به گزارش سلامت نبوز به نقل از ایسنا، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) تحت نظر سازمان جهانی بهداشت، اخیراً اعلام کرده است که درصد افرادی که به سرطان ریه مبتلا میشوند و هرگز سیگار نکشیدهاند، در حال افزایش است. این آژانس همچنین تأکید کرده است که آلودگی هوا یکی از عوامل اصلی در این روند افزایشی است. به گفته کارشناسان، اکنون سرطان ریه در افرادی که هیچگاه از سیگار یا محصولات دخانی استفاده نکردهاند، احتمالاً پنجمین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در سطح جهانی است.
طبق گزارش جدید منتشر شده از سوی IARC در مجله Lancet Respiratory Medicine، سرطان ریه در غیرسیگاریها عمدتاً بهصورت آدنوکارسینوم، که رایجترین نوع سرطان ریه در سراسر جهان است، بروز میکند. در سال 2022، حدود 200 هزار مورد آدنوکارسینوم در نتیجه قرارگیری در معرض آلودگی هوا گزارش شده است.
دکتر فردی بری، رئیس شعبه نظار ت بر سرطان IARC، اظهار داشت که این یافتهها بر لزوم نظارت بیشتر بر عوامل خطر سرطان ریه تأکید دارند، بهویژه در مناطقی که آلودگی هوا بهعنوان یک عامل خطر عمده شناخته شده است. او همچنین افزود که تحقیقات بیشتر برای شناسایی عواملی مانند آلودگی هوا در جمعیتهای غیرسیگاری ضروری است.
این گزارش نشان میدهد که بیشترین بار ابتلا به آدنوکارسینوم ناشی از آلودگی هوا در شرق آسیا، بهویژه چین، مشاهده میشود. این تغییرات در الگوهای بروز سرطان ریه، نگرانیهای جدیدی را در خصوص تأثیرات محیطی بر سلامت انسان ایجاد کرده است.
در حالی که میزان بروز سرطان ریه در مردان در اکثر کشورها در دهههای اخیر کاهش یافته است، نرخ ابتلا به این بیماری در میان زنان همچنان در حال افزایش است. بهطور کلی، سرطان ریه همچنان بهعنوان عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان شناخته میشود و در سال 2022، حدود 2.5 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند.
نتایج این تحقیق ضرورت بررسی و واکنش به عوامل محیطی، مانند آلودگی هوا، را در جهت کاهش بروز این نوع سرطان و حفظ سلامت عمومی به وضوح نشان میدهد.