تصمیم پاناما برای خروج از توافقنامه "یک کمربند، یک جاده"

اقتصاد ایران: رئیس‌جمهور پاناما، اعلام کرد که این کشور توافقنامه "یک کمربند، یک جاده" (BRI) را با چین تمدید نخواهد کرد و بدین ترتیب، پاناما به اولین کشور آمریکای لاتین تبدیل شد که از این ابتکار خارج می‌شود.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما پس از دیدار با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که که این کشور توافقنامه "یک کمربند، یک جاده" (BRI) را با چین تمدید نخواهد کرد.

پاناما اولین کشور در آمریکای لاتین بود که به ابتکار "یک کمربند، یک جاده" پیوست. خوان کارلوس وارلا (Juan Carlos Varela)، رئیس‌جمهور پیشین پاناما، در ژوئن 2017 با تایوان قطع رابطه کرد و روابط دیپلماتیک با چین برقرار نمود. پنج ماه بعد، او در نوامبر همان سال با سفر به پکن، توافقنامه پیوستن پاناما به "یک کمربند، یک جاده" را امضا کرد.

بر اساس مفاد یادداشت تفاهم این توافقنامه، قرارداد به‌طور خودکار هر سه سال تمدید می‌شود، مگر اینکه یکی از طرفین خواستار خاتمه آن شود.

دولت ترامپ در سال‌های اخیر بارها دولت پاناما را به دلیل واگذاری مدیریت کانال پاناما به چین مورد انتقاد قرار داده است. روبینو در دیدار با مولینو صراحتاً اعلام کرد که وضعیت فعلی غیرقابل‌قبول است و اگر دولت پاناما تغییری در این روند ایجاد نکند، آمریکا اقدامات لازم را برای دفاع از حقوق خود تحت معاهده کانال پاناما انجام خواهد داد.

با این حال، مولینو به نظر نمی‌رسد که چندان نگران این تهدیدات باشد. وی گفت: من هیچ‌گونه تهدید واقعی علیه این معاهده یا اعتبار آن احساس نمی‌کنم، چه برسد به اینکه آمریکا بخواهد از نیروی نظامی برای تصرف کانال پاناما استفاده کند. من چنین احساسی ندارم.

ترامپ در سخنرانی تحلیف خود و نیز در سخنرانی پیش از مراسم تحلیف تهدید کرده بود که ایالات متحده بار دیگر کنترل کانال پاناما را پس خواهد گرفت.

وی در سخنرانی‌های خود، پاناما را به نقض وعده‌های داده‌شده در جریان واگذاری نهایی این آبراهه به پاناما در سال 1999 و واگذاری فعالیت‌های آن به چین، متهم کرده بود، اتهامی که دولت پاناما قویاً آن را رد کرده است.

حال بنظر می‌رسد که این تصمیم پاناما ناشی از اظهارات تند دونالد ترامپ درباره کانال پاناما اتفاق افتاده است. پاناما سعی می‌کند با خروج از این ابتکار، حسن نیت خود را به واشنگتن نشان داده تا بتواند از تنش بیشتر با ایالات متحده جلوگیری کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ