چین: با افزایش غیرمنطقی تعرفهها مخالفیم
اقتصاد ایران: نماینده دائم چین در سازمان ملل، اظهار داشت که نشست شورای امنیت سازمان ملل که قرار است دو هفته دیگر برگزار شود، میتواند فرصتی بسیار خوب برای دیدار وزیر خارجه چین با همتای آمریکایی او وتلاش برای حل اختلافات کلیدی بین دو کشور باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، چین در ماه فوریه ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد. فو تسونگ، نماینده دائم چین در این شورا اعلام کرد که وانگ یی در تاریخ 18 فوریه ریاست نشست شورای امنیت را بر عهده خواهد داشت و این جلسه بر چندجانبهگرایی و بهبود حکمرانی جهانی متمرکز خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا هنوز در مورد حضور روبیو در این نشست اظهارنظری نکرده است. بااینحال، وانگ یی و روبیو پیشتر یک گفتوگوی تلفنی داشتهاند.
فو تسونگ در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم که علیرغم اظهارات مختلفی که از برخی سیاستمداران آمریکایی میشنویم، بتوانیم در سازمان ملل با رویکردی سازنده وحرفهای کار کنیم، زیرا موضوعات مهمی در دستور کار قرار دارد.
فو تسونگ درباره اعمال تعرفه 10 درصدی بر کالاهای چینی توسط آمریکا اظهار داشت: ما قویاً با این افزایش غیرمنطقی تعرفهها مخالفیم. معتقدیم که این اقدام نقض قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) است. به همین دلیل چین این مسئله را به سازمان تجارت جهانی ارجاع داده است.
او همچنین هشدار داد: ما ممکن است مجبور به اتخاذ اقدامات متقابل شویم… جنگ تجاری هیچ برندهای ندارد.
بنابر گزارشات، ترامپ از پکن خواسته است تا اقدامات بیشتری برای جلوگیری از قاچاق فنتانیل به آمریکا انجام دهد. فو تسونگ در پاسخ به این مواضع افزود: واشنگتن باید بر روی "تقاضای داخلی" برای فنتانیل تمرکز کند، نه اینکه دیگران را مقصر بداند.
وی همچنین اتهامات آمریکا و سایر کشورهای غربی علیه طرح "کمربند و جاده" چین را "بیاساس" خواند، بهویژه پس از آنکه پاناما تصمیم گرفت از این طرح خارج شود.
فو تسونگ تأکید کرد: چین و آمریکا میتوانند در زمینههایی مانند مقابله با تغییرات اقلیمی، مبارزه با مواد مخدر و تروریسم همکاری کنند. او همچنین به امکان همکاری در زمینه فناوریهایی مانند هوش مصنوعی اشاره کرد، اما هشدار داد که تجزیه و تکهتکه شدن توسعه هوش مصنوعی میتواند خطرات را افزایش داده و از مزایای آن بکاهد.
فو تسونگ همچنین درباره نگرانیهای آمریکا در مورد برخی فناوریها و اپلیکیشنهای چینی تصریح کرد: آمریکا باید از واکنشهای غریزی خود دست بردارد. به هواوی نگاه کنید. به تیکتاک نگاه کنید. حالا نوبت DeepSeek است. میخواهید چند شرکت دیگر را ممنوع کنید؟
فو تسونگ در آخر خاطرنشان کرد: اگر چین و آمریکا بتوانند با هم همکاری کنند، من باور دارم که میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم و جهان را به جای بهتری تبدیل کنیم.
انتهای پیام/