خانه روزنامهنگاران فردا افتتاح میشود؛ «تهران دوستداشتنی» با افزایش سواد رسانهای شهروندان
اقتصاد ایران: سرپرست خانه روزنامه نگاران با اشاره به اینکه خانه روزنامهنگاران فردا افتتاح میشود، گفت: اگر سطح سواد رسانهای شهروندان ارتقاء یابد قطعاً زندگی در تهران دوست داشتنی میشود.
مهدی عرفاتی، سرپرست خانه روزنامهنگاران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیتهایی که قرار است در خانه روزنامه نگاران مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: خانه روزنامه نگاران چندین دسته مخاطب دارد. دسته اول اهالی حرفهای رسانهها هستند. خبرنگاران، گزارش نویسان و سیاستگذاران رسانه از جمله مخاطبین حرفهای ما در خانه روزنامه نگاران هستند و ما برنامههایی برای این افراد در خانه روزنامه نگاران خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه فعالیت افراد مورد توجه فقط شامل رسانههای رسمی نیست، گفت: هر کسی که در بستر رسانه فعالیت کند مخاطب ما در خانه روزنامه نگاران است، مثل انسان رسانهها، بلاگرها و اینفلوئنسرها و … تا بتوانیم از طریق خانه روزنامه نگاران مهارت و سواد رسانهای آنها را افزایش دهیم و تأثیر آنها در جامعه از طریق آثارشان بیشتر شود.
سرپرست خانه روزنامهنگاران ادامه داد: دسته دیگری از افراد که مخاطبان ما در خانه روزنامهنگاران هستند علاقهمندان حوزه رسانه مانند دانشجویان حوزه ارتباطات و روزنامه نگاری و یا کارآموزان رسانه هستند که برای این افراد هم برنامههایی را در دستور کار داریم.
عرفاتی خاطرنشان کرد: دسته دیگر از مخاطبان ما مخاطبان عام و شهروندان هستند و چون این محل خانه روزنامهنگاران شهر است و ما برنامههایی را جهت ارتقای سواد رسانهای شهروندان داریم و از بسترهای شهرداری تهران و خارج از آن هم بهرهمند خواهیم شد و حتی از طریق بیلبوردهای تبلیغی شهر هم درصدد خواهیم بود که پیامهایی را در جهت ارتقای سواد رسانهای شهروندان داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری پویش تهران دوست داشتنی گفت: خانه روزنامه نگاران هم میتواند گام مؤثری در جهت دوست داشتنی تر شدن تهران داشته باشد و اگر سطح سواد رسانهای شهروندان ارتقا یابد قطعاً زندگی در تهران دوست داشتنی میشود.
سرپرست خانه روزنامهنگاران شهر با اشاره به اینکه پیش از این، بسیاری از اصناف فرهنگی مانند سینما، موسیقی، تئاتر و… صاحب خانهای برای ایجاد همدلی و تعامل بودند گفت: خبرنگاران و روزنامهنگاران که از اقشار زحمتکش و پرکار فضای فرهنگ و رسانه کشور هستند، از موهبت داشتن محلی برای تعامل محروم بودند. حالا قرار است با افتتاح خانه روزنامه نگاران شهر این خلأ که تا پیش از این در فضای رسانه کشور وجود داشت پر شود.
وی با یادآوری این نکته که شهرداری تهران از حدود سه سال پیش برای ایجاد این فضا پیشقدم شد تا فضایی دلنشین و جذاب برای اهالی رسانه ایجاد کند؛ گفت: با این کمکی که شهرداری به جامعه خبرنگاران و روزنامهنگاران کرده حالا گام بعدی بر عهده اهالی رسانه است که در پیشبرد اهداف این خانه مشارکت کنند.
مهمترین کارکرد خانه روزنامهنگاران
عرفاتی به مهمترین کارکرد خانه روزنامهنگاران اشاره کرد و گفت: خانه روزنامهنگاران شهر باید بستری برای تعامل، همدلی، دوستی، رفاقت و همافزایی اهالی رسانه از هر قشر و طیف باشد. همچنین در این فضا به بررسی مسائل کلان رسانهای، به ویژه چالشهای یک دهه اخیر که با تحولات فناوری با آن مواجه بودهایم، میپردازیم.
وی اضافه کرد: ما قصد داریم در فضایی تعاملی، با حضور تمامی اقشار رسانهای، از خبرنگاران تا مدیران رسانه و پیشکسوتان، به مسائل و چالشهای رسانهای بپردازیم و راهکارهای بهینهای برای بهبود کارکرد رسانهها در ایران پیدا کنیم.
از برگزاری دورههای تخصصی تا ایجاد نمایشگاهها
سرپرست خانه روزنامهنگاران در خصوص برنامههای پیش روی این خانه، بعد از برگزاری مراسم رسمی بازگشایی آن، گفت: برگزاری دورههای تخصصی و کلاسهای مهارتافزایی از برنامههای مهم ماست، که به نیازها و خلأهای موجود در حوزه رسانه، به ویژه در زمینه نیروی انسانی، پاسخ خواهد داد. همچنین به نمایش گذاشتن آثاری در قالب تصویر مانند عکس، کاریکاتور و اسناد تاریخی روزنامهها از جمله برنامههای ما برای توجه به زحمات اهالی رسانه است.
راه اندازی یک کافه برای گذران اوقات فراغت و تعامل بیشتر میان اهالی رسانه
عرفاتی اضافه کرد: ما همچنین قصد داریم یک کافه در خانه روزنامهنگاران راهاندازی کنیم که بستری برای گذراندن اوقات فراغت اهالی رسانه و برگزاری نشستهای خودمانی باشد. این فضا به تقویت رفاقتها و صمیمیتها میان اهالی رسانه کمک خواهد کرد.
وی همچنین به برگزاری شبهای بزرگداشت پیشکسوتان و چهرههای فعال در رسانه اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا با برگزاری شبهای بزرگداشت و یادبود برای کسانی که عمر خود را در این راه سپری کردهاند، به آنها احترام بگذاریم و از دستاوردهای آنها تقدیر کنیم.
عرفاتی با اشاره به برگزاری جشنوارههای فصلی برای تقدیر از آثار و تولیدات جریانساز خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان گفت: هدف ما در این جشنوارهها توجه به تولیدات مطلوب و اثرگذار در حوزه رسانه است.
خانه روزنامهنگاران قرار نیست جایگزین تشکلهای صنفی دیگر شود
سرپرست خانه روزنامهنگاران در ادامه تأکید کرد: خانه روزنامهنگاران قرار نیست جایگزین تشکلهای صنفی دیگر شود. بلکه ما قصد داریم در کنار این تشکلها به ارتقای فضای رسانهای کشور بپردازیم. هدف ما همکاری و همافزایی با تمامی تشکلهای صنفی رسانه است.
اصالت در خانه روزنامهنگاران به اهالی رسانه و صنف رسانه تعلق دارد
وی همچنین با اشاره به نقش شهرداری تهران در ایجاد این فضای جدید، اظهار کرد: شهرداری تهران فضایی را برای خانه روزنامهنگاران اختصاص داده است و از این پس هم قول حمایت صددرصدی دادهاند. اما باید تأکید کنم که اصالت برنامهریزیها در خانه روزنامهنگاران به نظر و آرای خود اهالی رسانه تعلق دارد.
سرپرست خانه روزنامهنگاران در پایان گفت: خانه روزنامهنگاران خانهای برای همه اهالی رسانه است و ما بهعنوان خدمتگزار این خانه، در تلاش خواهیم بود تا فضایی مناسب و کارآمد برای پیشبرد اهداف رسانهای کشور فراهم کنیم.