اعتراف بروکسل به خطر شکست رژیم تحریمها علیه روسیه
اقتصاد ایران: یک رسانه غربی در مطلبی با استناد به اظهارات مقامهای ارشد اروپایی از خطر شکست رژیم تحریم علیه روسیه با توجه به مواضع سخت مجارستان در قبال این مسئله خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «هامبورگر ابند بلات» در مطلبی با استناد به اظهارات دیپلماتهای ارشد اروپایی از خطر فروپاشی رژیم تحریم ها علیه روسیه خبر داده و نوشت: این یک پیروزی بزرگ برای «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و یک کابوس برای اوکراین و اتحادیه اروپا خواهد بود.
تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه از جمله بلوکه شدن تقریباً 200 میلیارد یورو از داراییهای دولتی روسیه در حسابهای اروپایی به طور ناگهانی در معرض خطر قرار گرفته است.
در اینجا این پرسش مطرح است که آیا «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه به زودی دوباره به این پول دسترسی خواهد داشت؟ یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در این باره گفت: وضعیت بسیار جدی است. به خصوص با توجه به شرایط سخت نظامی در اوکراین، ناامیدی در این باره وجود دارد. در بروکسل این طور گفته می شود که این موضوع می تواند به بمبی برای روابط با آمریکا تبدیل شود.
دلیل آن این است که تحریمهای اتحادیه اروپا که از زمان آغاز جنگ اوکراین در تقریباً سه سال پیش در 15 بسته به تصویب رسیده است، باید به اتفاق آرا توسط تمامی 27 کشور عضو هر شش ماه تمدید شود. مهلت بعدی برای تمدید تحریمها 31 ژانویه است. اما در این میان مجارستان مقاومت می کند و شرایطی را برای موافقت با تمدید تحریم های اتحادیه اروپا تعیین کرده است. اگر ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان همچنان در این موضع خود سرسخت بماند، تحریمها از جمله توقف مالی، ممنوعیتهای گسترده صادرات و واردات و ممنوعیت ورود مقامات روسی به حالت تعلیق در خواهد آمد.
در این صورت پوتین به داراییهای دولتی که در اختیار سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار بلژیک یوروکلر است دسترسی خواهد داشت. نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا می گویند که ممکن است میلیاردها دلار در روز بعد در روسیه باشد. این در حالی است که قرار بود سود حاصل از این داراییها در واقع برای بازپرداخت وام 50 میلیارد دلاری به اوکراین استفاده شود. یک دیپلمات اروپایی در این باره گفت: اوربان با آتش بازی می کند و عواقب آن جدی خواهد بود.
اوربان در ازای رای مثبت به تداوم تحریم ها از کییف درخواست کرده که خط لوله گاز روسیه از طریق اوکراین به اروپای مرکزی را که در ابتدای سال بسته شده بود، بازگشایی کند و این امر به مجارستان اجازه میدهد دوباره گاز روسیه را وارد کند. با این حال، اوکراین قرارداد جدید با شرکت گاز روسیه گازپروم را رد می کند. اتحادیه اروپا اعلام کرده که جایگزین های عرضه برای همه کشورهای عضو وجود دارد.
اما اوربان در این باره گفته است: من ترمز دستی را کشیدم و از سران کشورهای اروپایی و دولتها خواستم که درک کنند که اوضاع نمیتواند به همین منوال ادامه یابد.
مجارستان همچنین خواستار آن است که اوکراین از خطوط لوله ای که همچنان نفت و گاز روسیه را از طریق بلاروس و ترکیه به اروپا منتقل می کند در برابر حملات پهپادهای اوکراینی محافظت کند.
امروز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل درباره این بحران صحبت خواهند کرد. بروکسل امیدوار است که اوربان در نهایت تسلیم شود.
مقامات چندین کشور عضو اتحادیه اروپا در این باره گفته اند: در این جلسه خواهیم دید که در کجا ایستاده ایم. این اولین بار نیست که اوربان تحریم ها را برای طرح مطالبات به بازی می گیرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا هم از اتحادیه اروپا خواسته است که نفت و گاز آمریکا و نه روسیه را خریداری کند.
«ترامپ» در این راستا می خواهد بر پوتین فشار بیاورد. در اینجا این پرسش مطرح است که آیا ترامپ اوربان که مورد اعتماد وی هست را نیز وادار به تسلیم خواهد کرد؟ یا ترامپ اتحادیه اروپا را برای برآورده کردن خواستههای اوربان تحت فشار قرار میدهد؟ پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرده است که بوداپست پیش از اتخاذ تصمیمی با هماهنگی با اتحادیه اروپا درباره تحریم ها با آمریکا گفتگو خواهد کرد.
البته آرزوهای بوداپست برآورده نشدنی نیست، اما برای اوکراین و اتحادیه اروپا بازگشایی خط لوله انتقال گاز از اوکراین یک شکست جدی خواهد بود. اوربان استدلال می کند که تحریم ها علیه روسیه از سال 2022 تاکنون 19 میلیارد یورو به اقتصاد مجارستان خسارت وارد کرده است که عمدتاً به دلیل افزایش قیمت انرژی است. مجارستان بیش از 80 درصد گاز و نفت مورد نیاز خود را از روسیه تامین می کند. اوکراین با امتناع از تمدید قرارداد ترانزیت گاز با گازپروم، این مشکل را تشدید کرده است.
اما وتوی اوربان برای تمدید تحریم ها فقط تاکتیکی نیست و نخست وزیر مجارستان فکر میکند تحریمهای اتحادیه اروپا اساساً اشتباه است و معتقد است که این تحریمها اقتصاد اروپا را به ورطه نابودی میکشاند. یک دیپلمات در بروکسل در این باره گفته است: این احتمال وجود دارد که اوربان تسلیم نشود.
به همین دلیل است که اتحادیه اروپا با تب و تاب و نگرانی زیاد به دنبال راه هایی برای خروج از این بن بست است.
نماینده ارشد یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این باره گفته است: اما صادقانه بگویم، این یک قلمرو کاملاً جدید برای ما است. برخی تحریم ها نیز می توانند به سرعت و به صورت دوجانبه اعمال شوند. اما نگرانی اصلی، دارایی های مسدود شده دولتی روسیه است که پوتین می تواند فوراً آنها را پس بگیرد.
انتهای پیام/