آمار مراجعه بیماران تنفسی در اهواز نگرانکننده است
اقتصاد ایران: اهواز - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۰ هزار بیمار ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه داشته اند که این افزایش بسیار نگران کننده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر میثم معزی ظهر امروز شنبه در نشست خبری سرپرست و هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد ضمن تبریک دهه مبارک فجر در خصوص مقایسه وضعیت درمان ۹ ماه سال ۱۴۰۲ با سال جاری، اظهار کرد: در خوزستان ۶۷۸۱ تخت بستری بیمارستان وجود دارد که ۹۷۵ مورد آن تخت ویژه است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز آمار مراجعین اورژانس را ۳.۹ میلیون نفر خواند و افزود: با مراجعه ۱۴ هزار نفری، افزایش ۰.۴ درصدی نسبت به سال گذشته داشته ایم که در کل دنیا بی سابقه است. همچنین کل مراجعین درمانگاه یک میلیون و ۶۶۰ هزار نفر است که ۱۰۸ هزار نفر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بستری شدهها ۳۲۴ هزار نفر بوده که نسبت به سال گذشته ۹ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش داشته است، تصریح کرد: عملهای جراحی ۱۶۵ هزار از نوع عادی، اورژانس، سرپایی و زایمانی بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ضریب اشتغال تخت ۶۶ درصد است که تقریباً به میانگین کشوری نزدیک بوده و ضریب اشتغال تخت در سیستم دولتی و دانشگاهی در ۹ ماه سالجاری یک درصد افزایش داشته که یکی از دلایل آن ارجاع بیماران به مراکز آموزشی و دولتی با توجه به هزینههای سنگین بخش خصوصی است.
دکتر معزی ادامه داد: مرگ مادر شاخص جهانی و کشوری است که خوشبختانه از هشت مورد به ۵ مورد کاهش داشته البته یک مورد مرگ مادر در استان هم زیاد است. مرگ نوزاد نیز با توجه به توسعه تختهای NICU کاهش قابل ملاحظهای داشته که از ۴۲۰ مورد به ۳۱۱ مورد رسیده است.
وی پیوند اعضا را یکی از شاخصهای مهم اعلام و بیان کرد: هر پیوند کلیه ۵۰۰ میلیون تومان و هر پیوند کبد بیش از یک میلیارد تومان، هزینه سرباری نظام سلامت استان را کاهش میدهد و یک نفر را از مرگ حتمی نجات میدهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به حوزه گردشگری سلامت اشاره و تصریح کرد: اکنون متقاضی پیوند اعضا از عراق بسیار داریم؛ خوزستان در حوزه پیوند اعضا با وجود اساتید بنام و مراکز خوب، زبانزد است. در ۹ ماه سالجاری ۳۲ مورد عمل اهدا داشته ایم که ۲۴ مورد پیوند عضو صورت گرفته و هشت عضو به تهران و شیراز اعزام شده است.
دکتر معزی اضافه کرد: همچنین ۴ مورد عمل پیوند قلب در خوزستان انجام شده و پنجمین مورد آن نیز در شرف اقدام است.
وی با بیان اینکه خدمات ارائه شده در ایام اربعین سال جاری ۹۷ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: ۸۲ هزار خدمات در این ایام به زوار ارائه شده است. سلامت نوروزی نیز ۲۷۴ هزار خدمت بوده که افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از شاخصها و اهداف بسیار والای علوم پزشکی درمان ناباروری است که سال گذشته و امسال حدود ۵ هزار وام در این زمینه به متقاضیان اهدا شده است.
دکتر معزی با بیان اینکه مراجعین تنفسی و قلبی منتسب به آلودگی هوا سالانه ۳۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه سرباره برای دانشگاه دارد؛ از ابتدای سال تاکنون ۱۸۰ هزار بیمار ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه داشته اند که این افزایش بسیار نگران کننده است.
وی ادامه داد: آلودگی هوا عوارض کوتاه مدت از جمله آسم، حمله قلبی و تنگی نفس و بلند مدت که خطرناکترین آن سرطان است را به همراه دارد لذا دستگاههای متولی آلودگی هوا این مساله را جبران و نسبت به حل آن اقدام کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص تصادفات استان عنوان کرد: ۳۶ هزار مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی و حدود ۴۰۰ هزار فوتی داریم که دانشگاه در این مقوله نقشی ندارد اما بار اصلی بر دوش آن است و هزینه هر بیمار تصادفی برای بیمارستان حدود ۵۰ میلیون تومان است.
دکتر معزی اظهار کرد: در حوزه گردشگری سلامت یک هزار و ۹۰۰ بیمار خارجی داشته ایم که ۸۰ درصد بیماران بنا به دلایل مختلف از استان خارج میشوند لذا با توجه به ظرفیت خوزستان لازم است گردشگری سلامت افزایش پیدا کند.