وجود مواد خطرناک و ممنوعه در مکملهای ورزشی غیرمجاز
اقتصاد ایران: سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو از وجود مواد ممنوعه در مکملهای ورزشی غیرمجاز و تقلبی خبر داد و گفت: این محصولات ممکن است حاوی ترکیبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آنها میتواند منجر به بروز عوارض شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نازیلا یوسفی با اشاره به افزایش مصرف مکملهای ورزشی در جامعه، خصوصاً در میان جوانان، نسبت به مصرف بیرویه و خودسرانه این محصولات هشدار داد و اظهار کرد: به جای تکیه بر مکملها، تمرکز بر تغذیه متعادل و طبیعی میتواند به بهبود عملکرد ورزشی کمک کند. مکملهای ورزشی زمانی مؤثر هستند که بر اساس نیاز واقعی بدن و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شوند. مصرف بیرویه یا بدون نظارت این محصولات نهتنها مفید نخواهد بود، بلکه میتواند به سلامت آسیب برساند.
وی با اشاره به وجود مکملهای تقلبی در بازار افزود: متأسفانه برخی مکملهای موجود در بازار غیرمجاز و فاقد تأییدیههای لازم از سوی سازمان غذا و دارو هستند. این محصولات ممکن است حاوی ترکیبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آنها میتواند منجر به بروز عوارضی مانند مشکلات کبدی و کلیوی، اختلالات روانی، ناباروری، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی شود.
یوسفی، استروئیدها را جمله مواد ممنوعه در مکملهای ورزشی غیرمجاز معرفی کرد که برای افزایش حجم و قدرت عضلانی به کار میروند اما عوارضی مانند اختلالات هورمونی، افزایش خطر بیماریهای قلبی، آسیب کبدی و مشکلات روانی از جمله افسردگی و پرخاشگری را به همراه دارند.
به گفته وی، مواد محرک که برای افزایش انرژی و استقامت به مکملهای غیرمجاز اضافه میشوند، میتوانند باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، اضطراب و حتی حملات قلبی شوند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو بیان کرد: مواد شبیه به هورمون رشد که بهصورت غیرمجاز در این مکملها استفاده میشوند، خطر دیابت، بیماریهای قلبی و اختلالات هورمونی را افزایش میدهند. علاوه بر این، مواد لاغری غیرمجاز موجود در برخی از این فرآوردهها میتوانند منجر به نارسایی کلیوی، مشکلات گوارشی و حتی اعتیاد شوند. در نهایت، مصرف دوزهای بالای آمینواسیدهای فرآوریشده در این مکملها ممکن است ناراحتیهای گوارشی و نارسایی کلیوی ایجاد کند.
وی به مصرفکنندگان توصیه کرد که فقط از مکملهای مجاز و تأییدشده توسط سازمان غذا و دارو استفاده کرده و این محصولات را صرفاً از داروخانهها خریداری کنند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو تأکید کرد که سازمان غذا و دارو بهطور مستمر بر فرآیند تولید و عرضه مکملهای سلامتمحور نظارت دارد و شهروندان میتوانند از طریق سامانههای اطلاعرسانی این سازمان، از اصالت و سلامت فرآوردههای مصرفی خود اطمینان حاصل کنند.
یوسفی تصریح کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، مکملها ممکن است با داروهای مصرفی تداخل داشته و خطراتی ایجاد کنند. بنابراین، افراد قبل از مصرف هرگونه مکمل ورزشی، حتماً با پزشک، داروساز یا متخصص تغذیه مشورت کرده و از مصرف خودسرانه آنها پرهیز کنند.
انتهای پیام/