رونمایی از ۲ ماده اولیه پرمصرف دارویی؛ از درمان آرتروز تا کاربرد در مزوژلهای زیبایی
اقتصاد ایران: یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور اقدام به تولید پودر هیالورونیک اسید تزریقی کرد؛ این ماده اولیه در ساخت داروی بیماریهای آرتروز زانو، بیماری های چشمی و … کاربرد دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه نمایشگاه ایران بایو (نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته) از یک محصول (ماده اولیه) پر مصرف صنایع دارویی و زیبایی بنام پودر هیالورونیک اسید تزریقی که برای نخستین بار در ایران توسط یک شرکت دانش بنیان ساخته شده است، رونمایی شد.
علی فرجی مدیر عامل این شرکت دانش بنیان درباره این محصول در جمع خبرنگاران توضیح داد و گفت: پودرهیالورونیک اسید تزریقی، بعنوان یکی از مواد اولیه پرمصرف و کاربردی در صنایع دارویی و زیبایی، از جدیدترین محصولات این شرکت است.
فرجی افزود: با توجه به روند افزایشی تولید محصولات زیبایی در کشور و نیاز بازار، تولید پودرهیالورونیک اسید تزریقی در داخل کشور نه تنها می تواند پاسخگوی نیاز صنعت زیبایی داخلی باشد، بلکه بعنوان قدمی مثبت در راستای کاهش خروج ارز از کشور موثر خواهد بود.
وی در ادامه به محصول دیگر این شرکت دانش بنیان اشاره کرد و افزود: مزوژل تزریقی هیبرید هیالو با نام تجاری لوکسافیل دیگر محصول جدید این شرکت است که در این نمایشگاه رونمایی شد. این محصول بعنوان یک محصول هایتک و تخصصی تولید و قرار است به بازار عرضه شود.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان آترتزیست آرای ضمن بیان این مطلب که این محصول به طور کامل وارداتی است، گفت: امیدواریم تمام نیاز داخلی را تامین کنیم و دیگر نیازی به واردات این محصول نباشد. پیش بینی من این است که به زودی بعد از تامین داخل، بحث صادرات پودرهیالورونیک اسید تزریقی را خواهیم داشت.
فرجی درباره عملکرد و کاربردهای این ماده اولیه خاطرنشان کرد: این ماده اولیه در داروهای مخصوص تزریقی در بیماری آرتروز زانو (ممانعت از ساییدگی دو مفصل) و یا بیماری های چشمی کاربرد دارد. در بعضی داروهای زیبایی مثل مزوژل ها و فیلرها نیز به عنوان ماده اصلی اولیه کاربرد دارد.
فرجی ضمن اعلام ورود این شرکت دانش بنیان به بورس گفت: سرعت رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است و توانستهایم بدون ورود به فرابورس، مستقیم وارد بورس شده است و در حال آماده سازی مقدمات عرضه سهام در بورس هستیم. عرضه اولیه احتمالا قبل از پایان سال در بورس تهران خواهد بود.
مرتضی جعفرآقایی مدیر تکنیکال و تولید این شرکت دانش بنیان و برنده جایزه ایران بایو در سال ۱۴۰۲ درباره ارزآوری این محصول دانش بنیان گفت: نکته اساسی که در رابطه با این محصول، هایتک بودن آن است و از سویه های میکروبی تولید می شود و فرایند تولید آن فرایند پیچیده ای در حوزه بایو فارما است. برای نخستین بار در ایران تولید شده و در مقیاس صنعتی آماده تولید است.
جعفرآقایی مقدار مصرف این محصول را ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در سال عنوان کرد و گفت: هر کیلوگرم این ماده، یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون قیمت دارد و چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شود.
مدیر تکنیکال و تولید شرکت دانش بنیان آترتزیست آرای افزود: خاصیت مولکول استفاده شده در این ماده این است که هزار برابر حجم خودش می تواند آب جذب کند و این خاصیت منجر به این شده که در فیلرهای زیبایی میتواند حجم دهنده و پرکننده باشد و به آب رسانی پوست کمک کند.
وی در ادامه اعلام کرد این محصول در حال تولید و صنعتی سازی شده است.