به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ملی، چهارم فوریه که در کشور ما امسال مصادف با شانزدهم بهمن است را روز جهانی مبارزه با سرطان نامگذاری کردهاند.
این نامگذاری در اولین اجلاس جهانی مبارزه با سرطان در سال ۲۰۰۰ میلادی انجام پذیرفت و رسمیت یافت از آن سال در بیشتر کشورهای جهان به این مناسبت مراسمهایی با هدف پیشگیری، اطلاعرسانی و کمک به درمان سرطان با تشریک مساعی پزشکان، متولیان و دستگاههای مرتبط و رسانهها برگزار میشود.
در کشور ما هم چنین مراسمهایی با مشارکت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، شبکه ملی سرطان و دیگر تشکلهای درمانی و اجتماعی خیریه برگزار میگردد تا موضوع بسیار مهم پیشگری، اطلاعرسانی و درمان بیماری سرطان در اولویت قرار گیرد و درمان بیماران تسریع گردد البته اصلاح سبک زندگی و تغذیه مناسب نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد که نیازمند اطلاعرسانی بهخصوص از طریق رسانهملی دارد. گفته میشود حدود یک سوم مجموع مرگ و میرها بهدلیل ابتلای افراد به این بیماری است که آماری بسیار نگران کننده است.
بهدلیل اهمیت این موضوع است که در سال ۱۹۹۳ در کشور سوئد اتحادیه بینالمللی کنترل سرطان تاسیس شد که هدف آن اطلاعرسانی وپیشگیری از گسترش و کمک به درمان مبتلایان به بیماری سرطان است. نکته مهم آن است که این اطلاعرسانی به همه مردم انجام بشود، اگرچه سرطان بیماری مهم و با تلفات زیاد است، اما قابل پیشگیری و درمان است متاسفانه نام سرطان ایجاد ترس و دلهره میکند پس ضرورت دارد با اطلاعرسانی صحیح و بهنگام در سطح جامعه این نگرانی برطرف شود و بیماران احساس تنهایی نکنند. زیرا در کشور ما الحمدا... پزشکان بسیار حاذقی وجود دارند که بیماران را درمان میکنند.
اگرچه این بیماری اعضای انسان را درگیر میکند ولی قابل علاج است اگر به موقع شناسایی شود. لازم به یادآوری است که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در گسترش بیماری سرطان است که برای مقابله با آن نیازمند برنامهریزی طولانیمدت هستیم. نکته بسیار مهم دیگر هزینههای بسیار بالای درمان سرطان است که افراد معمولی، کارمندان و اقشار آسیب پذیر قادر به تامین آن نیستند. در همین زمینه رئیس انجمن رادیولوژی ایران در مورد علت گرانی داروهای جدید سرطان اظهار کرده است که ایمونوتراپی چون از تکنولوژی بالایی در تولید برخوردار است، گران تمام میشود ضمن آنکه داروهای جدید سرطان تازمانی که وارد فارماکوبه شوند، گران خواهند بود. پس نیازمند حمایت و توجه ویژه دولت و اهل خیر است.
یادآور میشود که در کشور ما بیش از شصت موسسه خیریه در مناطق مختلف با هدف کمک رسانی به بیماران مبتلا به سرطان تشکیل شده است که خدمات بسیار خوبی به بیماران نیازمند مبتلا به سرطان ارائه میدهند ضمن سپاسگزاری از این تلاشها و مساعدتهای خیرین محترم یادآور میشوم که داروهای سرطان هم کمیاب و هم گران هستند. در نتیجه وقتی فردی در یک خانواده به بیماری سرطان مبتلا میشود، همه ارکان آن خانواده دچار مصیبت و اضطراب میشوند پس دولت باید با نگاه ویژه به بیماران سرطانی اقدامی اساسی وتاثیرگذار انجام دهد.