به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر احمد اسماعیلزاده گفت: "با افزایش سن، بهویژه در دوران یائسگی، ممکن است دردهای استخوانی آغاز شود که میتواند نشانهای از ابتلا به پوکی استخوان باشد. برای پیشگیری از این وضعیت، باید مصرف لبنیات، میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهید."
وی در ادامه توضیح داد که در دوران میانسالی، استخوانها معمولاً در وضعیت مناسبی قرار دارند، اما با افزایش سن، کاهش تراکم استخوان یا "استئوپنی" میتواند شروع شود. این وضعیت در صورت عدم توجه و مراقبت به پوکی استخوان تبدیل میشود. اسماعیلزاده تأکید کرد که مصرف لبنیات از جمله شیر و ماست باید به صورت روزانه ادامه یابد تا کلسیم مورد نیاز بدن تأمین شود، چرا که پنیر و دوغ به دلیل نمک بالا میتوانند دفع کلسیم از طریق ادرار را افزایش دهند.
او همچنین افزود که خانمها در دوران یائسگی نیاز به کلسیم بیشتری دارند و مصرف سه واحد لبنیات تنها حدود ۷۵۰ میلیگرم کلسیم تأمین میکند. بنابراین، استفاده از مکملهای کلسیم در این دوران ضروری است.
وی اشاره کرد که مصرف نمک باید به حداقل برسد، زیرا سدیم موجود در نمک باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار و افزایش خطر پوکی استخوان میشود. اسماعیلزاده تأکید کرد که بدن انسان به طور متوسط به یک قاشق مرباخوری نمک در روز نیاز دارد، اما باید از مصرف زیاد نمک پنهان در مواد غذایی مانند نان، برنج و حتی برخی سبزیجات و میوهها خودداری کرد.
در پایان، مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد که باید از مصرف زیاد غذاهای کنسروی، ترشیهای شور و فستفودها پرهیز کرد و نمکدان را از سفره حذف نمود تا از مشکلات مربوط به سلامت استخوانها پیشگیری شود.