روایت «سرنوشت جداشدن تالشِ قفقاز از ایران» در قالب کتاب

اقتصاد ایران: کتاب در سه گفتار نخست به جدایی تلخ بخشی از تالش و مردمانش از ایران، در گفتار دوم درباره جمهوری یکم مغان و در گفتار سوم جمهوری خودگران دوم تالش-مغان و سرنوشتش می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سرگذشت جدا شدن تالشان قفقاز از ایران» نوشته مجید کریمی به‌تازگی توسط انتشارات آرمان منتشر و راهی بازار نشر شده است.

این کتاب دارای پیش گفتار و دیباچه (سخنی با آیندگان و آرمان خواهان) و سه گفتار و یک پیوست است. گفتار اول کتاب به جدایی تلخ بخشی از تالش و مردمانش از ایران می‌پردازد. گفتار دوم درباره جمهوری یکم مغان و سرنوشت آن است‌. گفتار سوم جمهوری خودگران دوم تالش-مغان و سرنوشت آن است‌. کتاب همچنین ۸ پیوست و یک گاه‌شمار دارد. نویسنده تاریخ سیاسی- اجتماعی تالشان قفقاز را در سه دوره پیشا ترکمان چای، تزاری و سوسیالیستی و پسا فروپاشی بررسی کرده است.

«سرگذشت جدا شدن تالشان قفقاز از ایران» دارای ۴۸ نقشه تاریخی- جغرافیایی و ژئوپلتیکی از تالش قفقاز است و۳۶ تصویر از چهره‌ها و رویدادهای تاریخی و سیاسی مردم تالش در فرادست ارس در آن درج شده است. و در آن ده‌ها سند تاریخی نیز بررسی شده است.

برای پژوهش این کتاب از بن نوشته‌های ترکی آذری، ترکی استامبولی و انگلیسی و ارمنی و روسی و همچنین گفتگو با برخی کنشگران شناخته شده تالش قفقاز (اران و شروان) بهره برداری شده است.

این‌کتاب با ۴۱۶ صفحه منتشر شده است.

گروه جغرافیای پژوهشکده تاریخ اسلام با همکاری انجمن ایران شناسی و انجمن ترویج فرهنگ تالشان دوازدهمین نشست علمی خود را با محوریت نقد و بررسی این‌کتاب برگزار می‌کند.

در این نشست که دبیر اجرایی آن مجید نعمتی سیاهمزگی است و مجید کریمی، محمود جعفری دهقی استاد دانشگاه تهران و رئیس انجمن ایران شناسی و محمد تقی رهنمایی استاد دانشگاه تهران حضور داشته و سخنرانی می‌کنند.

این‌برنامه چهارشنبه ۱۷ بهمن از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در پژوهشکده تاریخ اسلام واقع در خیابان ولیعصر (عج)، خیابان شهید عباسپور، خیابان بادکوبه، کوچه شهروز شرقی پلاک ۹ برگزار می‌شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ