کاخ سفید روند حذف زلنسکی را کلید زد
اقتصاد ایران: رویترز در گزارشی نوشت که واشنگتن از کییف میخواهد که به عنوان بخشی از مذاکرات احتمالی صلح با مسکو، تا پایان سال جاری میلادی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از کیث کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور اوکراین، نوشته است که واشنگتن به عنوان بخشی از مذاکرات احتمالی صلح برای حل و فصل جنگ اوکراین از کییف میخواهد که تا پایان امسال انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار کند.
به نوشته رویترز، کلاگ و مقامات کاخ سفید درباره درخواست از کییف برای برگزاری انتخابات بحث و تبادل نظر کردهاند. کلاگ به رویترز گفت که هم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و هم پارلمانی «ضروری» است.
وی مدعی شد: اکثر کشورهای دموکراتیک در زمان جنگ انتخابات برگزاری میکنند. فکر میکنم که این کار اهمیت دارد و برای دموکراسی مفید است. زیبایی یک دموکراسی مستحکم همین است و بیش از یک نفر برای نامزدی در انتخابات حضور دارند.
انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری اوکراین که به ترتیب برای اکتبر ۲۰۲۳ و مارس ۲۰۲۴ برنامهریزی شده بود، با اعلام ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور در دسامبر ۲۰۲۳ مبنی بر عدم برگزاری این انتخابات تا زمان رفع حکومت نظامی اعمالشده در جریان جنگ با روسیه، برگزار نشد.
پس از تشدید تنشها بین روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، زلنسکی در اوکراین حکومت نظامی اعلام و از آن زمان بارها آن را تمدید کرد. این فرمان نوامبر ۲۰۲۴ یک بار دیگر تمدید شد و انتظار میرود که دست کم تا هفتم فوریه ۲۰۲۵ نیز برقرار باشد.
ترامپ بارها مدعی و متعهد شده است که به سرعت به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. او دیروز مدعی شد که آمریکا درباره جنگ، مذاکرات بسیار جدی با روسیه را آغاز کرده؛ مسئلهای که مسکو تاکنون آن را تایید نکرده است.
رویترز نوشته است که براساس مذاکرات صورت گرفته در کاخ سفید، در صورتی که طرح آمریکا در نهایت پیش از دستیابی به توافقی دائمیتر، یک توافق آتشبس موقت را بین روسیه و اوکراین در بر بگیرد، برنده انتخابات ریاست جمهور این کشور مسئولیت مذاکره بر سر مفاد توافق نهایی را برعهده خواهد داشت.
مسکو مشروعیت زلنسکی را زیر سوال برده و اعلام کرده از آنجا که دوران ریاست جمهوری او در ماه مه ۲۰۲۴ منقضی شده است، وی برای امضای توافقنامههای بینالمللی صلاحیت ندارد.