تحولات اوکراین| اعتراف زلنسکی به وضعیت وخیم کییف
اقتصاد ایران: آمادگی زلنسکی برای مذاکرات چهارجانبه روسیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و اوکراین، آمار ضدونقیض تلفات ارتش اوکراین، واکنش مسکو به تلاش کییف برای دریافت سلاح هستهای و افزایش موارد فرار اوکراینیها از خدمت نظامی، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در مصاحبه اختصاصی با "پیرس مورگان" روزنامهنگار انگلیسی، احتمال انجام مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به منظور حلوفصل مناقشه را رد نکرد. وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چگونه احساس خواهد کرد اگر در میز مذاکره با پوتین بنشیند، گفت: «اگر این تنها سناریویی است که در آن میتوانیم برای شهروندان اوکراین صلح به ارمغان آوریم و از تلفات انسانی جلوگیری کنیم، قطعاً، ما برای مذاکره با این چهار طرف (روسیه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و اوکراین) آماده خواهیم بود.»
زلنسکی در عین حال اذعان کرد که اوکراین قادر به بازپسگیری اراضی ازدسترفته خود در درگیریهای نظامی با روسیه نیست. وی در پاسخ به سوالی در این باره گفت: «ما نمیتوانیم تمام سرزمینهایمان را بازگردانیم. ما انسانهایی منطقی هستیم و نمیتوانیم میلیونها نفر را برای نتیجهای که ممکن است هرگز محقق نشود، قربانی کنیم.»
رئیسجمهور اوکراین همچنین مدعی شد که کمکهای نظامی غرب بهوضوح ناکافی است و وضعیت کنونی جبهه نبرد را «بسیار پیچیده» توصیف کرد.
زلنسکی پیش از این نیز چند بار در مصاحبه با رسانههای خارجی گفته بود که اوکراین نیروهای کافی برای «بازپسگیری» دونباس و کریمه را ندارد. وی همچنین با اشاره به اینکه اوکراین آماده است «کریمه را از طریق دیپلماسی بازگرداند»، اذعان کرد که این کشور توانایی انجام این کار از طریق نیروی نظامی را ندارد. علاوه بر این، زلنسکی تأیید کرد که اوکراین به دلیل کمبود منابع، قادر نخواهد بود به مرزهای خود در سال 1991 بازگردد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و هفتاد و هشتمین (1078) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
زلنسکی: نیروهای مسلح اوکراین 45.1 هزار کشته دادهاند
ولودیمیر زلنسکی در مصاحبه با پیرس مورگان اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیریها 45.1 هزار نفر کشته دادهاند. وی گفت: «در مورد تلفات نیروهای ما باید بگویم که آمار دقیق برای ما بسیار مهم است. تاکنون 45.1 هزار نفر کشته شدهاند و حدود 390 هزار مورد جراحت گزارش شده است. ضمن اینکه تعداد آسیب دیدگان بیشتر از تعداد مجروحان است، زیرا برخی افراد پس از بهبودی به میدان نبرد بازگشته و مجدداً زخمی شدهاند.»
در فوریه 2024، زلنسکی اعلام کرده بود که 31 هزار سرباز اوکراینی در جبهه کشته شدهاند. پس از آن، روزنامه اوکراینی "استرانا" گزارش داد که ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین ارقام زیر را به فرماندهی عالی ارائه کرده است: 70 هزار کشته و 35 هزار مفقود.
با این حال، در ماه دسامبر، زلنسکی در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، که تلفات نیروهای مسلح اوکراین را 400 هزار نفر برآورد کرده بود، گفت: «از آغاز جنگ تمامعیار، اوکراین 43 هزار سرباز در میدان نبرد از دست داده و 370 هزار مورد کمک به مجروحان ثبت شده است.»
زلنسکی برگزاری انتخابات در اوکراین را تا پایان درگیریها رد کرد
ولودیمیر زلنسکی در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامهنگار انگلیسی، بار دیگر احتمال برگزاری انتخابات در اوکراین در زمان درگیریهای نظامی را رد کرد.
در جریان مصاحبه، پیرس مورگان به درخواستهای ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی برای برگزاری انتخابات اشاره کرد. زلنسکی در پاسخ گفت: «من همیشه گفتهام که برای برگزاری هرگونه انتخاباتی آماده هستم، اما در شرایط درگیری مسلحانه، انتخابات نمیتواند برگزار شود. در این صورت، قانون اساسی باید تغییر کند. تنها زمانی که مرحله حاد جنگ پایان یابد و وضعیت نظامی لغو شود، انتخابات میتواند برگزار شود.»
اعتراف زلنسکی به وجود فساد در نهادهای مالی اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، از وجود فساد مالی در نهادهای کلیدی این کشور خبر داد که ابعاد آن به میلیاردها گریونا میرسد.
وی شب گذشته در کانال تلگرام خود در این باره گفت: «در جلسه شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، گزارشهایی درباره شفافیت مالی در این کشور بررسی شد. پس از تغییرات در مدیریت اداره مالیات و سرویس نظارت مالی، طرحهای مالی غیرقانونی کشف شدهاند.»
زلنسکی افزود: «در این سیستمها، الیگارشها، مقامات دولتی، نمایندگان پارلمان و افرادی که از صندوقهای مختلف برای پنهان کردن پول استفاده میکردند یا همچنان این کار را انجام میدهند، دخیل بودهاند. صحبت بر سر میلیاردها گریونا است.»
چند روز قبل، زلنسکی اذعان کرده بود که از سرنوشت 200 میلیارد دلاری که ایالات متحده برای کمک نظامی به اوکراین اختصاص داده بود، اطلاعی ندارد. وی تأکید کرد که کییف از واشنگتن تنها بیش از 75 میلیارد دلار دریافت کرده است.
زلنسکی خواستار دریافت سلاح هستهای به جای عضویت در ناتو شد
رئیسجمهور اوکراین از غرب خواست تا پیش از عضویت این کشور در ناتو، سلاح هستهای و سامانههای موشکی در اختیار کییف قرار دهد.
ولودیمیر زلنسکی در مصاحبه با روزنامهنگار انگلیسی گفت: «اگر عضویت سریع ما در ناتو ممکن نیست، پس بیایید این کار را انجام دهیم: سلاح هستهای را به ما بازگردانید، سامانههای موشکی در اختیار ما قرار دهید. شرکای ما، به تأمین مالی ارتشی یکمیلیونی کمک کنید و نیروی نظامی خود را به اوکراین بفرستید.»
زلنسکی اشاره کرد که روند پیوستن اوکراین به ناتو ممکن است دههها طول بکشد و این موضوع از کنترل اوکراین خارج است. او افزود که اوکراین به سلاح هستهای نیاز دارد تا بتواند از خود دفاع کند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به این اظهارات گفت که تمایل زلنسکی برای دستیابی به سلاح هستهای نشاندهنده تلاش او برای باجگیری است. وی شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: «این اظهارات نشان میدهد که زلنسکی فردی است که جهان را به چشم ابزاری برای توهمات خود میبیند. همچنین، این موضوع ثابت میکند که نیروگاههای هستهای برای او نه منبعی برای انرژی صلحآمیز، بلکه سلاحی هستهای کثیف با هدف باجگیری هستند.»
وعده زلنسکی درباره حضور جنگندههای فرانسوی در آسمان اوکراین
ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که جنگندههای فرانسوی بهزودی در آسمان منطقه درگیری نظامی ظاهر خواهند شد.
وی در پیامی در کانال تلگرام خود نوشت: «ما همچنین انتظار داریم که در آینده نزدیک جنگندههای فرانسوی تحت هدایت خلبانان اوکراینی در آسمان ما ظاهر شوند و بهطور حتم توان دفاعی ما را تقویت کنند.»
رئیس دولت کییف ادعا کرد که نیروهای نظامی اوکراین مدتهاست به استفاده از جنگندههای F-16 آمریکایی روی آوردهاند.
آمادگی اوکراین برای گفتوگو با کاخ سفید درباره برگزاری انتخابات
آکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در ایالات متحده اعلام کرد که کییف آماده است تا در صورت مطرح شدن این موضوع از سوی دولت جدید آمریکا، امکان برگزاری انتخابات در اوکراین تا پایان سال 2025 را با مقامات واشنگتن مورد بحث قرار دهد.
وی گفت: «تاکنون، در آمریکا موضوع ضرورت برگزاری انتخابات در اوکراین تا پایان سال 2025 مورد بحث قرار نگرفته است. اما اگر تیم رئیسجمهور دونالد ترامپ این مسئله را مطرح کند، طرف اوکراینی آماده گفتوگو در این باره خواهد بود.»
این دیپلمات یادآور شد، زمانی که بحث انتخابات در سالهای 2023 و 2024 مطرح شد، مقامات کییف تأکید داشتند که انتخابات تنها پس از پایان درگیری نظامی امکانپذیر خواهد بود.
فرار حدود 200 هزار نظامی از نیروهای مسلح اوکراین
ولادیمیر میخایلنکو، وکیل اوکراینی فاش کرد که تعداد سربازانی که بهطور خودسرانه نیروهای مسلح اوکراین را ترک کردهاند، ممکن است به حدود 200 هزار نفر برسد. وی گفت: «بر اساس اطلاعات من، موارد ترک خودسرانه خدمت مدتی است که از مرز 200 هزار نفر عبور کرده است.»
به گفته این وکیل، مقامات اوکراینی عمداً آمار بهروز مربوط به فراریان از ارتش را جمعآوری نمیکنند، به همین دلیل تعداد دقیق افرادی که خدمت را ترک کردهاند، تخمینی است.
البته پیش از این مشخص شده بود که در سال 2024، تعداد پروندههای مربوط به فرار از خدمت در اوکراین 3.5 برابر افزایش یافته و در حال رشد است.
مدودف: اروپا بهای سنگینی برای کمک به اوکراین خواهد پرداخت
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه پیشبینی کرد که کشورهای اروپایی باید هزینهای سنگین برای کمک به اوکراین بپردازد، درحالیکه ایالات متحده میتواند حمایت خود از کییف را از طریق دسترسی به منابع اوکراین جبران کند.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی "ایکس" نوشت: «رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ توضیح داده که اوکراین چگونه بدهی خود را به آمریکا پرداخت خواهد کرد - با ارائه عناصر معدنی نادر خود. اما اروپا چه؟ اروپا مجبور خواهد شد مبالغ هنگفتی بپردازد تا بتواند کشور فروپاشیده اوکراین را دوباره سرهم کند.»
مدودف همچنین از اروپاییها خواست که بابت این وضعیت از اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، و دیگر رهبران اروپایی تشکر کنند.
انتقاد شولتس از ترامپ به دلیل تمایلش به منابع معدنی اوکراین
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، درباره علاقه واشنگتن به منابع معدنی نادر اوکراین در ازای کمک به کییف را خودخواهانه توصیف کرد.
وی گفت: «استفاده از منابع یک کشور (اوکراین) برای تأمین مالی کمکهای دفاعی، اقدامی بسیار خودخواهانه خواهد بود.» این اظهارات را نشریه "اشپیگل" منتشر کرده است.
به گفته شولتس، این منابع باید برای تأمین مالی تمامی نیازهای اوکراین پس از پایان درگیریها و در روند بازسازی این کشور استفاده شوند.
روز گذشته ترامپ اعلام کرد که در ازای کمکهای مالی و نظامی، واشنگتن از اوکراین تضمینهایی برای تأمین فلزات کمیاب مطالبه خواهد کرد. او همچنین تأکید کرده که ایالات متحده از اتحادیه اروپا خواهد خواست که میزان حمایت مالی خود از کییف را افزایش دهد.
کرملین: بدون آگاهی از جزئیات، ایدههای ترامپ درباره اوکراین را ارزیابی نمیکنیم
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه اعلامکرد که کرملین هنوز ایدههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده درباره حلوفصل بحران اوکراین را ارزیابی نمیکند، زیرا جزئیات آن مشخص نیست.
سخنگوی کرملین در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی در این خصوص گفت: «ما هنوز نمیدانیم دقیقاً محتوای این طرحها و منظور آنها چیست، بنابراین ارزیابی آن دشوار است.»
پسکوف: ایالات متحده بهتر است به اوکراین کمک نکند
دیمیتری پسکوف همچنین به واشنگتن توصیه کرد که بهتر است ایالات متحده بهطور کلی کمک نظامی به اوکراین را متوقف کند تا از این طریق به پایان درگیری کمک شود. سخنگوی کرملین افزود: بهتر است کمک ارائه نشود و به این ترتیب به حلوفصل بحران کمک شود.
او همچنین تأکید کرد که تاکنون هیچ کشوری اعلام نکرده که ارسال تسلیحات متوقف خواهد شد، به همین دلیل این کمکها همچنان ادامه دارد.
علاوه بر این، پسکوف در واکنش به اظهارات ترامپ مبنی بر ادامه کمکهای آمریکا به اوکراین در ازای دسترسی واشنگتن به منابع معدنی نادر این کشور، این پیشنهاد را بهعنوان خرید کمک توصیف کرد. وی توضیح داد که این کمک نه بر مبنای رایگان، بلکه به شکل تجاری ارائه خواهد شد.
سرویسهای امنیتی مجارستان از تلاش اوکراین برای بدنام کردن اوربان خبر دادند
سرویسهای امنیتی مجارستان فاش کردند که اوکراین یک عملیات بینالمللی را به منظور بدنام کردن ویکتور اوربان، نخستوزیر این کشور، به راه انداخته است.
مات کوچیچ، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب حاکم "اتحاد شهروندی مجارستان"، روز سهشنبه در صفحه خود در "فیسبوک" خود در این باره نوشت: «در جلسه امروز کمیته امنیت ملی پارلمان، سرویسهای امنیتی به ما اطلاع دادند که طبق اطلاعاتی که دریافت کردهاند، دولت اوکراین در حال اجرای یک کارزار تبلیغاتی گسترده برای بدنام کردن نخستوزیر مجارستان با هدف تضعیف اعتبار بینالمللی او است.»
او افزود که هدف از این عملیات، انتشار مقالات و گزارشهایی، حتی با محتوای جعلی، است که میتوانند افکار عمومی جهانی را تحت تأثیر منفی قرار دهند. به گفته وی، اوکراین برای این عملیات مبالغ قابل توجهی هزینه کرده است.
توضیح دیپلمات روس درباره علت نیاز ایالات متحده به توقف درگیریها در اوکراین
آلکسی پولیشچوک، رئیس اداره دوم کشورهای مستقل مشترکالمنافع در وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که ایالات متحده برای کاهش هزینههای خود در حمایت از دولت کییف به توقف درگیریها در اوکراین نیاز دارد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری "تاس" گفت: «آمریکا به توقف درگیریها نیاز دارد تا هزینههای حمایت از رژیم کنونی کییف، که به یک سرمایه زیانده برای آنها تبدیل شده، کاهش یابد و بار مسئولیت بقای آن را به شرکای اروپایی منتقل کند.»
این دیپلمات روس یادآور شد که واشنگتن آغازگر بحران اوکراین بوده و در این درگیری بهطور فعال از کییف حمایت کرده است. به عقیده او، ایالات متحده از این جنگ برای حفظ «هژمونی جهانی» خود استفاده میکند.
انتهای پیام/