روایتی صادقانه از ایران در عصر پهلوی

اقتصاد ایران: کتاب "تاریخ با طعم زغال اخته" تلاش دارد با زبان داستانی یکی از مهمترین برهه‌های تاریخ معاصر را برای مخاطب نوجوان خود روایت کند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، "تاریخ با طعم زغال اخته" که به تازگی سومین چاپ از آن توسط انتشارات سوره مهر در دسترس مخاطب نوجوان قرار گرفته، از جمله کارهای خواندنی یوسف قوجق است که دو فضای متفاوت را به تصویر می‌کشد.

قوجق که پیش از این با کتاب‌هایی چون "وقت جنگ دوتارت را کوک کن" نشان داده که به تاریخ در دل داستان علاقه‌مند است، در کتاب "تاریخ با طعم زغال اخته" نیز تصویری تاریخی از اختلافات فکری دوره پهلوی را در یک خانواده به نمایش می‌گذارد. همین‌قدر کافی است تا بدانیم داستان پر از کشمکش و حس تعلیق همراه خواهد بود. 

 

جرقه نگارش این داستان، از علاقه یک زن و مرد به هم آغاز می‌شود؛ زن و مردی که دو روحیه متفاوت داشتند؛ زن که «آنا» صدایش می‌زنند، از مخالفان رضاشاه است اما مرد از قزاق‌ها و کهنه‌سربازهای او.

این نویسنده در گفت‌وگویی با تسنیم ضمن تاکید بر اینکه نتوانسته‌ایم با ابزار هنر، خفقان، ظلم و ستم دوران پهلوی را برای نسل امروز بیان کنیم و عمده این مشکل متوجه نویسنده است، گفت: 

گاهی برخوردهای احساسی و احیاناً جناحی با موضوع انقلاب داشته‌ایم و فضایی ایجاد نکرده‌ایم تا نویسندگان بتوانند فارغ از دغدغه‌ها و هراس از برخوردهای احساسی و بعضاً جناحی، از فضای بسته و شکنجه‌های آن زمان و از وابستگی‌های رژیم به بیگانگان و... بنویسند. نتوانسته‌ایم عزم‌مان را جزم کنیم و از افرادی در داستان بگوییم که می‌پنداشته‌اند نشان ترقی و پیشرفت، مالیدن پیشانی‌مان به غرب و به‌اصطلاح، غربزدگی است. 

به گفته او؛ نتوانسته‌ایم بسترها و عواملی که منجر به وقوع انقلاب شد، به خوبی تبیین کنیم. به نظرم وقت آن رسیده تا علل عدم اقبال مخاطبان به مطالعه این گونه آثار و تمایل نیمه‌جان نویسندگان در نگارش آثاری فاخر در این گونه موضوعات، آسیب‌شناسی شود.

انتشارات سوره مهر سومین چاپ از این کتاب را برای گروه سنی نوجوان در اختیار مخاطبان قرار داده است. 

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ