۹۸درصد تصادفات به صورت الکترونیک ثبت می‌شوند

اقتصاد ایران: در راستای هوشمندسازی فرآیندهای پلیس راهور و تسهیل رسیدگی به تصادفات، سیستم کروکی الکترونیک به‌طور سراسری در کشور اجرایی شده است.

این سامانه که از سه‌سال پیش در فاز آزمایشی آغاز به‌کار کرده، اکنون در بیش‌از ۹۸درصد تصادفات، چه در جاده‌های درون‌شهری و چه برون‌شهری به‌طور برخط عمل می‌کند. این سیستم امکان دسترسی سریع و دقیق بیمه‌ها، پلیس و مراجع قضایی به اطلاعات تصادفات را فراهم کرده است. روز گذشته رئیس پلیس راهور فراجا در گفت‌وگویی به جزئیات اجرای این طرح، مزایای آن برای شهروندان و چالش‌های پیش‌رو اشاره کرد.

امکان اجرای کروکی آنلاین به‌طور آفلاین

رئیس پلیس راهور فراجا از اجرای سراسری کروکی الکترونیک خبر داد و گفت: فرآیند جدید رسیدگی به تصادفات و تنظیم گزارش و کروکی تصادف به صورت الکترونیک و برخط، یکی از پروژه‌های هوشمندسازی پلیس راهنمایی و رانندگی است که از سه سال پیش در دستور کار قرار گرفته بود.

در فاز اول این طرح، با استفاده از ۱۰ دستگاه دست‌افزار، این سیستم به‌طور آزمایشی در یکی از مناطق تهران بزرگ اجرایی شد. پس از شش‌ماه و به‌روزرسانی نرم‌افزار و سخت‌افزار، این طرح در استان قم نیز به صورت آزمایشی و در سطح وسیع‌تری اجرا شد. سرانجام در آبان‌ماه، این طرح به‌طور رسمی و همزمان در سراسر کشور اجرایی شد و درنهایت به مرحله‌ای رسیده‌ایم که اکنون بیش‌از ۹۸درصد تصادفات، چه در جاده‌های درون‌شهری و چه برون‌شهری، توسط این سیستم هوشمند ثبت و گزارش می‌شود.

سردار سیدتیمور حسینی در پاسخ به این سوال که آیا این سیستم در همه استان‌ها به طور یکسان اجرا می شود، گفت: از آبان‌ماه این سیستم در سراسر کشور به‌طور یکپارچه اجرایی شده است. البته در نقاطی که پوشش تلفن همراه ضعیف است، مانند برخی مناطق روستایی و مرزی، ممکن است این سیستم به‌طور آفلاین عمل کند. در این موارد، در صورتی که شرایط امکان داشته باشد، افسران گزارش‌ها را به‌صورت آفلاین ثبت می‌کنند و پس از برقراری ارتباط مجدد، داده‌ها به‌صورت آنلاین ارسال می‌شود.

وی همچنین بیان کرد: سامانه کروکی الکترونیک به‌طور برخط به سامانه‌های مختلف ازجمله بیمه مرکزی و پلیس راهور متصل است. در صورتی که پیامک کد رهگیری برای طرفین تصادف ارسال نشود یا کروکی خوانا نباشد، افراد باید به همان منطقه‌ای که تصادف رخ داده مراجعه کنند. به عنوان مثال، اگر تصادف در منطقه ۲۱ راهور تهران بزرگ رخ داده باشد، طرفین تصادف باید به همان حوزه مراجعه کنند و پس از بازخوانی اطلاعات، کد رهگیری در اختیارشان قرار خواهد گرفت.

امکان اصلاح کروکی آنلاین

رئیس پلیس راهور فراجا گفت: طبق توافقی که بین پلیس راهور و بیمه‌مرکزی انجام شده، هیچ‌یک از شعب بیمه نمی‌توانند افراد را برای ارائه کروکی کاغذی بازگردانند. بیمه‌ها باید با همان کد رهگیری الکترونیکی به تمام اطلاعات دسترسی داشته باشند.
حتی تصاویر و فیلم‌هایی که از صحنه تصادف توسط افسر کارشناس گرفته شده، از طریق این سامانه به بیمه‌ها و طرفین تصادف ارسال می‌شود. طرفین تصادف همچنین می‌توانند از طریق سامانه‌های کاربردی پلیس، اطلاعات تصادف خود را مشاهده و در صورت لزوم پرینت بگیرند.

سردار سید تیمور حسینی در پاسخ به این سوال که: در صورتی که کروکی ناقص یا خوانا نباشد، چه اقداماتی باید انجام شود؛ بیان کرد: در صورت وجود هرگونه مشکل در ثبت کروکی یا اطلاعات اشتباه، دو راه‌حل پیش‌بینی شده است. یکی از این راه‌ها، مراجعه به حوزه تصادف و درخواست بررسی مجدد است. اگر ابهامی در اطلاعات وجود داشته باشد، مرجع قضایی یا کارشناسان دیگر می‌توانند به محل اعزام شوند و کروکی را اصلاح کنند. همچنین اگر اشتباهی در درج اطلاعات رخ داده باشد، فرد می‌تواند به حوزه‌ای که تصادف در آن رخ داده مراجعه کرده و اطلاعات را اصلاح کند.

از طرفی طبق سیاست‌های جدید، هدف این است که دیگر وابستگی به کاغذ نداشته باشیم. بیمه‌ها هیچ‌گونه نیازی به کروکی کاغذی ندارند و تمام اطلاعات در پرونده الکترونیکی بیمه ثبت می‌شود. در صورتی که فرد بخواهد برای خود پرینت کروکی بگیرد، می‌تواند از سامانه‌های آنلاین پلیس استفاده کرده و پرینت لازم را دریافت کند. به این ترتیب دیگر نیازی به مراجعه حضوری به ادارات پلیس برای دریافت کروکی کاغذی نیست.

افراد می‌توانند به اپلیکیشن تلفن همراه «پلیس‌من» و یا سایت «سخا» مراجعه کنند و تصویر کروکی خود را دانلود و به هر تعداد که نیاز است پرینت بگیرند.

کروکی الکترونیک، مقدمه‌ای بر ایجاد سامانه‌ جامع رسیدگی به تصادفات

رئیس پلیس راهور فراجا گفت: تا امروز حدود ۸۵۰ هزار کروکی الکترونیک و برخط توسط ماموران پلیس راهور ترسیم و در سامانه ثبت شده است. این کروکی‌ها تمام مراحل رسیدگی به تصادفات ازجمله فرآیند بیمه‌گری را طی کرده‌اند و طرفین تصادف، خسارت خود را دریافت کرده‌اند. این پروژه بخشی از سامانه جامع مدیریت سوانح رانندگی است.

درحال‌حاضر تیم‌های کارشناسی ما به‌صورت مداوم جلسات بررسی و به‌روزرسانی دارند تا هر گونه اشکال در نرم‌افزار و سخت‌افزار را رفع کنند. از آنجا که این طرح با بسیاری از دستگاه‌های دیگر از جمله دستگاه قضایی، بیمارستان‌ها، اورژانس، هلال‌احمر و مراکز انتظامی ارتباط دارد، برنامه‌هایی برای تسریع در انتقال داده‌ها و بهبود فرآیندها در حال پیگیری است. زمانی که تمامی این سامانه‌ها به‌صورت برخط و هماهنگ عمل کنند، سامانه‌ای جامع و هوشمند برای رسیدگی به تصادفات در کشور خواهیم داشت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ