بررسی ۲۰۰ اثر صنایع دستی از ۲۰ کشور جهان در جشنواره نهم فجر صنایع دستی

اقتصاد ایران: ۲۰۰ اثر صنایع دستی از ۲۰ کشور جهان از جمله انگلیس و برزیل برای داوری بخش بین المللی جشنواره نهم فجر صنایع دستی بررسی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی با عنوان سرو سیمین نهم امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد در این مراسم بهزاد احمدی فارسانی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی گفت: آثار برگزیده این جشنواره در سه سالن از کاخ سعدآباد به نمایش در می‌آید.

وی گفت: ارزیابان برای داوری شهرهای جهانی صنایع دستی و آثار جشنواره به ایران می آیند ولی ما برای آنها نشست علمی صنایع دستی نیز برگزار می‌کنیم.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی بیان داشت: داورانی از تایلند و هند گفتگوی رنگ‌ها نشستی با برگزار می‌کنند. دو لیدر از قزاقستان و تاجیکستان درباره از واژه تا نقش برنامه خواهند داشت.

احمدی فارسانی افزود: ۴ داور خارجی و ۵ داور داخلی آثار را به صورت کدگذاری و شفاف انجام خواهند داد. پیام و روایات هنری، کیفیت مواد اولیه طراحی خلاقیت اصالت و هویت اثر ملاک‌های داوری و ارزیابی نهایی هستند. در بخش جنبی هم شاخص‌هایی از جمله همای هنر، چهره‌های ماندگار صنایع دستی، ترنج سیمین و رویش دوباره سرو و خاندان نسلی و جایزه ویژه دبیر و نشان مخاطب را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه داوری در سه مرحله انجام می‌شود گفت: کتاب آثار به چاپ می‌رسد. همچنین از ۲۰ کشور دنیا ۲۰۰ اثر ارسال کرده‌اند.

امین صانعی دبیر اجرایی جشنواره هم در این نشست گفت: مهمترین هدف ما تقویت زنجیره صنایع دستی در کنار تحقق اقتصاد هویت بنیان بوده است. این صرفاً یک جشنواره نیست بلکه سه نمایشگاه آثار برگزیده، هدایای دیپلماتیک و فروش عیدانه را برگزار خواهیم کرد. در بخش فراخوان مهمترین تأثیرگذاری یک جشنواره نگارش است و نزدیک ۴ ماه وقت گذاشته و جشنواره‌های خارجی را بومی سازی کردیم پس فراخوان امسال با سال‌های گذشته متفاوت شده است. بخش اصلی جشنواره که مسابقه است آثار فاخر با هم رقابت می‌کنند.

وی افزود: ما ۷ ملاک داوری انتخاب کرده‌ایم. هیچ فرآیند دستی انجام نشده بلکه تمام آثار از طریق سایت بارگذاری شده است.

صانعی بیان کرد: ۷۴۹۷ اثر داخلی از ۴۳۷۸ هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که تعداد آثار خارجی ۱۹۸ اثر از ۲۰ کشور بوده است در مرحله داوری از کشورهای انگلیس، برزیل، پاکستان، تاجیکستان، اندونزی و … آثار به دست ما رسیده است. در بخش داخلی صنایع دستی بیشتر، آثار چوبی و حصیر به دبیرخانه فرستاده شده است. ضمن اینکه کمترین میزان مشارکت در بین گروه‌های صنایع دستی مربوط به صنایع دستی استخوانی و دریایی و کاغذی بوده است. همچنین ۸۵ خانم و ۱۱۵ آقا موفق به راهیابی به نمایشگاه آثار شدند. تلاش شد آمار را به سمت شفافیت پیش ببریم. تمام فرایندهای داروی بر اساس سایت بوده و قابل مشاهده است.

وی گفت: این جشنواره از دوم تا ۶ اسفند برگزار می‌شود.

عسگرپور مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی هم گفت: در شورای سیاست گذاری قرار شد تا تشکل‌ها تقویت شود و در آینده این رویدادها را تشکل‌ها برگزار کنند. برای بیمه تکمیلی و پایه جلسات زیادی برگزار شده است و امیدواریم که صندوق احیا پوشش‌های بیمه‌ای را انجام دهد.

فرزاد اوجانی مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی هم گفت: در طول سال بسیاری از دستگاه‌ها مراجعه می‌کنند که هدایای صنایع دستی برای مهمانان تهیه کنند قرار است که براساس کیفیت و قیمت، صنایع دستی بر اساس آنچه مدنظر دستگاه‌ها هست را به صورت نمونه کالا در نمایشگاه بگذاریم.


وی گفت: ما با کالاهای که داوری شده نسبت به فروش آنها به کمک یک بخش خصوصی اقدام می‌کنیم. همچنین در خرداد شاهد برگزاری اولین حراج صنایع دستی فاخر خواهیم بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ