تشخیص تب در نوزادان و کودکان نوپا

اقتصاد ایران: در واقع، از دندان درآوردن تا مبارزه با عفونت، دلایل مختلفی وجود دارد که کودک شما ممکن است تب کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از parents، کودکان اغلب و مکرراً دچار تب می‌شوند. در واقع، از دندان درآوردن تا مبارزه با عفونت، دلایل مختلفی وجود دارد که کودک شما ممکن است تب کند. اما چه زمانی باید اجازه دهید تب به طور طبیعی پیش برود (به عنوان بخشی از رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن)، و چه زمانی باید دارو بدهید یا به پزشک مراجعه کنید؟ و اساساً چه چیزی تب محسوب می‌شود؟

برای پاسخ به این سؤالات و موارد دیگر، بخشی از سخنان امیلی ویسنیوسکی، متخصص اطفال و شلبی هاوس، پرستار شبکه بهداشت را بررسی میکنیم:

تب چیست؟

تب یک پاسخ طبیعی بدن برای مبارزه با عفونت است. به طور معمول، دمای بدن سالم حدود 98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سانتی‌گراد) است. با این حال، این میزان می‌تواند کمی متفاوت باشد. پزشکان هر دمای بالاتر از 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتی‌گراد) را تب می‌دانند.

علت تب در نوزادان و کودکان چیست؟

اکثر نوزادان و کودکان اغلب در دوران کودکی خود دچار تب می‌شوند. دکتر ویسنیوسکی توصیه می‌کند که علل تب را می‌توان در یکی از دو دسته قرار داد:

علل رایج:

دکتر ویسنیوسکی می‌گوید: «تب می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. معمولاً این دلایل مربوط به عفونت‌ها هستند مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها.» بیماری‌های رایج دوران کودکی که ناشی از این عفونت‌ها هستند، می‌تواند از سرماخوردگی گرفته تا آنفولانزا متغیر باشد. شلبی هاوس نیز می‌افزاید: «معمولاً عفونت‌هایی که در کودکان مشاهده می‌شوند، از هر قسمت بدن سرچشمه می‌گیرند، اما عفونت‌های رایجی که در دوران کودکی دیده می‌شوند، شامل عفونت‌های تنفسی، عفونت‌های گوش یا عفونت‌های دستگاه ادراری هستند.»

علل نادر:

اگر نوزاد شما بیش از حد لایه‌لایه پوشیده باشد یا کودک نوپای شما در رختخواب پتو یا پوشش زیادی داشته باشد، ممکن است دمای بدن او افزایش یابد که به تب منجر می‌شود. تب‌های ناشی از دندان درآوردن نیز ممکن است رخ دهند، اما این تب‌ها معمولاً کم‌درجه و کوتاه‌مدت هستند. تب همچنین می‌تواند ناشی از بیماری‌های جدی‌تر، اما نادر، مانند سرطان یا بیماری‌های روماتولوژیک باشد.

علائم تب در نوزادان و کودکان چیست؟

علائم تب در نوزادان و کودکان بسته به سن کودک شما متفاوت است. این علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد، اما محدود به آنها نیست:

  • دمای بدن بالا
  • گریه بی‌وقفه و تسلی‌ناپذیر در نوزادان
  • کودک شما به طور غیرمعمولی بی‌حال است و مانند خودش رفتار نمی‌کند (مانند خواب‌آلودگی بیش از حد حتی پس از خواب شبانه کامل)
  • بثورات غیرقابل توضیح، سردرد، بدن‌درد، سفتی یا دردهای دیگر
  • اسهال یا استفراغ زیاد یا تشنج

شلبی هاوس می‌گوید: «علائم رایج تب که والدین را مجبور می‌کند تا فرزندشان را به پزشک یا مرکز مراقبت‌های فوری ببرند، شامل دمای 100 درجه فارنهایت یا بالاتر است.» او همچنین می‌افزاید: «والدین اگر فرزندشان دچار تب شده است، غذا نمی‌خورد، نمی‌آشامد یا به طور کلی حال خوبی ندارد، او را حتما به پزشک ببرند.»

چگونه متوجه می‌شوید که کودک شما تب دارد؟

میزان دمای بدن کودک شما بسته به مکان اندازه‌گیری آن می‌تواند متفاوت باشد. علاوه بر افزایش دمای بدن، مراقب علائم دیگری مانند برافروختگی پوست، کاهش سطح فعالیت معمول کودک، یا افزایش ضربان قلب نیز باشید.

آیا 99 درجه تب محسوب می‌شود؟

از آنجایی که دمای بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و میزان دمای بدن می‌تواند تحت تأثیر مکانی باشد که اندازه‌گیری شده است، دمای بالای 99 درجه فارنهایت می‌تواند به عنوان دمای پایین تلقی شود. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که اکثر پزشکان دمای بالاتر از 100.4 درجه فارنهایت را تب واقعی می‌شناسند.

آیا آستانه تب به نحوه اندازه‌گیری آن بستگی دارد؟

به طور خلاصه، بله. روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری دمای بدن کودک شما وجود دارد و آستانه‌های تب بسته به نحوه اندازه‌گیری متفاوت هستند. قبل از تصمیم‌گیری در مورد نحوه اندازه‌گیری دمای کودک، دستورالعمل‌ها را بر اساس سن او دنبال کنید.

  • زیر بغل: اگر دما بالای 99 درجه فارنهایت باشد، تب محسوب می‌شود. این روش برای اندازه‌گیری دمای کودک برای هر سنی توصیه می‌شود، به ویژه کودکان کوچکتر.
  • گوش: اگر دما 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر باشد، تب محسوب می‌شود. این روش برای کودکانی که حداقل شش ماه دارند مناسب است.
  • خوراکی: اگر دما 100 درجه فارنهایت یا بالاتر باشد، تب محسوب می‌شود و این روش برای کودکان چهار سال به بالا توصیه می‌شود.
  • رکتوم: این روش دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری دمای کودک است. دما 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر تب محسوب می‌شود و بیشتر برای کودکان سه سال به پایین استفاده می‌شود.
  • گیجگاهی (پیشانی): اگر کودک چهار ساله یا بزرگتر است، می‌توانید دما را از پیشانی او اندازه‌گیری کنید. دمای 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر تب محسوب می‌شود.

در مورد تب‌ بالا در نوزادان و کودکان چه باید بدانید؟

وقتی بچه‌ها خیلی کوچک هستند و نمی‌توانند به راحتی به شما بگویند چه مشکلی دارند، والدین هر زمان که کودکشان بیمار به نظر برسد نگران می‌شوند. اما واقعاً چه زمانی باید نگران تب بالا در نوزادان و کودکان باشید؟

دکتر ویسنیوسکی می‌گوید: «هر نوزاد کوچکتر از دو ماه باید توسط پزشک معاینه شود. تب در این گروه سنی می‌تواند نشانه‌ای از عفونت جدی باشد و باید فوراً توسط پزشک بررسی شود.» او می‌افزاید: «این ویزیت ممکن است شامل آزمایش‌های خون، ادرار، مایع نخاعی، آزمایش ویروسی، اشعه ایکس و حتی بستری شدن در بیمارستان باشد. مهم است که به نوزادان زیر دو ماه هیچ دارویی ندهید

بهترین درمان تب در نوزادان و کودکان

در نهایت این موضوع به سن کودک بستگی دارد. همانطور که در بالا ذکر شد، درمان برای نوزادان زیر دو ماه باید توسط پزشک تعیین و اجرا شود. اما برای نوزادان و کودکان بزرگ‌تر، بهترین روش درمان متفاوت است.

دکتر ویسنیوسکی می‌گوید: «برای نوزادان دو ماهه تا شش ماه، لازم نیست فوراً کودک خود را به پزشک ببرید، مگر اینکه علائم جدی‌تری وجود داشته باشد. تا زمانی که کودک شما به طور معمول عمل می‌کند و خوب غذا می‌خورد، می‌توانید از داروهایی مانند استامینوفن (تایلنول) برای کاهش تب استفاده کنید. با این حال، اگر تب در دو یا سه روز آینده بهتر نشد، باید با پزشک تماس بگیرید.»

تب دندان درآوردن: آیا کودک شما بیمار است یا فقط دندان درآورده است؟

دکتر ویسنیوسکی می‌گوید: «برای نوزادانی که بیشتر از شش ماه سن دارند، والدین می‌توانند از داروهای مختلف مانند تایلنول (استامینوفن) یا موترین (ایبوپروفن) به طور متناوب استفاده کنند. با این حال، قوانین مشابهی در این مورد اعمال می‌شود. اگر کودک شما طی چند روز بهبود نیافت یا به نظر می‌رسید حالش بدتر شده است، باید با پزشک خود تماس بگیرید.» علاوه بر دارو، اطمینان از استراحت کافی و هیدراته نگه داشتن کودک به بهبودی او کمک می‌کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ