برگزاری باشکوه و مردمی جشن های چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی در بام ایران

اقتصاد ایران: شهرکرد- ایران شاید تنها کشوری است که جشن‌های سالروز پیروزی انقلاب خود را با حضور آحاد مردم در کوچه‌ها و محلات برگزار می‌کند که مردم چهارمحال و بختیاری همیشه میدان‌دار این جشن هستند.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها، هرساله با فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر، مردم ایران اسلامی و آزادیخواهان جهان سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و استقرار آزادی و استقلال را گرامی می‌دارند و جشن می‌گیرند، وجه تفاوت جشن‌های انقلاب به‌عنوان یک جشن ملی با جشن‌های انقلاب یا استقلال دیگر کشورها، مردمی برگزار شدن این برنامه‌هاست.

ایران شاید تنها کشوری است که جشن‌های سالروز پیروزی انقلاب خود را با حضور آحاد مردم در صحنه و در کوچه‌ها و محلات و مساجد برگزار می‌کند.

اوج این حضور و نقش‌آفرینی مردمی را در روز ۲۲ بهمن با برپایی راهپیمایی مردمی و سراسری در سر تا سر کشور شاهدیم که اقشار مختلف مردم با مشارکت آگاهانه خود در راهپیمایی این روز، بیعت دوباره خود را با رهبر انقلاب و آرمان‌های انقلاب اسلامی اعلام می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین البرز رئیسی، امام جماعت مسجد امام علی (ع) گودال چشمه با گرامیداشت فرا رسیدن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: مردم از بدو پیروزی انقلاب تا امروز هر ساله برنامه‌های خودجوش را در ایام الله دهه فجر برگزار می‌کنند و در راهپیمایی ۲۲ بهمن تجلی عینی حضور مردم را شاهد هستیم که صحنه‌های ماندگاری را در تاریخ ثبت کردند.

برگزاری باشکوه و مردمی جشن های چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی در بام ایران

حضور مردم در صحنه برای صیانت از ارزش‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین البرز رئیسی، مسئول امور روحانیون در ستاد عتبات عالیات استان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: آحاد مردم از همان سال‌های ابتدایی انقلاب باوجود وقوع جنگ و نبود امکانات، جشن‌های انقلاب را برگزار می‌کردند و پیروزی نهضت را گرامی می‌داشتند.

رئیسی با اشاره به اینکه مردم انقلابی در طول این سال‌ها مراقبند که اصالت شعارهای انقلاب صیانت شود، افزود: مردم ایران مصداق عملیاتی کردن موعظه قرآنی «أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَیٰ وَفُرَادَیٰ» (سبأ/۴۶) بودند که هم با قیام خود به رهبری امام خمینی (ره) انقلاب را به پیروزی رساندند و هم از این نهضت مقدس صیانت و محافظت می‌کنند.

امام جماعت مسجد امام علی (ع) گودال چشمه بیان کرد: باورهای اعتقادی مردم ریشه سرنگونی رژیم طاغوت و شکل‌گیری انقلاب اسلامی شد که مردم با خودسازی و ایمان و حرکت در راه خدا تحت هدایت بنیانگذار انقلاب اسلامی در این مسیر گام برداشتند و نهضت اسلامی را به سرانجام رساندند. امروز نیز این حرکت جمعی که به مبدأ بی انتهای هستی پیوند دارد، همچنان پابرجاست.

رئیسی با تصریح اینکه مردم با وجود تمام مشکلات و کاستی‌ها و نیز فضاسازی رسانه‌ای و تبلیغات سو دشمن هر ساله در برنامه‌های بزرگداشت پیروزی انقلاب شرکت می‌کنند، ادامه داد: امسال وظیفه همه ما بیشتر از سال‌های قبل است که باید برنامه‌های مردمی در خانه‌ها و محلات و مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها و اماکن عمومی برگزار شوند. همانطور که تا امروز با وجود تمام مشکلات توانستیم چهل و هفتمین فجر انقلاب اسلامی را جشن بگیریم این مسیر را با رهبری داهیانه و عالمانه مقام معظم رهبری تا رسیدن به قله ادامه خواهیم داد و پرچم انقلاب را به دستان مهدی موعود (عج) می‌سپاریم.

این روحانی فعال فرهنگی اظهار کرد: حضور در جشن‌های ملی و راهپیمایی ۲۲ بهمن در واقع به مثابه دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب و میهن اسلامی است و مردم به این بلوغ سیاسی رسیدند که با مسئولیت‌پذیری در صحنه باشند و از انقلاب صیانت کنند.

رئیسی با تصریح اینکه آحاد مردم کوچه بازار با احساس مسئولیت‌پذیری می‌توانند برای جشن انقلاب کاری کنند، افزود: نصب پرچم بر در خانه‌ها، مغازه‌ها، هیئت‌ها و مساجد و … باعث ایجاد فضای انقلابی در کوچه‌ها و محلات و خیابان‌ها می‌شود و یکپارچگی و اتحاد تا پیروزی را تقویت می‌کند.

وی در پایان با اشاره به آغاز برنامه‌های انقلاب در مسجد امام علی (ع) گودال چشمه، گفت: جشن اصلی و محوری مسجد در روز ۱۴ بهمن برگزار می‌شود که اهالی محله در حال فراهم‌سازی مقدمات این جشن باشکوه هستند.

برگزاری باشکوه و مردمی جشن های چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی در بام ایران

مردمی‌سازی بزرگداشت پیروزی انقلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر جعفری، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) در امتداد بعثت پیامبر (ص) بوده و امتداد آن به ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) منتهی می‌شود، اظهار کرد: لذا مردم قدر این انقلاب معنوی را می‌دانند و هر ساله در ایام الله دهه فجر با بصیرت و آگاهی در جشن‌ها و نیز راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی حضور پرشکوه دارند.

وی با ذکر اینکه ادارات و دستگاه‌های اجرایی نیز هر ساله وظایف خود را در این ایام انجام می‌دهند، ادامه داد: از جمله در جمعیت هلال‌احمر برنامه‌های متکثر و متنوع فرهنگی، تبیینی، قرآنی و … در دستور کار قرار دارد که در این ایام در حال اجراست.

جعفری با تأکید بر اینکه جشن‌های دهه فجر انقلاب اسلامی را تا می‌توانیم باید با زمینه مردمی برگزار کنیم، توضیح داد: دهه فجر یک جشن مردمی است لذا فضا باید مردمی باشد یعنی جشن‌ها توسط مردم برای مردم طراحی و اجرا شوند. برنامه‌ها را باید در اماکن مردمی نظیر مساجد و کوچه و بازار برگزار کنیم.

این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: هر کسی به نوبه خود باید خانواده و اطرافیان و آشنایان خود را به میدان بیاورد و فضای اتحاد و انسجام ایجاد شود؛ دهه فجری خوب خواهد درخشید که مردم میدان‌دار اصلی برنامه‌ها و جشن‌ها باشند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مصداقی از پای کار بودن مردم را ما در جمعیت هلال‌احمر شاهد بودیم که در سه ماه قریب به ۶۵ نشست شهدایی را برگزار کردیم که خود مردم پای کار بودند. در بدو این برنامه تصور می‌کردیم مردم همکاری مطلوب را نداشته باشند اما خوشبختانه مردم آگاه و شهیدپرور صفر تا صد کار را به دست گرفتند.

جعفری در پایان گفت: مردم وقتی به میدان بیایند به کارها برکت می‌بخشند و دامنه این جلسات تأثیرگذارتر خواهد بود.

برگزاری باشکوه و مردمی جشن های چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی در بام ایران

برپایی جشن‌های انقلاب با نقش‌آفرینی دانش آموزان

فیروز مطهرنیا، فرهنگی پیشکسوت آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با یادآوری خاطراتی از جشن‌های انقلاب دهه ۶۰ و با اشاره به اینکه هرچه به ایام دهه فجر نزدیک می‌شدیم، شور و هیجان در مدارس بین دانش‌آموزان برای برگزاری جشن‌ها بیش‌تر می‌شد، اظهار کرد: در این ایام دانش‌آموزان با ذوق و شوق امکانات تزئین را تهیه و کلاس‌ها را آذین‌بندی می‌کردند. البته این مسئولیت‌سپاری به دانش‌آموزان امروزه کمرنگ شده و واگذاری مسئولیت به تمامی دانش‌آموزان را شاهد نیستیم بلکه گروه‌ها و تشکل‌های خاص در مناسبت‌ها وظیفه برپایی برنامه‌ها را بر عهده می‌گیرند.

وی ادامه داد: در آن دوران دانش‌آموزان با پول توجیبی خود کاغذهای رنگی و چسب تهیه کرده و با همکاری والدین و خواهر یا برادر بزرگ‌تر اقدام به تهیه ریسه رنگی و وسایل تزئینی می‌کردند، این اقدام گروهی و خانوادگی درواقع پیام انقلاب اسلامی را به خانه‌ها نیز سرایت می‌داد و خانواده‌ها را درگیر می‌کرد که دانش‌آموزان با میل باطنی و شور وصف ناپذیری در تهیه این اقلام مشارکت می‌کردند و هیچ اجباری در کار نبود.

مطهرنیا تصریح کرد: دانش‌آموزان همچنین در این فرآیند با شرکت در برپایی جشن، اجرای سرود، تئاتر، مسابقات متنوع، مشاعره و غیره روحیه همکاری و کار گروهی را در خود تقویت می‌کردند که معلمان و مدیران مدارس نیز آنها را کمک و همراهی کرده و سخت‌گیری آموزشی را در دهه فجر کاهش می‌دادند.

این معلم باسابقه آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه امروزه مشارکت دانش‌آموزان در برگزاری جشن‌های انقلاب در ایام‌الله دهه فجر در مقایسه با دهه ۶۰ و ۷۰ قدری کاهش یافته است، گفت: معمولاً در دهه فجر شاهد حضور گروه‌های نمایش، سرودخوانان حرفه‌ای و مجریان توانمند و برجسته از خارج مدرسه هستیم که به جای دانش‌آموزان به اجرای برنامه‌ها می‌پردازند.

مطهرنیا در پایان گفت: اگر می‌خواهیم این جشن‌ها و جلسات نمود بیرونی داشته باشد، باید درصدد افزایش مشارکت دانش‌آموزان در اجرای برنامه‌های متناسب با ذائقه نسل فعلی باشیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ