انستیتو صلح و دلایل درخواست لاهه برای بازداشت «هبت الله»

اقتصاد ایران: تحلیلگر انستیتو صلح آمریکا اظهار داشت درخواست دادستان دادگاه لاهه برای بازداشت ملا هبت‌الله، فشاری به طالبان برای انتخاب رهبر جدید است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «اسکات وردن» تحلیلگر انیستیتو صلح آمریکا اظهار داشت درخواست دادستان دادگاه لاهه برای بازداشت رئیس و قاضی‌القضات حکومت طالبان، می‌تواند فشاری را در درون هیئت حاکمه افغانستان در مورد انتخاب‌ رئیس جدید اعمال کند.

وی افزود اعضای طالبان در مخالفت با حکم دادگاه لاهه، بیش از گذشته متحد خواهند شد، اما ممکن است «طالبان عملگراتر» که طرفدار تحصیل دختران و به دنبال تعامل بیشتر با کشورهای غربی هستند، می‌توانند از درخواست بازداشت دادستان این استدلال را کنند که ماندن هبت‌الله در قدرت، سبب ادامه انزوای افغانستان در جامعه جهانی شود.

به گفته وی، این حکم با هدف بازداشت سعی دارد تا با مشروعیت‌زدایی از رئیس کنونی طالبان و کند کردن مسیر آنها به سمت رسمیت شناسی، تاثیرات طولانی‌مدت داشته باشد.

«کریم خان» دادستان ارشد دادگاه لاهه چهارم بهمن ماه اعلام کرد درخواست بازداشت هبت‌الله آخندزاده، رئیس و عبدالحکیم حقانی، قاضی‌القضات طالبان را به این دادگاه ارائه کرد.

ملا هبت‌الله چند روز پس از این درخواست، در اظهاراتی تصریح کرد هیئت حاکمه افغانستان به هیچ صورت در برابر تهدیدها و هشدارهای شرق و غرب تسلیم نخواهند شد.

رئیس طالبان در بخش دیگری از سخنانش گفته بود شریعت اسلامی برای آن‌ها قابل معامله نیست و نظام شان به‌خاطر مبارزات سخت به دست آن‌ها رسیده است.

با این حال، شماری از کارشناسان افغان معتقدند که این تصمیم تاثیری بر طالبان ندارد و با فشار آمریکا و غرب چنین حکمی صادر شده است.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ