پیشتازی ایران در گردشگری سلامت

اقتصاد ایران: طی دهه‌های اخیر شهرهای پیشتاز گردشگری سلامت ایران توانسته‌اند خود را به‌صورت جهانی مطرح و برند خاص درمانی بسازند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، با بررسی موضوع گردشگری سلامت در ایران، مشخص می‌شود که از دیرباز برخی شهرها به‌صورت سنتی میزبان گردشگران درمانی کشورهای همسایه بوده‌اند. همچنین تعدادی از این شهرها به‌دلیل جذب گردشگران عمومی در سال‌های اخیر، موفق به ارائه خدمات سلامت به این افراد نیز شده‌اند. اما موضوع مهم‌تر این‌که طی دهه‌های اخیر شهرهای پیشتاز گردشگری سلامت ایران توانسته‌اند خود را به‌صورت جهانی مطرح و برند خاص درمانی بسازند.

در میان شهرهای ایران، مشهد رتبه نخست را درزمینه گردشگری سلامت به خود اختصاص داده است. این روزها گردشگری سلامت بخش زیادی از رونق و اعتبارخود رامدیون مشهد است.این شهربا نگاهی جامع به مدیکال‌توریسم، خدمات متنوعی را برای گردشگران درمانی ارائه می‌دهد و به‌عنوان یک قطب فراگیر در این حوزه شناخته می‌شود.

شیراز به‌عنوان شهری چهارفصل با آب‌وهوایی معتدل و مردمی مهمان‌پذیر از دیرباز یک مقصد مورد علاقه برای بسیاری از شهروندان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ازجمله امارات، کویت و عمان بوده است. مهاجرت برخی از شهروندان شهرهای جنوبی استان فارس مانند لار و لامرد در سال‌های گذشته به کشورهای عربی باعث شده تا رفت‌وآمد زیادی میان این کشورها واستان فارس برقرار باشد.

چشم‌پزشکی، جراحی‌های قلب‌وعروق و دندانپزشکی مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی شهر شیراز در صنعت گردشگری سلامت به‌شمار می‌آیند. پیش ازانقلاب، ایران باکمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص از کشورهای دیگر مانند هند و پاکستان برای ارائه خدمات به ایران می‌آمدند.

اما امروزه، کشور نه‌تنها از نظر تعداد پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ایرانی به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند و درمراکزدرمانی معتبر جهانی مشغول به کار هستند.

درهمین راستا رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این‌که پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در حوزه‌های مختلف به همراه داشته است که همگی مرهون رهبری امام‌راحل،خون شهدای عزیز و ایثارگری‌های رزمندگان و ایثارگران در سال‌های گذشته است، می‌گوید: «در دوران جنگ‌تحمیلی، نظام سلامت کشور علاوه بر ارائه خدمات‌درمانی به عموم مردم، وظیفه درمان بیش از ۵۰۰هزار مجروح و جانباز را نیز بر عهده داشت.

پزشکان و پرستاران بسیاری به جبهه‌ها اعزام شدند و بیمارستان‌های صحرایی و اورژانس‌های جنگی در نزدیکی خطوط مقدم دایر شد. پس از جنگ نیز خدمات درمانی به جانبازان همچنان ادامه دارد و بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشور است.» ‌

سردار حسن عراقی‌زاده ادامه می‌دهد: «طبق بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۱، شاخص‌های بهداشتی و درمانی ایران بهبود چشمگیری یافته است. مرگ‌ومیر مادران باردار از ۲۵۴ در ازای صدهزار نفر در سال ۱۳۵۶، به ۲۵.۰۱درسال۱۴۰۱کاهش یافته است. همچنین، مرگ‌ومیر نوزادان از ۱۵۴درهزار به ۹.۳۴در هزار و مرگ کودکان زیر یک‌سال از ۱۹۵در هزار به ۱۲.۵۸در هزار کاهش یافته است.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ