بازمعماری تجارت انرژی ایران با تبدیل شدن به هاب گازی منطقه
اقتصاد ایران: نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: در زمینه استفاده از گاز روسیه گزینه های مختلفی پیش روی ماست و مهمترین اقدام در راستای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه، تمرکز بر ارتباط مستقیم گازی با روسیه و تبدیل شدن به مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به هند است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،تبدیل شدن به هاب گازی منطقه از دیرباز به عنوان یک هدف برای کشورمان مطرح بوده است. واقعیات نشان می دهد که دسترسی به این هدف دور از دسترس نیست. تنها لازم است به استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود بپردازیم و از طریق یک دیپلماسی انرژی فعال به این هدف جامه عمل بپوشانیم.
طی سالهای اخیر سیاست نگاه به شرق در کشورمان به اجرا گذاشته شد. روسیه نیز جزو کشورهایی است که از جایگاه خوبی در سیاست خارجی ایران برخوردار است. گسترش ارتباطات در حوزه انرژی با مسکو میتواند منافع دو طرف را تأمین کند. استفاده از این پتانسیل از اهمیت بالایی برخوردار است.
روسیه در تلاش است به صادرات گاز خود به هند بپردازد و از این کشور به عنوان جایگزینی برای اروپا استفاده کند. مسکو نمیتواند به صورت مستقیم این کار را انجام دهد. باید به استفاده از دیگر کشورها به عنوان واسطه بپردازد. ما شرایط لازم را داریم که به عنوان واسطه انتقال گاز بین این دو کشور عمل کنیم.
استفاده از روش ال ان جی نیز میتواند گزینه مناسبی برای عرضه گاز روسیه به کشورهای دیگر باشد. از این طریق میتوانیم سود سرشاری ببریم و به عنوان واسطه برای انتقال گاز روسیه عمل کنیم.
تبدیل گاز روسیه به برق و صادرات آن نیز از دیگر روشهای سودزاست. به طورکلی از هر روشی که بتوانیم در صادرات گاز روسیه نقشی برعهده بگیریم، برایمان منفعت دارد. در همین ارتباط، نظرات ابوالفضل ظهره وند، نماینده تهران در مجلس را جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
ظهره وند با اشاره به این موضوع که مشارکت در صادرات گاز روسیه به شکوفایی اقتصاد کشور کمک میکند، تصریح کرد: این اقدام مزیت های زیادی از جهات مختلف برای کشور دارد. با این اقدام، ظرفیتهای ژئوپلیتیکی کشور بالفعل می شود و از پتانسیل های خودمان بهره میبریم.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی، روسها برای فروش گاز به اروپا مشکل دارند و به همین دلیل به دنبال راهی برای انتقال آن به کشورهای منطقه و یا شرق آسیا هستند. ایران شرایط لازم را برای برعهده گرفتن این نقش واسطهای دارد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: روسیه از طریق کشور ما میتواند به کشورهای حوزه خلیج فارس دسترسی پیدا کند و به صادرات گازش به این کشورها بپردازد. به طرق مختلف می توانیم از این فرصت به نفع خودمان استفاده کنیم. به طور مثال، احداث پتروشیمی های کوچک به صورت مستقل و یا مشترکاً با روسیه میتواند در دستور کار قرار بگیرد.
ظهره وند گفت: با استفاده از گاز روسیه میتوانیم به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بپردازیم و آنها را صادر کنیم. این روند سود سرشاری برایمان دارد و روش قابل دسترسی هم هست. میتوانیم نقش سوآپ کننده را هم برعهده بگیریم و به انتقال گاز روسیه به عراق و دیگر کشورها بپردازیم.
وی ادامه داد: تبدیل کردن گاز روسیه به برق و صادرات آن به دیگر کشورها نیز میتواند به عنوان یک گزینه دیگر برایمان مطرح باشد. به طور کلی، این که گاز روسیه را در اختیار داشته باشیم و به سوآپ آن بپردازیم و یا آن را به محصولات دیگر تبدیل و صادر کنیم به انقلابی در موقعیت کشورمان منجر میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تبدیل گاز روسیه به الانجی و صادرات آن هم میتواند گزینه خوب و پرسودی برایمان باشد. از این روش میتوانیم در انتقال گاز روسیه به مشتریانش نقش داشته باشیم و سود خودمان را به صورت چند برابری ببریم.
وی ادامه داد: علاوه بر مزیتهای اقتصادی که طرح مشارکت در صادرات گاز روسیه برای کشورمان دارد، این اقدام به لحاظ تقویت موقعیت ما در منطقه و ارتقای روابط سیاسی و دیپلماتیک و امنیتی با کشورهای مختلف نیز برایمان سود دارد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بهترین راهکار این است که به صورت مستقیم از کف دریا گاز را از روسیه به کشورمان منتقل کنیم. گازی که در اختیار ماست به طرق مختلف میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. هم میتوانیم آن را به صورت خام به دیگر کشورها صادر کنیم و حق ترانزیت بگیریم و هم میتوانیم آن را به صورت الانجی و یا برق و دیگر محصولات صادرات کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برای کشوری مانند ایران که دارای ذخایر عظیم انرژی است و از موقعیت ژئوپلیتیک برخوردار است و این همه پتانسیل دارد، تحریم معنایی ندارد. با استفاده از این ظرفیتها، تحریم بی معنا میشود.
وی در پایان تأکید کرد: مشارکت در انتقال گاز روسیه به بازطراحی تجارت انرژی کشورمان منجر میشود. در زمینه استفاده از گاز روسیه گزینه های مختلفی پیش روی ماست و مهمترین اقدام در راستای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه، تمرکز بر ارتباط مستقیم گازی با روسیه و تبدیل شدن به مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به هند است.
انتهای پیام/