سیاست گذاری و برنامهریزی برای توانمندسازی سمنها
اقتصاد ایران: دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: دولت ظرفیت و امکانات محدودی دارد و باید از ظرفیتهای اجتماعی استفاده شود و اگر دولت میخواهد موفق شود باید در این حوزه اقدام کند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست «سیاست گذاری و برنامه ریزی برای توانمندسازی سمنها» با حضور علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، رضا درمان مدیر عامل مؤسسه خیریه ابتکار و توسعه نوید، علیرضا آتشک مدیر عامل مؤسسه خیریه رعد الغدیر، ملیحه حقی مدیر عامل محترم خیریه سروش زندگی و علی اصغر خامنوی رئیس هیأت مدیره شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری برگزار شد.
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در این نشست گفت: هنوز تعریف صحیحی از یک سازمان مردم نهاد یا سمن وجود ندارد. وقتی سخن از سمن به میان میآید به مسئله کمک رسانی اشاره میشود. این موضوع در ثبات، ارزشهای اجتماعی در بحرانهای اجتماعی جامعه نشاط و پویایی جامعه هنوز جا نیفتاده و مغفول مانده است.
وی افزود: سه ضلع دولت، بازار و جامعه اداره کشور مطرح است. پیرامون دولت و کارکرد، مشروعیت و اندازه آن و غیره صحبت میشود. در موضوع بازار قوت، ضعف و نقش آن میتوان سخن گفت. اما اگر از نخبگان بپرسیم جامعه مردم و مردمی سازی را مطرح میکنند. در حالی که مردم یک مفهوم انتزاعی است و وقتی سخن از جامه و مردم میزنیم مقصود نهادهای مردمی است.
وی در ادامه بیان کرد: وقتی صحبت از واژه سیاست یا برنامه اجتماعی میشود آسیبهای اجتماعی مانند طلاق خودکشی سقط و غیره مطرح میشود. هیچ زمانی در تعریف اجتماعی سخن از ظرفیتهای اجتماعی برای رشد و توسعه کشور به میان نمیآید.
ربیعی تاکید کرد: از سوی دیگر نگاههای محدود کننده سمن را به عنوان یک پدیده امنیتی تلقی میکنند. این دولت راهی جز این ندارد که ظرفیتهای اجتماعی را به کار بگیرد. دولت ظرفیت و امکانات محدودی دارد و دولتها ناکامیهای زیادی داشتهاند و باید از ظرفیتهای اجتماعی استفاده شود و اگر دولت میخواهد موفق شود باید در این حوزه نهادسازی کند.