پاداش ۶۰ سال عبادت در شب مبعث
اقتصاد ایران: امام جواد علیهالسلام پاداش ۶۰ سال عبادت را برای فرد مؤمنی میداند که این عمل نیک را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مبعث رسول اکرم صلی الله علیه و آله یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ بشریت و نقطه عطفی در تحولات جهان است. آغاز رسالت پیامبر اعظم که در غار حِراء تحقق یافت، همزمان با نزول اولین آیات قرآن توسط جبرئیل امین به حضرت محمد صلی الله علیه و آله بود. این رویداد سرآغاز تحولی عظیم در تاریخ بشر و نقطه شروع رسالتی است که معجزهای جاودانه، قرآن کریم، را به ارمغان آورد و راه هدایت بشریت را روشن ساخت.
مبعث، شروع فرآیندی است که نه تنها به پیامبری حضرت محمد صلی الله علیه و آله ختم میشود، بلکه به جهانیان نوید تحقق وعدههای الهی را داد؛ وعدههایی که با ظهور قرآن و پیام حضرت محمد صلی الله علیه و آله بهعنوان آخرین پیامآور الهی، برای هدایت بشر به سوی حق و حقیقت، تمام شد. این حادثه همچنین آغازگر تحولاتی در جوامع بشری است که در پی آن، انسانها از تاریکی جهل و فساد به سوی نور علم، حکمت و دیانت رهنمون شدند.
در بسیاری از احادیث اسلامی آمده است که هر مؤمن در این روز باید به یاد پیامبر صلی الله علیه و آله و رسالت عظیم او باشد و با عبادت، دعا و ذکر، شکرگزاری کند. مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، نه تنها نشاندهنده رحمت خداوند به انسانهاست، بلکه یک فرصت برای مسلمانان است تا با شناخت هرچه بیشتر پیام اسلام و تعالیم قرآن، به تکامل معنوی خود ادامه دهند و در مسیر درست هدایت قرار گیرند.
طبق احادیث، حتی شب مبعث هم دارای نورانیت و شرافت خاصی است. از جمله احادیثی که درباره فضیلت و آداب شب مبعث وجود دارد، روایتی از امام جواد علیهالسلام است که فرمود:
در رجب شبی است که بهتر از آنچه خورشید بر آن میتابد و آن شب بیست و هفتم رجب است، شبی که رسول خدادر صبح آن مبعوث شد. در این شب، برای کسانی که از شیعیان ما در آن کار کنند، پاداش 60 سال عبادت نوشته میشود. إِنَّ فِی رَجَبٍ لَلَیْلَةً خَیْرٌ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ وَ هِیَ لَیْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ رَجَبٍ فِیهَا نُبِّئَ رَسُولُ اللَّهِ ص فِی صَبِیحَتِهَا وَ إِنَّ لِلْعَامِلِ فِیهَا مِنْ شِیعَتِنَا أَجْرَ عَمَلِ سِتِّینَ سَنَةً.
از ایشان پرسیدند: چه کاری در این شب بهتر است، خداوند شما را اصلاح کند؟ حضرت فرمودند: وقتی نماز عشاء را خواندی و به رختخواب رفتی، سپس هر ساعتی از شب که خواستی قبل از اذان صبح بیدار شدی، دوازده رکعت نماز بخوان که در هر رکعت سوره فاتحه و سورهای از سورههای کوتاه مفصل را همراه با فاتحه تلاوت کن. پس از سلام دادن در هر دو رکعت، بعد از تسلیم نشسته و سوره فاتحه را هفت مرتبه، معوذتین (سورههای فلق و ناس) را هفت مرتبه، سوره توحید (قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ) را هفت مرتبه و سوره کافرون (قُلْ یَا أَیُّهَا الْكَافِرُونَ) را هفت مرتبه بخوان و آیه کرسی را نیز هفت مرتبه تلاوت کن. سپس پس از این دعا را بگو:«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ یَكُنْ لَهُ شَرِیكٌ فِی الْمُلْكِ وَ لَمْ یَكُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ كَبِّرْهُ تَكْبِیراً اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِمَعَاقِدِ عِزِّكَ عَلَى أَرْكَانِ عَرْشِكَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكَ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ وَ ذِكْرِكَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى وَ بِكَلِمَاتِكَ التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ» یعنی «حمد از آنِ خدایی است که نه فرزندی برای خود برگزیده و نه در ملک خود شریک داشته و نه ولیای از خوارى دارد و او را به بزرگی بزرگشمار. خدایا، من از تو میخواهم به جایگاههای عزّتت بر ارکان عرشت، و منتهای رحمت از کتابت، و به نام بزرگترین نامهایت، و به یاد تو که برترین است، و به کلمات کاملت که بر محمد و آل او درود فرستی و بر من آنچه را که شایستهاش هستم، انجام دهی.» سپس هر دعایی که خواستی بکن.
تعبیر به خورشید در این جمله بهطور نمادین و تشبیهی استفاده شده است تا عظمت و برتری شب مبعث را نشان دهد. خورشید بهعنوان منبع روشنایی و زندگی در طبیعت شناخته میشود و تابش آن به همهچیز، از جمله زمین و موجودات، تاثیر میگذارد. در اینجا، گفته میشود که شب بیست و هفتم رجب از نظر ارزش و اهمیت، از تمام روزهایی که خورشید بر آنها میتابد، برتر است.
ویژگیهایی که خورشید بر آنها میتابد شامل روشنایی، برکت، و زندگی است. این شب بهگونهای برتر از این ویژگیهاست، زیرا به تعبیر حدیث، از تمام روزها و شبهایی که تحت تابش نور خورشید قرار دارند، فضیلت و ثواب بیشتری دارد. به این ترتیب، خورشید نماد روشنایی دنیوی است و آن شب، نمادی از روشنایی معنوی و فضیلتهای الهی است. به این نسبت، هر مؤمنی که عمل شایستهای را در حریم خداوندی انجام دهد، پاداش 60 سال عبادت را کسب خواهد کرد.
انتهایپیام/