ممنوعیت صادرات خوراک دام فرصت ارزآوری نمی‌دهد

اقتصاد ایران: رئیس انجمن کارخانجات خوراک دام گفت: ظرفیت تولید خوراک دام در کشور ۲۷ میلیون تن است اما ممنوعیت صادرات فرصت ارزی آوری نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳، نهمین همایش و نمایشگاه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در حال برگزاری است.

رضا سواری، رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور با بیان این که ۸۰۰ کارخانه فعال در حوزه تولید خوراک دام در کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت بالقوه ۲۷ میلیون تن است اما با توجه به شرایط موجود کارخانجات با ۳۰ درصد فعالیت دارند.

وی افزود: در حال حاضر تولید این صنعت بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن بوده و نیاز کشور ۲۱ میلیون تن است. از آمار تولید ۵۰ درصد در کارخانجات و ۵۰ درصد در واحدهای دامی و مرغداری انجام می‌شود.

وی با اشاره به نظارت ۳ نهاد بر تولیدات کارخانجات، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌های دامپزشکی و استاندارد بر کارخانجات نظارت دارند در حالی که برای کنترل باید متشکل شده و در قالب یک کمیته صورت گیرد.

وی گلایه کرد: تولید خوراک در واحدهای دامی و مرغداری‌ها کنترل نمی‌شود و خوراک تولیدی این بخش به لحاظ بهداشتی زیرسوال است. درخواست داریم از سازمان دامپزشکی که به این موضوع ورود کرده و تمهیداتی اندیشیده شود.

این مسئول صنفی با اشاره به موانع قانونی در این حوزه، ادامه داد: کارخانجات تولیدی خوراک دام، طیور و آبزیان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بوده و باید معاف از مالیات باشند اما مالیات با ضریب ۳.۷ درصد از کارخانجات اخذ می‌شود در حالی که تولیدات در واحدهای دامی و مرغداری‌ها معاف از مالیات هستند.

رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور با اشاره به ممنوعیت صادرات خوراک دامی، عنوان کرد: کشورهای همسایه در شرق و غرب کشور بازار خوبی در اختیار ما قرار می‌دهند اما محروم از این فرصت هستیم.

سواری در پایان به مشکلات سرمایه در گردش، افزایش ۶ برابری قیمت برق، قطعی برق در فصول تابستان و زمستان و صدور مجوزهای متعدد اشاره کرد و گفت: با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر جهش تولید، این موانع تیراژ تولید را کاهش داده و زیان بسیاری متوجه تولید می‌کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ