روز نابازیگرها در جشنواره فجر/ باران کوثری، فروغ فرخزاد نشد!

اقتصاد ایران: هر چه قدر نابازیگران فیلم‌های «سونسوز» و «داد» خوب بودند، و علی سرابی در نقش صیاد درخشید، اما باران کوثری نتوانست نقش فروغ فرخزاد را به خوبی بازی کند؛ به قول تماشاگران رگ‌های آبی: این فروغ ما نبود!

- اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - گروه فرهنگی: زنگ آغاز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در حالی به صدا در آمد که برج میلاد همانند سال گذشته میزبان اهالی رسانه و منتقدین شده بود. روز نخست جشنواره با نمایش 4 فیلم دنبال شد و فیلم‌های سینمایی «صیاد»، «بازی خونی»، «سونسوز» و «داد» روی پرده رفتند. در سانس نمایش ویژه هم فیلم سینمایی «رگ آبی» اکران شد.

روز اول جشنواره با فیلم سینمایی «صیاد» ساخته جواد افشار آغاز شد؛ اثری درباره شهید صیاد شیرازی که پیش‌بینی می‌شد به دلیل سوژه خاص این فیلم حرف و حدیث‌های زیادی داشته باشد.

علی سرابی بازیگر نقش شهید صیاد شیرازی بود و همسرش در دنیای واقعی، یعنی مارال بنی آدم در فیلم هم به عنوان همسر شهید صیاد مقابل علی سرابی بازی می‌کرد. همین اتفاق به کارگردان کمک کرد تا صحنه‌های احساسی بیشتری را خلق کند و لمس کردن این زن و شوهر در خلال فیلم، مشکل چندان زیادی ایجاد نکند!

البته جواد افشار در نشست خبری پس از نمایش فیلم، برای این انتخابش مورد سوال قرار گرفت و توضیح داد که تنها دلیلش برای انتخاب مارال بنی آدم توانمندی‌های بازیگری او بوده و به دیگر مسایل فکر نکرده است.

محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده این فیلم سینمایی نیز دل پری از نهادها و دستگاه‌های فرهنگی داشت و تاکید کرد که تعدد دستگاه‌های فرهنگی تصمیم‌گیر بیشتر از اینکه کمک‌کننده باشد، تبدیل به مانع برای تولید این فیلم‌ها شده است چرا که این نهادها ساختارهای پیچیده‌ای ایجاد کرده‌اند که روند تولید را دشوار می‌کند.

شفیعی حتی بیان کرد که بهتر است به جای ساخت فیلم درباره قهرمانان ملی سراغ ساخت فیلم‌های کافه‌ای بی سرو صدا برود!

نکته مهم روز اول که تقریبا در همه نشست‌های خبری مورد اشاره قرار گرفت و صدای بلند اعتراض عوامل تولید فیلم‌ها بود، به کیفیت پایین صدای سالن برج میلاد بازمی‌گشت. هم علی سرابی از این موضوع انتقاد کرد و گفت که حتی صدای خودش در فیلم را نشنیده و هم محمدرضا شفیعی تاکید کرد که صدای این سالن مناسب برگزاری کنسرت است، نه نمایش فیلم سینمایی!

علی سرابی که ایفا نقش شهید صیاد را در این فیلم سینمایی برعهده داشت، اشاره کرد که برای نزدیکی بهتر به نقش، با جمع زیادی از امرای ارتش دیدار داشته و اکثر آنها به او گفته‌اند که حتما دعای خیر مادرش پشت او بوده که بازی کردن در نقش شهید صیاد قسمت او شده است.

در سانس دوم از روز نخست جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «بازی خونی» روی پرده رفت؛ فیلمی با حال و هوای رویدادهای تاریخی و مبارزات انقلابی مردم شهر آمل که سوژه‌ای ناب برای این فیلم به شمار می‌رفت اما به گفته منتقدین وجود ایرادات فنی در فیلمنامه، تصویربرداری و کارگردانی نتوانسته حق مطلب را ادا کند.

پیام احمدی‌نیا در نقش مهرداد صدیقیان

حسین میرزامحمدی کارگردان این فیلم سینمایی هم صحبت‌هایش را با انتقاد از وضعیت صدا و تصویر سالن نمایش آغاز کرد و اشاره کرد که این کیفیت صدا باعث نابود شدن فیلم‌ها می‌شود. او البته اشاره کرد که از فضای فیلم قبلی‌اش یعنی «کت چرمی» کاملا فاصله گرفته و بر یک سوژه کاملا تاریخی متمرکز شده است.

پیام احمدی‌نیا که در فیلم سینمایی «شور عاشقی» نقش شمر را بازی می‌کرد و مورد توجه بسیاری از منتقدین هم قرار گرفت، امسال با نقشی متفاوت در فیلم سینمایی بازی خونی حضور دارد. شباهت نقش او با کاراکتر حامد (با بازی مهرداد صدیقیان) در فیلم سینمایی ماجرای نیمروز سوژه سوالات خبرنگاران شد. او ضمن پذیرش این شباهت در پاسخ به سوالات خبرنگاران اشاره کرد که سعی کرده خیلی نزدیک این کاراکتر نشود و از آن فاصله بگیرد.

در سومین سانس از روز اول جشنواره، یک اثر سینمایی به زبان ترکی روی پرده رفت؛ فیلم سینمایی «سونسوز» که در روستایی در اردبیل ساخته شده و به موضوع فرزندآوری پرداخته است. اهالی روستا که معتقدند عدم فرزندآوری به دلیل مشکلات زنان است؛ آنها را طلاق می‌دهند، غافل از اینکه در مواردی دلیل اصلی، عدم باروری آقایان است!

سونسوز؛ ماجرای بازیگران تازه‌کار، اما مسن!

رضا جمالی کارگردان این فیلم سینمایی درباره انتخاب زبان ترکی برای فیلم خود این چنین توضیح داد: زبان، فرهنگ است و در تولید یک اثر هنری خوب اگر زبان را از آن بگیرید تاثیر آن را کم کرده‌اید‌؛ به نظرم وقتی می‌خواهید در یک منطقه فیلم بسازید نمی‌توانید اصالت را از آن بگیرید و زبان یکی از ابعاد اصالت است. مردم اردبیل دربین خودشان همیشه به زبان ترکی صحبت می‌کنند و این موضوع گوشه‌ای از هویت مردم آن منطقه است. تلاش کردم به هویت این منطقه پایبند باشم.

او که پیشتر فیلم کوتاه «پیرمردها نمی‌بینند» را ساخته و «سونسوز» دومین تجربه‌اش در فضای روستایی است از تلاشش برای ساخت سومین فیلم با همین حال و هوا خبر داد.

یکی از نکات قابل توجه در تولید این فیلم سینمایی، استفاده از بازیگرانی است که پیشتر تجربه حضور مقابل دوربین یک فیلم بلند را نداشتند و اصطلاحا نابازیگر به شمار می‌روند؛ البته به نظر می‌رسد که اطلاق عنوان «نابازیگر» به بسیاری از بازیگران این اثر، اشتباه است، چرا که بسیاری از آنان علیرغم تجربه کم، بازی‌های نسبتا خوبی از خود نشان دادند.

جمالی درباره استفاده از این بازیگران تازه کار که همگی مسن هم هستند، این چنین توضیح داد: پیدا کردن بازیگرهای مسن در شهرستان‌ها کار بسیار سختی است و به همین دلیل سراغ استعدادها رفتیم. یکی از بازیگران فیلم ما کشفی است که در تولید یکی از فیلم‌های کوتاهم اتفاق افتاد؛ البته بعد از آن دو فیلم بلند با هم کار کردیم و تجربه خوبی شد.

حضور مریم مومن به عنوان تنها بازیگر حرفه‌ای این فیلم هم سوژه جذاب دیگری برای پرسش خبرنگاران بود؛ او که اصالتا اهل مشکین شهر استان اردبیل است، به خوبی از پس لهجه ترکی غلیظ روستایی برآمده بود.

فیلمی علیه بزهکاری نوجوانان

در آخرین سانس بخش سودای سیمرغ روز نخست جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «داد» ساخته ابوالفضل جلیلی روی پرده رفت. فیلمی که نگاهی متفاوت به نوجوانان داشته و به گفته تهیه‌کننده اش آنها را از بزهکاری دور می‌کند! سیدزاده تهیه‌کننده این فیلم گفت که این فیلم در جهت جلوگیری از مسائلی که باعث بزهکاری نوجوانان می‌شود، ساخته شده است.

بخش مهمی از نشست خبری این فیلم به صحبت‌های متفاوت ابوالفضل جلیلی اختصاص داشت. صحبت‌هایی که بارها تشویق حاضران را به همراه داشت. جلیلی بارها تاکید کرد که اهل فیلمسازی با پول‌های کلان دولتی و رانتی نیست.

ابوالفضل جلیلی هم نقش اصلی فیلم خود را به یک بازیگر تازه‌کار داده بود؛ ابوالفضل سلیمی نوجوانی که نخستین تجربه خود را پشت سر گذاشته بود و اشاره کرد که بازی مقابل دوربین جلیلی برایش مثل یک دانشگاه بوده است.

سانس ویژه روز نخست به فیلم سینمایی «رگ‌های آبی» ساخته جهانگیر کوثری با بازی باران کوثری اختصاص داشت. این فیلم که درباره فروغ فرخزاد است چندان نتوانست اقبال تماشاگران و اهالی رسانه را به خود جلب کند. واکنش‌های آنان به ویژه در فضای مجازی بیانگر این بود که نمایش شخصیتی ضعیف و بیمار از فروغ فرخزاد در این فیلم با اسناد و مدارکی که از تاثیرگذاری وی موجود است فاصله زیادی دارد.

به نظر می‌رسد «رگ‌های آبی» برخلاف هیاهوی موجود چندان نتوانست نظرات مثبت را به خود جلب کند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ