سیگار از مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان دهان

اقتصاد ایران: همدان ـ یک متخصص دهان و دندان گفت: سیگار از مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان دهان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سمانه وزیری امجد اظهار کرد: سرطان دهان از جمله سرطان‌های بسیار پیش‌رونده و کشنده در سطح جهان می‌باشد که با تشخیص و درمان به موقع می‌توان بقای فرد مبتلا را افزایش داده و از عوارض آن کاست.

این متخصص دهان و دندان توضیح داد: شایع‌ترین انواع سرطان دهان، سرطان سلول‌های سنگفرشی دهان می‌باشد؛ این نوع از سرطان به اشکال متفاوتی می‌تواند بروز نماید و یکی از شایع‌ترین این اشکال، زخم‌های مزمن دهانی است. زخم‌های مزمن دهانی که عامل تحریک کننده‌ای برای آن‌ها وجود نداشته باشد و یا زخم‌های پیش‌رونده منفرد که با رفع عامل تحریک بهبود نیابند بهتراست جهت بررسی احتمال وجود سلول‌های بدخیم تحت نمونه‌برداری قرار گیرند.

وی با بیان اینکه سیگار از مهم‌ترین علل ابتلاء به سرطان دهان می‌باشد توصیه کرد: جهت کاهش ابتلاء به بدخیمی، فرد سیگاری هرچه زودتر این عادت آسیب‌رسان را ترک نماید. مصرف سیگار و الکل در کنار هم خطر بالاتری جهت ابتلاء به سرطان دهان ایجاد می‌کنند.

وزیری‌امجد ادامه داد: اشکالی از ویروس‌های پاپیلومای انسانی نیز می‌توانند در ابتلاء به سرطان حنجره و دهان نقش داشته باشند و توصیه می‌شود افرادی که ضایعات مورد ارتباط با این ویروس را دارند (مانند زگیل دهانی) مورد معاینه و بررسی‌های دوره‌ای قرار گیرند.

وی افزود: زخم‌های حادی که طی ۲الی۳ روز ایجاد شده باشند با بدخیمی مرتبط نیستند و علل متفاوتی مانند ویروس‌ها، آلرژی و شرایط مرتبط با سیستم ایمنی می‌توانند داشته باشند.

وزیری در پایان توصیه کرد: افرادی که زخم‌های دهانی مزمن (بیش از ۲ هفته) با روند عدم بهبودی، یا احساس ناراحتی مزمن در دهان دارند جهت بررسی‌های دقیق‌تر به دندانپزشک مراجعه نمایند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ