱۳۹۰ با هدف توسعه علم و فناوری در ایران تأسیس شده و به تولید و فرآوری محصولات زیستفناوری، میکروبیولوژی و علوم زیستی پرداخته است.
کیوان بهشتی مآل افزود: این عصاره به دلیل ترکیبات غنی خود، میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. محیط داخلی دستگاه گوارش محل مناسبی برای فعالیت باکتریهای مفید است و تقویت و محافظت از این باکتریها مانع از جایگزینی باکتریهای مضر میشود و همچنین جذب مواد غذایی را افزایش میدهد. این عصاره حاوی تمامی ویتامینهای گروه B بوده و همچنین شامل انواع اسیدهای آمینه، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است که به تقویت سلامت جسمی و روحی کمک میکند.
وی درباره مزایای عصاره مخمر گفت: مصرف این عصاره نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند بلکه به فعالیت بهتر فلور طبیعی دستگاه گوارش یاری رسانده و از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری میکند.
بهشتی مآل درباره کاربرد این محصول در صنایع غذایی بیان داشت: عصاره مخمر در تهیه نان، ماکارونی، سوپهای آماده و غنیسازی آرد و نان مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل طعم بهتر و پروتئین بیشتر، این محصول به افزودنی محبوبی در فرمولاسیون غذای انسانی در کشورهای اروپایی تبدیل شده است.
وی افزود: این ماده با توسعه پرزهای روده و بهبود جذب مواد غذایی جیره، به ارتقای عملکرد رشد طیور کمک میکند و همچنین بهبود وضعیت بهداشتی و افزایش ایمنی گلههای مرغ گوشتی از دیگر مزایای آن است.
بهشتی مآل با اشاره به کاربرد عصاره مخمر در مصارف آزمایشگاهی و دارویی، عنوان کرد: این عصاره در تهیه محیطهای کشت باکتریایی، تولید واکسن و قرصهای تقویتی استفاده میشود و به عنوان منبع غنی ویتامینهای گروه B در زمینه پزشکی و آرایشی نیز کارایی دارد.
به گفته وی، این شرکت دانشبنیان، سالانه ۱۵۰۰ تن عصاره مخمر تولید میکند و با اشتغالزایی برای ۳۰ نفر، این محصول را با قیمتی رقابتی بومیسازی کرده و مانع خروج ارز از کشور شده است.
بهشتی مآل تصریح کرد: مقایسه قیمتهای ما با نمونههای خارجی نشان میدهد که عصاره مخمر تولیدی ما حدود یکسوم قیمت نمونههای خارجی است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با تأکید بر رویکرد تداوم نوآوری و کیفیت در تولیدات گفت: هدف ما خلق فردایی روشنتر با ارائه محصولات با کیفیت بالا در حوزه علوم زیستی و کمک به خودکفایی کشور است.