مرزن آباد گنجایش معدن جدید را ندارد؛ فعالیت ۹ معدن

اقتصاد ایران: چالوس - رئیس محیط زیست شهرستان چالوس گفت: منطقه مرزن آباد گنجایش و کشش صدور مجوز جدید فعالیت معدنی را ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سحرخیز شامگاه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به فعالیت معادن و آسیب زا بودن آن برای محیط زیست، اظهار داشت: بر اساس قوانین و مقررات برای اکتشاف و بهره برداری معادن، عرصه‌هایی که خارج از حیطه حفاظتی محیط زیست هستند هیچ استعلامی از محیط زیست نمی‌شود.

وی افزود: بر اساس قانون ماده ۹۰ معادن اجازه استقرار سنگ شکن نیز به آنها در همان عرصه داده می‌شود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان چالوس گفت: پس از انجام این مراحل و زمانی که یک سرمایه گذار سرمایه خود را وارد می‌کند و ادوات و ماشین آلات را مستقر می‌کند، تازه متوجه می‌شود که موجب ایجاد گرد و خاک و پساب می‌شود و آلودگی محیط زیست را در پی دارد و اینجاست که محیط زیست مداخله می‌کند.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاران در بخش معادن قبل از دریافت مجوزها باید بررسی کنند که باد غالب منطقه به کدام سمت می‌وزد و آیا ریزگردهای حاصل از فعالیت معدن به سمت مناطق مسکونی است و آنها را دچار مشکلات می‌کند یا خیر، متأسفانه این اقدامات صورت نمی‌گیرد و متوقف کردن فعالیت معدن در میانه راه فعالیت کار بسیار سختی است.

صدور مجوزهای جدید برای فعالیت معادن آسیب زا است

نورعلی رادمهر مدیرعامل انجمن همیاران و نماینده سازمان‌های مردم نهاد چالوس نیز در گفتگو با خبرنگاران پیرامون مشکلات زیست محیطی معادن در حوزه شهرستان چالوس اظهار داشت: با توجه به فعالیت تعدادی از معادن در اطراف مرزن آباد و رودخانه حفاظت شده انجام شده است با پیگیری‌هایی که طی هشت سال گذشته انجام دادیم اما متأسفانه نتیجه‌ای نداشت و همواره به تعداد معادن نیز افزوده می‌شود.

مرزن آباد گنجایش معدن جدید را ندارد؛ فعالیت ۹ معدن

وی افزود: حتی اخیراً نیز به یک شخص دیگر در حدود ۲۵ هکتار مجوز فعالیت در جوار جنگل دادند که خلاف قانون است و مردم نسبت به تعدد صدور مجوز فعالیت معادن معترض هستند.

مدیرعامل انجمن همیاران و نماینده سازمان‌های مردم نهاد چالوس گفت: ما در انجمن همیاران چالوس به مدت ۱۰ ه سال دوندگی کردیم که آن را قانونمند کنیم و آب را گل آلود نکند یا کشاورزان بخش مرکزی چالوس آسیب نبینند اما نتیجه بخش نبود ولی با کمک مسئولان و مردم آن را تعطیل کردیم و رودخانه سردآبرود از وضعیت گِل آلودگی نجات یافت و به حالت عادی خودش برگشت.

وی تصریح کرد: معادن فعلی به محیط زیست طبیعی و انسانی آسیب جدی می‌زند و بنابراین نیازی نیست که به معادن جدیدی مجوز فعالیت بدهند.

رادمهر اذعان کرد: یکی از نگرانی‌های بسیار مهم ناشی از فعالیت معادن در منطقه مرزن آباد، وجود رسوبات خاک‌هایی است که بر اثر فعالیت معادن جمع شده است و این خطر جدی وجود دارد با یک بارندگی شدید بخش زیادی از چالوس تا دو متر زیر رسوبات دفن خواهند شد.

وی در پایان از مسئولان خواست با این گونه معادن متخلف در حوزه شهرستان چالوس برخورد جدی شود.

۹ معدن در مرزن آباد فعال است

سروش صیادی نژاد عضو شورای شهر مرزن آباد نیز گفت: در مرزن آباد ۹ معدن در حال فعالیت هستند که به تازگی مجوز فعالیت چند معدن نیز صادر شده است.

وی افزود: افزایش تعداد معادن سبب آسیب به اکوسیستم مرزن آباد شده و حتی آب رودخانه چالوس در طول سال گِل آلود است.

وی تصریح کرد: مجوزهای جدید صادر شده موجب آسیب رساندن به خط انتقال آب شرب مرزن آباد می‌شود و سلامت مردم را تهدید می‌کند و بنابراین از مسئولانی که در صدور مجوزها نقش دارند می‌خواهیم تا بررسی بیشتری کنند چون منطقه مرزن آباد دیگر کشش ثبت مجوز جدید فعالیت معدن را ندارد.

مرزن آباد گنجایش معدن جدید را ندارد؛ فعالیت ۹ معدن

وی عنوان داشت: اخیراً در منطقه «کانی» که یکی از ذخیرگاه‌های درختان ارزشمند زربین است نیز مجوز جدید فعالیت معدن صادر شد و این با توجه اینکه گونه زربین یکی از ۱۳ گونه‌های درختی ممنوعه برای قطع درختان است چگونه چنین مجوز جدیدی صادر شده است.

در ادامه یکی از دوستداران محیط زیست اظهار داشت: با توجه به صحبت‌هایی که شد، پنج مجوز جدید برای فعالیت معدن در منطقه صادر شد.

مجید مراد جعفری بیان داشت: یکی از این مجوزها در منطقه البرز مرکزی در بخش کجور صادر شد و این با قانون البرز مرکزی مغایرت دارد.

وی تصریح کرد: متأسفانه قرار است منطقه‌ای را برای فعالیت معدن جدید در کنار آزادراه تهران - شمال در منطقه چالوس به مساحت ۲۵ هکتار واگذار کنند و این یکی از آن پنج مجوز جدید است.

وی یادآور شد: رودخانه و دریای چالوس به خاطر فعالیت معادن آلوده شده است و متأسفانه کسی به فکر محیط زیست رودخانه چالوس نیست.

این دوستدار محیط زیست افزود: یکی از دلایل وجود ریزگردهایی که اخیراً در چالوس شاهد هستیم حاصل فعالیت همین معادن است.

وی گفت: سوال ما این است که کمیسیون ماده ۱۱ هوای پاک استان مازندران این مجوزها را صادر کردند بر چه اساس این مجوزها را دادند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ