جشنواره تئاتر فجر و روز محمدعلی کشاورز / جای آتیلا خالی است

اقتصاد ایران: روز گذشته فرهاد آئیش جای آتیلا پسیانی را در جشنواره تئاتر فجر خالی دانست و امروز هم ششمین روز از چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر با یادی از محمدعلی کشاورز برگزار می‌شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز هشتم بهمن 1403 - ششمین روز از جشنواره تئاتر فجر برگزار می‌شود. امروز 15 گروه صحنه جشنواره را تجربه می‌کنند که از میان آن‌ها 9 اثر نمایش‌های صحنه‌ای و 6 اثر نمایش‌های خیابانی هستند.

برنامه ششمین روز این رویداد فرهنگی-هنری به شرح زیر است:

«ستارخان» به کارگردانی یعقوب صدیق جمالی، «ذرات آشوب» به کارگردانی ابراهیم پشت کوهی، «من و گربه پری» به کارگردانی شهره سلطانی، «سارا» به کارگردانی حسن شیخ‌زاده، «یلدای تابستان» به کارگردانی هدی آهنگر، «آب برای ماهی‌ها» به کارگردانی امیر نوروزی، «لام» به کارگردانی مجتبی رستمی‌فر، «یک دقیقه بعد از مهاجرت» به کارگردانی محمدرضا زاهدی و «تولد لازگی» به کارگردانی عسکر خلمومینوف اجراهای صحنه‌ای ششمین روز از جشنواره چهل و سوم را در تالار وحدت، مجموعه تئاترشهر، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، تالار حافظ و تماشاخانه سنگلج تشکیل می‌دهند.

همچنین نمایش‌های خیابانی «کارما» به کارگردانی حسین قاسمی و رضا محمدیان، «پاپیون قرمز» به کارگردانی محمد زارع‌زاده، «اعترافات یک مجرم» به کارگردانی نرگس خاک‌کار، «میم مثل مجیده» به کارگردانی علیرضا شمس، «جهان با من بمیر» به کارگردانی سمیه مهری و «قالی» به کارگردانی آرزو علیپور در محوطه بیرونی تئاترشهر اجرا می‌شود.

«ژوزف» به کارگردانی سارا دارو فروش، «کلاس بازیگری» به کارگردانی محمدرضا حیدری، «زادروز زار» به کارگردانی حمید عبدالحسینی، «قلمرو» به کارگردانی مهدیه فخاری‌پور، «لال بهیگ» به کارگردانی مصطفی محمدی دوست نیز نماینده بخش به علاوه فجر در ششمین روز جشنواره در خانه هنر دیوار، عمارت نوفل‌لوشاتو، تماشاخانه سیمرغ، تماشاخانه استاد مشایخی اجراهای صحنه‌ای و «ننه دلاور» به کارگردانی مرضیه علیزاده در محوطه تالار محراب و «پاپیون قرمز» به کارگردانی محمد زارع‌زاده در محوطه تئاترشهر به عنوان 2 نمایش خیابانی اجرا می‌شود.

همچنین «جورجین» به کارگردانی آرش رضائی در محوطه پارک دانشجو، «یک دقیقه بعد از مهاجرت» به کارگردانی محمدرضا زاهدی در تالار حافظ و «ساعر 5» به کارگردانی امین زندگانی در گذر فرهنگ منطقه عباس آباد در بخش «دیگرگونه‌های» جشنواره صحنه اجرا را تجربه می‌کنند.

جشنواره تئاتر فجر ,

تئاتر ایران هنری رو به رشد است/ جای آتیلا خالی است

فرهاد آئیش بازیگر سینما و تئاتر در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره، درباره این نمایشگاه و آثار حاضر در آن بیان کرد: امروز پس از بازدید از نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره تئاتر فجر غافلگیر شدم و باورم نمی‌شد که یک نمایشگاه عکس تا این اندازه می‌تواند خوب باشد. با تماشای این نمایشگاه می‌توانم بگویم نه تنها تئاتر ایران به شدت رو به رشد است بلکه عکاسی تئاتر نیز مسیر پیشرفت را درحال طی کردن است. این رشد و پیشرفت در این سال‌ها کاملا قابل مشاهده است.

او ادامه داد: به خاطر دارم که تا چند سال گذشته که در نمایشگاه‌های عکس تئاتر حضور داشتم به این فکر می‌کردم که این عکس‌ها چقدر زیبا هستند و تا چه اندازه قواعد عکاسی در آن‌ها رعایت شده است؛ مانند ترکیب، رنگ، نور و… اما در نهایت از خود می‌پرسیدم که این آثار عکس‌هایی از تئاتر است؟ آیا عکاس تحت تاثیر بازیگران، دکور و… عکاسی کرده و یا با زبان عکس استنتاجی از قصه نمایش می‌کند؟

این بازیگر تئاتر و سینما عنوان کرد: در هر نمایشی اتفاقی در حال رخ دادن است؛ در موضوع، زیبایی‌شناسی، فرم و محتوا. یک نمایش، متن و کارگردانی دارد که اجرایی با طراحی‌های مختلف صحنه، دکور، نور و… را روی صحنه برده است و آیا عکاس می‌تواند این ادعا را داشته باشد که من عکسی را به مخاطب نشان می‌دهم که نماینده آن کل است؟

او افزود: در هر نمایش فضای متفاوتی وجود دارد و فکر می‌کنم یک عکاس در مرحله ابتدایی باید بتواند این فضا را درک و پس از آن خود را ابراز کند. امروز در نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره روح من تازه شد و دیدم که یک به یک عکس‌ها تا چه اندازه تحسین‌برانگیز و زیبا است چراکه کاملا مشخص بود عکاس پیش از هر اتفاقی به تماشای آن نمایش نشسته است؛ عکاس تنها تصویری ثبت نکرده و حظ برده از آن چراکه اکثر تصاویر به ما لحظه و مفهوم کلی نمایش را به ما نشان دهند آن هم با نهایت دقت و ظرافت به ترکیب و کمپوزیسیون توجه کرده بودند.

آئیش در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: این ظرافت و دقت در آثار به نوعی به انتخاب کنندگان آن‌ها نیز بازمی‌گردد چراکه مشخص است این آثار با چه دقتی از نظر فرم و محتوا انتخاب شده‌اند. من این نظرات را از روی تعریف و تعارف نمی‌گویم بلکه از دیدن این نمایشگاه غافلگیر شدم و بسیار لذت بردم.

او درباره پوسترهای حاضر در نمایشگاه نیز عنوان کرد: دنیای مجازی به گونه‌ای پیش رفته که جایگاه پوستر در تئاتر تغییر کرده است در گذشته شانس برنده شدن یا نشدن یک نمایش به پوستر آن گره خورده بود اما امروز فکر می‌کنم پوستر تنها یک اثر انگشت، یک امضا و یا به نوعی نماینده یک نمایش است. من باید هرکدام از نمایش‌ها را دیده باشم تا ارتباط پوستر با آن را به درستی درک کنم و متوجه شوم که آیا این پوستر لیاقت آن اجرا را داشته است یا خیر! به صورت کلی از آن‌جایی که از فضای مجازی دور هستم، پدیده پوستر برای من کمی ناآشنا شده است اما برخی از آثاری که دیدم از نظر زیبایی‌شناسی کارهای بسیار خوبی بودند.

این بازیگر تئاتر در پایان درباره حضور پررنگ هنرمندان استانی در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: حضور پررنگ گروه‌های استانی در این رویداد فرهنگی - هنری خبر بسیار خوبی است چراکه هنرمندان استانی شرایط مطلوبی را برای فعالیت در حوزه تئاتر در شهرهای خود نداشته و هنوز هم برخی از آنان ندارند. اما من همچنان نظری که سی سال پیش نسبت به تئاتر ایران داشتم، دارم؛ من پس از سال‌ها تماشای نمایش‌های غربی، زمانی که آثار ایرانی را دیدم و در برخی از آن‌ها حضور داشتم به باوری رسیدم که تئاتر ایران هنری کاملا رو به رشد است و درنهایت باید بگویم روح آتیلا پسیانی عزیز شاد که جای او در تئاتر ایران بسیار خالی است.

جشنواره تئاتر فجر ,

آغاز ثبت نام کارگاه بین‌المللی جشنواره تئاتر فجر

مستر کلاس «شیوه‌های معاصر اجرا» با حضور سریجیت رامانان در سه جلسه، روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه، 11 تا 13 بهمن 1403 از ساعت 11 تا 14 روز در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.

سریجیت رامانان بازیگر، کارگردان، پژوهشگر، مدرس تئاتر و اهل هند است که بیش از یک دهه زیر نظر اساتید برجسته بین‌المللی در کارگاه‌ها و کمپ‌های مختلف آموزش دیده است.
از مدارک علمی و تحصیلی او می‌توان به کارشناسی هنرهای تئاتر (مدرسه تئاتر، تریشور)، کارشناسی ارشد هنرهای نمایشی (دانشگاه حیدرآباد)، کارشناسی ارشد فلسفه در تئاتر (دانشگاه مهاتما گاندی)، دکترای عمل‌گرایی در تئاتر (دانشگاه کالیکوت) و دیپلم سه ساله در بازیگری معاصر (برنامه آموزشی تئاتر، سنگاپور) اشاره کرد.

این هنرمند در حال حاضر رئیس دانشکده تئاتر و هنرهای زیبا و در دانشگاه کالیکوت تریشور، مدیر پردیس مرکز دکتر جان ماتای است.
سریجیت در سال 2003 جایزه بهترین بازیگر را از دولت ایالت کرالا برای بازی در نمایش «چایاموخی» به کارگردانی پرسانت نارایانان دریافت کرده است.
همچنین فیلم کوتاه به نام «یاکوشا کو. لی. تی» (ژاپنی) ساخته سریجیت، جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره فیلم سورالایا گرفته است.
علاقه‌مندان برای حضور در این مسترکلاس می‌توانند به نشانی اینترنتی https://fitf.theater.ir/fa/page/6027 مراجعه کنند.
پس از پایان این کارگاه به حاضران گواهی شرکت از سوی جشنواره اهدا خواهد شد.

چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تا 13 بهمن به دبیری خیرالله تقیانی پور برپاست.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ