اتحاد و همدلی، رمز توسعه و اشتغال در کلاله
اقتصاد ایران: گرگان-فرماندار کلاله گفت: ایجاد امنیت و همبستگی اجتماعی، مسیر سرمایهگذاری و اشتغال را هموار میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود سالاری، ظهر شنبه در قرارگاه خبری ستاد دهه فجر با تأکید بر اهمیت همدلی و اتحاد در این شهرستان، اظهار کرد: کلاله یکی از شهرستانهایی است که تنوع اقوام و مذاهب در آن بسیار پررنگ است. ممکن است در سایر شهرستانها هم این تنوع وجود داشته باشد، اما در کلاله به دلیل وزن جمعیتی تقریباً برابر، این موضوع اهمیت دوچندانی دارد.
وی افزود: برای پیشبرد برنامههای توسعهای شهرستان، بهویژه در حوزه سرمایهگذاری و اشتغال، نیازمند بستری مبتنی بر اتحاد و همدلی هستیم. چراکه این اتحاد باعث ایجاد امنیت پایدار میشود و امنیت نیز زمینه را برای سرمایهگذاری هموار میکند. خروجی سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال است و اشتغال یکی از مهمترین نیازهای امروز جامعه محسوب میشود.»
فرماندار کلاله با اشاره به چالشهای بیکاری در شهرستان، گفت: متأسفانه بسیاری از جوانان ما با معضل بیکاری دست و پنجه نرم میکنند که این مسئله آسیبهای اجتماعی متعددی را به دنبال دارد. بیکاری باعث کاهش نرخ ازدواج جوانان و در نهایت، پیری جمعیت و کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور میشود. ما باید با اقدامات مؤثر، زمینه اشتغال را فراهم کنیم تا از این بحران پیشگیری شود.
سالاری همچنین به وضعیت روحی و اجتماعی مردم شهرستان اشاره کرد و گفت: در همین چند روزی که در شهرستان حضور داشتهام، در دیدار با افراد تأثیرگذار از جمله علما و نخبگان شیعه و سنی، متوجه شدم که نشاط اجتماعی در شهرستان کلاله کاهش یافته است. متأسفانه، شهر کلاله را شهری غمزده و ماتمزده دیدم. در همین راستا، برنامههایی برای افزایش نشاط اجتماعی در شهرستان پیشبینی کردهایم. بهعنوان مثال، در ایام دهه فجر چندین جنگ شادی برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: ورزش نیز یکی از مهمترین ابزارهای ایجاد نشاط اجتماعی است. ما از توسعه ورزش در شهرستان حمایت خواهیم کرد. والیبال بهعنوان ورزش محبوب کلاله، از جمله حوزههایی است که باید تقویت شود.
فرماندار کلاله با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی شهرستان، گفت: کلاله یکی از مهمترین قطبهای تولید گندم در استان گلستان است و در سال زراعی گذشته، ۲۱۷ هزار تن گندم در این شهرستان تولید شد. همچنین کلاله در تولید دانههای روغنی و سایر محصولات کشاورزی جایگاه ویژهای دارد. اما علیرغم این ظرفیتها، ضعف جدی در حوزه صنایع تبدیلی وجود دارد. برای افزایش بهرهوری و جلوگیری از خامفروشی محصولات کشاورزی، باید زنجیرههای تولید و صنایع تبدیلی را در شهرستان توسعه دهیم.
وی تأکید کرد: دولت به تنهایی نمیتواند این مشکل را حل کند، بنابراین باید از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این حوزه استفاده کنیم. شهرستان کلاله با برخورداری از امنیت پایدار و شرایط مناسب، بستری مطلوب برای جذب سرمایهگذاران است.
سالاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: تولید تنها به مرحله کشت و پرورش محدود نمیشود. برای مثال، در حوزه طیور، زنجیره تولید باید از مرحله پرورش تا فرآوری و بستهبندی و ایجاد سردخانههای نگهداری تکمیل شود. تکمیل این زنجیره علاوه بر افزایش بهرهوری، موجب اشتغالزایی پایدار در شهرستان خواهد شد.
فرماندار کلاله با اشاره به جمعیت این شهرستان، گفت: براساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت کلاله ۱۱۸ هزار نفر بود، اما در سرشماری سال ۱۴۰۲، جمعیت شهرستان به حدود ۱۳۰ هزار نفر رسیده است. کلاله شهرستانی مهاجرپذیر محسوب میشود و رشد جمعیت آن نیازمند برنامهریزی برای توسعه خدمات شهری و روستایی است.