نجات تالاب هشیلان از خشکی با انتقال آب از رودخانه راز آور

اقتصاد ایران: کرمانشاه- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه از نجات تالاب هشیلان از خشکی برای اولین سال با انتقال آب از رودخانه راز آور خبر داد.

ثریا به گزارش خبرنگار مهر، ثریا قربانی در نشستی که به مناسبت روز جهانی تالاب‌ها برگزار شد، اظهار کرد: تالاب هشیلان هر ساله به دلایل مختلفی از جمله برداشت بی رویه آب‌های زیر زمینی توسط چاه‌های غیر مجاز و کاهش بارندگی دچار خشکی می‌شود اما به منظور جلوگیری از خشکی این تالاب سال گذشته تصمیمات و تمهیداتی اندیشیده شد.

وی افزود: با وجود بره‌ی مخالفت‌های موجود اما قرار شد انتقال آب از رودخانه راز آور برای مدت چهار ماه از بهمن ماه تا اردیبهشت ماه به تالاب هشیلان انجام گیرد که بالاخره پس از بررسی‌های انجام شده این اتفاق رقم و امسال نخستین سالی بود که پس از سال‌های متمادی این تالاب خشک نشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با تاکید بر ادامه روند انتقال آب به تالاب هشیلان با هدف جلوگیری از خشکی مستمر آن، تصریح کرد: با وجود اینکه هم اکنون تالاب هشیلان در وضعیت مطلوبی به سر می‌برد اما با این اقدام به دنبال عدم خشکی این تالاب بوده و علاوه بر این برخورد با چاه‌های غیر مجاز در دستور کار قرار دارد و سال گذشته ۱۹ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و مسدود شدند و طی جلسات آینده موضوع چاه‌های غیرمجاز و دیگر مسائل مربوط به تالاب پیگیری خواهد شد.

قربانی ادامه داد: به منظور حفاظت و صیانت بهتر از تالاب هشیلان به دنبال انتقال سند مالکیت این تالاب به اداره کل محیط زیست هستیم و پس از این انتقال مالکیت تصرفات را خلع ید خواهیم کرد.

وی در ادامه به ۱۰ منطقه تحت مدیریت شامل سه منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع، پنج منطقه حفاظت شده و ۲ منطقه حیات وحش در کرمانشاه اشاره داشت و گفت: در این راستا امسال طی سرشماری انجام گرفته ۳۰ درصد افزایش تعداد کل و بز و ۱۷ هزار و ۸۰۰ رأس آهو سرشماری شده و همچنین در تولید مثل جانوری امسال شاهد سه قلوزایی بودیم که این نشان از وضعیت مطلوب مناطق حفاظت شده در استان است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه تاکید داشت: به دنبال آن هستیم که منطقه حفاظت شده شیاکوه با مساحت ۴۰ هزار هکتاری که امسال به مناطق ما اضافه شده را با منطقه حفاظتی زله زرد با مساحت ۴۰ هزار هکتار ادغام و جمعاً به یک منطقه حفاظت شده ۸۰ هزار هکتاری تبدیل و به عنوان پارک ملی معرفی شود.

قربانی در ادامه به وضعیت منطقه گردشگر پذیر چالابه اشاره کرد و گفت: این منطقه به واسطه رجوع کوهنوردان از سراسر کشور برای صعود به قله پرآو تفرجگاه خوبی در استان ما تلقی می‌شود که امسال به دلیل تفرج گسترده‌ای که صورت گرفته با همکاری یک بخش خصوصی به دنبال ساماندهی مناسبی به لحاظ گردشگری و حفاظت هستیم و بل توجه به زمان بندی انجام شده برای این ساماندهی امید است به زودی شاهد نتیجه بخشی آن باشیم.

وی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ تا پاسگاه محیط بانی داریم که از این تعداد ۶ مورد فعال هستند که چهار مورد از آن در شهرستان کرمانشاه، یک مورد در زله زرد، یک مورد در قراویر و یک مورد در نواکوه واقع است و پیگیر تبدیل منطقه حفاظت شده قراویز به پاسگاه محیط بانی آنلاین هستیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ