روزآمدسازی "نقشه جامع علمی کشور" نیاز مهم جامعه علمی کشور

اقتصاد ایران: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران گفت: ما در معرض پیشرفت‌های گسترده علمی و روزانه علمی در جهان هستیم. با سرعت تغییرات علمی، نقشه جامع علمی کشور نیز باید تغییر کند؛ روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، نیاز مهم کشور است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخبگان و اساتید دانشگاهی برای مسیر علمی خود نیاز به یک نقشه و نگاه کلی به فرایند پیشرفت علم و فناوری‌ در دنیا دارند.

نخستین بار این نقشه با هدف گسترش فناوری‌های مختلف و به‌کارگیری آنان متناسب با شرایط داخلی کشور در سال 1389، تصویب شد.

اکنون با گذشت یک دهه از تصویب این نقشه، ضرورت روزآمدسازی آن بر همه متخصصان، اساتید دانشگاهی و صاحب‌نظران مشخص است.

در همین راستا، سید رضا رئیس‌کرمی؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم گفت: جهان در حال گسترش و پیشرفت در زمینه‌های مختلف علمی است. هوش مصنوعی یکی از این تحولات است که توجه بسیاری از متخصصان را به خود جلب کرده است. به همین دلیل باید برای تمام نقشه‌های علمی کشور روزآمدسازی صورت بگیرد.

 باید با توجه به تحولات سریع علمی، افق زمانی نقشه را کوتاه در نظر بگیریم

رئیس‌کرمی درباره لزوم روزآمدسازی گفت: به خاطر سرعت تغییرات علم، نقشه جامع علمی کشور نیز باید تغییر کند. اگر در گذشته افق زمانی یک نقشه را 20 ساله قرار می‌دادیم، باید بازه افق زمانی آن را با توجه به تحولات صنعت، علم و فناوری کوتاه‌تر کنیم. باید به این نکته نیز توجه داشت که با تدوین نقشه برای 10 سال آینده، باید در طول این 10 سال نیز به طور مستمر نقشه را مورد بازبینی قرار دهیم. بررسی فرایند نقشه باید به صورت برخط و آنلاین باشد. در هر زمان باید به بررسی اقدامات صورت گرفته در خصوص این نقشه پرداخت.

فرهنگستان علوم بهترین فضا برای گردآوری نخبگان علمی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اهمیت فرهنگستان علوم برای پیشبر اهداف روزآمدسازی گفت: وظیفه فرهنگستان این است که نخبگان علمی را جمع کند. نخبگان دیگر کشورها نیز در فرهنگستان‌‌های علمی خود جمع می‌شوند و به بررسی مباحث عمده علمی و پژوهشی می‌پردازند. در کشور ما نیز بهترین مکان برای جمع شدن نخبگان، فرهنگستان علوم است. فرهنگستان علوم در حوزه سلامت، کار تعیین اولویت‌ها را از علوم پزشکی تهران خواسته است و جمعیتی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز حضور دارند تا امور مرتبط با حوزه سلامت را پیگیری ‌کنند. باید وقتی پیش نویس این برنامه آماده‌ شد، برای تمام مراکز علمی اعم از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در که در حوزه‌های مختلف علمی فعالیت می‌کنند، فرستاده شود. باید نظرات نخبگان مختلف نیز در حوزه علم و فناوری جمع‌آوری شود، چون نخبگان بیشتر از همه مردم با صنعت و تحولات فناوری روبه‌رو می‌شوند. سپس این نظرات تخصصی در کمیته فرهنگستان علوم جمع‌بندی می‌شود و روند روزآمدسازی به اتمام می‌رسد. نسخه‌ای از این روزآمدسازی نیز برای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده خواهد شد.

باید نقشه را در دسترس نخبگان و متخصصان قرار دهیم

وی درباره جلب مشارکت متخصصان و اساتید متذکر شد: من حدود 3 ماه است منصوب شد‌ه‌ام و فکر می‌کنم که روند روزآمدسازی از ابتدای سال شروع شده است. هر ماه نیز جلسات ماهیانه به طور مداوم ادامه پیدا می‌کند. مهم‌ترین نکته این است که هر چقدر مشارکت اساتید دانشگاه‌ها و صاحب نظران هر حوزه را بیشتر جلب کنیم، حتما می‌توانیم برنامه قوی‌تر و اثرگذارتری را ارائه دهیم. باید مباحث‌های مطرح شده در نقشه جامع علمی کشور، در همایش‌ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد. بهتر است این نقشه در اختیار صاحب‌نظران قرار گیرد و آن‌ها در قالب همایش‌ها بیایند و نظراتشان را ارائه کنند. هرچقدر بیشتر این نقشه در بین مجامع علمی به نمایش گذاشته شود، برنامه مناسب‌تر و قوی‌تری خواهیم داشت. روزآمدسازی این نقشه توسط فرهنگستان علوم بسیار اقدام بجایی است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ