دستیابی ایران به فناوری پیشرفته کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضدسرطان

اقتصاد ایران: ایران با دستیابی به فناوری نوین کشت سلولی گیاهی، گامی بلند در تولید ترکیبات ضدسرطان برداشته است. این دستاورد بی‌نظیر در پژوهشگاه هوافضا با حمایت بنیاد ملی علم ایران حاصل شده و می‌تواند انقلابی در صنعت دارویی کشور ایجاد کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، حلیمه حسن‌پور، عضو هیئت علمی پژوهشگاه هوافضا و دانشیار گروه فیزیولوژی هوافضایی، موفق به توسعه روش‌های پیشرفته کشت سلولی گیاهان برای تولید ترکیب ضدسرطان "فیزالین" از گیاه عروسک پشت پرده (که خواص درمانی ضد سرطان و ضد دیابت دارد) شده است. این دستاورد باعث می‌شود تا ایران نه تنها به دانش فنی تولید داروهای گیاهی دست یابد بلکه بتواند در راستای حفظ منابع ژنتیکی گیاهان دارویی بومی کشور گام‌های موثری بردارد.

حسن‌پور در این خصوص گفت: "با استفاده از روش‌های نوین بیوتکنولوژی مانند کشت سوسپانسیون سلولی، می‌توانیم ضمن حفظ ذخایر ژنتیکی این گیاهان، به تأمین مواد اولیه دارویی و درمانی در داخل کشور بپردازیم." همچنین وی از اهمیت کشت سلولی برای تولید ترکیبات دارویی در سطح آزمایشگاهی و صنعتی اشاره کرد و تاکید نمود که این روش می‌تواند موجب کاهش وابستگی به واردات داروهای شیمیایی شود.

در این پروژه، بذرهای گیاه عروسک پشت پرده پس از استریل وارد محیط کشت شدند و با استفاده از میدان مغناطیسی ویژه، محتوای متابولیت‌های دارویی در سلول‌های گیاهی تحریک گردید. این پروژه، علاوه بر توسعه دانش فنی، به دنبال ایجاد امکان تولید نیمه‌صنعتی متابولیت‌های دارویی از گیاهان دارویی در کشور است.

این دستاورد علمی علاوه بر اهمیت آن برای تولید داروهای ضد سرطان، به محافظت از محیط زیست و جلوگیری از انقراض گونه‌های دارویی نادر کمک خواهد کرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ