انصاری: رشد ۸ درصدی حداقل به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی نیاز دارد
اقتصاد ایران: معاون حقوقی رئیس جمهوری با بیان اینکه رشد ۸ درصدی در اقتصاد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی نیاز دارد، اما نمی شود با بخش عظیمی از کشورها ارتباط نداشته باشیم و به این رشد برسیم.
مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور شامگاه جمعه ۱۲ بهمن در برنامه گفت وگوی ویژه خبری حضور یافت.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: برنامه وفاقی که دکتر پزشکیان شروع کرده و شعار امام راحل و رهبر انقلاب هم بوده در عمل با این بداخلاقیها نمیسازد؛ ابر و باد و مه و خورشید و فلک را به کار گرفتند که ظریف کنار پزشکیان نباشد. مشکلات کشور ظریف است؟ آیا او در اجلاسهای جهانی بد حرف زده است؟ شما بروید صحبتهای او را در اجلاس داووس کاملش را پخش کنید. من این صحبتها را خواندم و در این برنامه حضور یافتم؛ افتخارآمیز صحبت کرده است.
وی در ادامه با اشاره مشکلات اقتصادی کشور یادآور شد: اف ای تی اف یک مانع در مسیر است که اگر آن را برنداریم مشکلات فراوانتر هست، اما اینطور نیست که به اف ای تی اف بپیوندیم همه مشکلات حل شود.
انصاری ادامه داد: پیوستن به اف ای تی اف الان مطرح نیست؛ اشتباهی دارد صورت میگیرد؛ ما به دو کنوانسیون میخواهیم بپیوندیم که کل دنیا پیوسته در حالی که در اف ای تی اف ۴۹ کشور عضو هستند. پس اف ای تی اف با این دو کنوانسیون فرق دارد و هرچه در این دو مجمع مطرح است پالرمو و سی اف تی است. با پذیرش این دو، ما بخشی از توصیهها را انجام میدهیم و مسائل دیگر میماند. اما شما اگر تحریمها را نتوانید حل کنید اف ای تی اف حلال مشکلات نخواهد بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ایام الله دهه فجر افزود: مردم ایران در سال ۵۶ و ۵۷ تقریباً به اتفاق یک حرکت خودجوش ملی و آزادی خواهانه را شروع کردند که تمام اقشار در آن سهیم بودند. همه مردم به دنبال تغییر بودند. ما یک مقدار در تبیین چرایی انقلاب کوتاهی داشتهایم.
وی ادامه داد: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی عصاره خواست مردم بود. مردم احساس میکردند که استقلال نداشتند و از همه جوانب کشور ما به بیگانگان وابسته بود. طبق نوشتههای خود شاه در سادهترین تصمیمات باید با آمریکا مشورت میکرد. مأموریت ایران این بود که خط مقدم دفاع از منافع غرب در غرب آسیا باشد.
انصاری افزود: مردم ایران در آن زمان هیچ گونه آزادی نداشتند. مردم معتقد بودند که به دین و باورهایشان توهین میشود. مردم ایران در آن زمان حق رأی نداشتند. مردم میخواستند خودشان سرنوشت خود را به دست بگیرند که بعد از انقلاب این مردم هستند که در تمام ارکان کشور مشارکت دارند. ما دستاوردهای بزرگی در این سال داشتهایم.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به برخی نواقص در کشور بیان کرد: مثلاً نظام انتخاباتی ما در حرکت به جلو دچار مشکلات شده است که معتقدم باید اصلاح شود. بررسی صلاحیتها باید تغییر کند. زمانی در همین صدا و سیما سران حزب توده، مارکیستها و کمونیستها با بالاترین شخصیت کشور مناظره داشتند و احساس خطری هم وجود نداشت. امروز دایره محرمانگی امور توسعه داده شده است. مثلاً فیلترینگ باید به این گونه باشد؟ البته من معتقد به ولنگاری نیستم.
وی ادامه داد: انتظارات مردم در عرصه اقتصادی نیز به حق است و ما مشکلات زیادی در این عرصه داریم که برخی از اینها مشکلات ریشهای است و برخی هم در اثر کاستیها و عوامل خارجی بر عرصه اقتصاد ما تحمیل شده است؛ برای مثال موضوع تحریمها مسألهای است که با در حال پرداخت هزینه استقلال خواهی خود هستیم. غرب هشت سال ما را درگیر جنگ کرد که فرصت بازسازی را از ما بگیرد. قطعاً کشوری که دارای تحریم است با کشورهایی که تحریم ندارند متفاوت است. قرار بوده است که ما در سال ۱۴۰۴ قدرت اول فناوری، اقتصادی، علمی منطقه باشیم و از سال ۸۴ آغاز سند چشم انداز بوده است که باید دید در این مساله چقدر موفق بودهایم. ما بعد از تصویب سیاستهای کلی اصل ۱۴۰۴ امید داشتیم که به این نقطه برسیم.
انصاری افزود: رشد ۸ درصدی در اقتصاد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی نیاز دارد. اما نمیشود با بخش عظیمی از کشورها ارتباط نداشته باشیم و به این رشد برسیم.