سفره سلامت ۱۷ مؤسسه از مردم جداست+فیلم
اقتصاد ایران: مسعود پزشکیان قبل از اینکه به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، یکی از موانع عدالت در سلامت را، جدا بودن سفره سلامت مسئولان از مردم عنوان می کرد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، شاید بتوان قوی نبودن بیمههای پایه در ارائه خدمات سلامت به مردم را، یکی از چالشهای مهم حوزه سلامت در فرآیند شکل گیری بیمههای تجاری یا همان تکمیلی دانست. در حالی که خیلی از بیمه شدگان، توان دریافت حداقل خدمات سلامت را ندارند؛ اما برخی از هموطنان هستند که از قویترین بیمههای درمانی برخوردارند.
چندی قبل، رئیس جمهور، در همایش بیمه و توسعه، از بیمههای تکمیلی به عنوان زیرمیزی قانونی نام برد.
مسعود پزشکیان، با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان با مباحث بیمه چالشهای بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: روندی که شما در رابطه با بیمههای تکمیلی مطرح میکنید به همین انصاف مربوط میشود. در رابطه با بیمهها مثل تأمین اجتماعی و یا دولتی همه تحت پوشش بیمه هستند، خدماتی دریافت میکنند و آن کسی که در منطقه محروم زندگی میکند باید خرید خدمت انجام دهد و هزینههایی که انجام میدهد را دیر دریافت میکند. اما کسی که در تهران زندگی میکند به بیمارستان میلاد میآید و بهترین خدمات را دریافت میکند.
وی در رابطه با بیمه تکمیلی عنوان کرد: از نظر علمی چیزی که من از بیمه تکمیلی میفهمم، زیرمیزیِ رومیزی است، بیمه تکمیلی چیزی است که در بیمه پایه وجود ندارد و اگر چنین باشد نمیتوان اسم آن را تکمیلی گذاشت، همان عمل جراحی که در بیمارستان دولتی با هزینه ۱۰ میلیون انجام میشود در بیمارستان خصوصی با هزینه ۱۰۰ میلیون تومان انجام میشود، اینطور قرارداد میبندیم و اسمش را تکمیلی میگذاریم.
رئیس جمهور تاکید کرد: با این شیوه محاسبه و قرارداد در مورد قیمتگذاریها در خدمات پزشکی، ساختار کشور را به هم میریزیم. وقتی تناسب و مکانیسم پرداخت به هم ریخت کسی که دارد درست کار میکند با کسی که خارج از تعرفه پول میگیرد و بیمه گزینه دوم را تحت پوشش قرار میدهد، موجب عدم تعادل و بیانصافی و بیعدالتی شده است. اینطور کار ادامه پیدا نمیکند و در مراکز دولتی هم شاهد گرفتن زیرمیزی و سکه هستیم تا عمل جراحی کنند.
پزشکیان تصریح کرد: بیمه بهداشت و درمان چهارچوبی برای همه دارد که در قانون قید شده و باید به آن عمل کنیم. بسته خدمت مشخصی است، اینطور نیست که اگر من در تبریز زندگی میکنم بهترین خدمات را دریافت کنم و آن کسی که در منطقه دور افتاده است نتواند هیچکدام از این خدمات را دریافت کند، پول او را به من بدهند تا در تبریز مصرف کنم، الان این کار را میکنند و در مناطق محروم این خدمات ارائه نمیشود.
در همین حال، محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با عنوان این مطلب که ارائه خدمات درمانی در قالب بیمه تکمیلی بدون داشتن بیمه پایه، غیرقانونی است؛ از وجود ۱۷ مؤسسه و سازمان خبر داد که چنین خدماتی را به افراد تحت پوشش خود ارائه میدهند.
این در حالی است که خیلی از هموطنان که بیمه تکمیلی دارند، اما نمیتوانند از خدمات درمانی مناسب برخوردار شوند. به طور مثال، بازنشستگان تأمین اجتماعی با داشتن بیمه تکمیلی، فقط میتوانند برای کشیدن دندان، ویزیت و چند آزمایش ساده، از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کنند و این طور نیست که بابت هر نوع درمانی، خیالشان از داشتن بیمه تکمیلی راحت باشد.
موضوع جدا بودن سفره سلامت برخی افراد از سایر اقشار جامعه، با انتقاد صریح کارشناسان حوزه سلامت همراه بوده است و مسعود پزشکیان نیز قبل از اینکه رئیس جمهور شود، همواره از جدا بودن سفره سلامت برخی مسئولان، انتقاد میکرد. البته این انتقاد و گلایه را، برخی نمایندگان مجلس مطرح میکردند؛ اما آنچه مسلم است، اینکه چنین سفرهای فعلاً پهن است و برخی افراد سر این سفره نشستهاند.